Hoe tekst op een bepaalde plaats "Echo'en"?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander de Vos

Sander de Vos

17/06/2010 16:44:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT * FROM notes";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    
    echo ($row[text]);
}

?>


Hoe kan ik de tekst op een bepaalde plaats echo'en.
Hier de 'bepaalde plaats':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
.pos {
position:absolute;
left:6px;
top:28px;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:05:49
 
- Mark -

- Mark -

17/06/2010 16:49:08
Quote Anchor link
() zijn niet nodig by echo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo '<div class="pos">'.$row['text'].'</div>';

?>
 
Sander de Vos

Sander de Vos

17/06/2010 16:50:45
Quote Anchor link
Dank!

() weet ik, stond nog een functie voor die er niet hoorde.
 
Mark L

Mark L

17/06/2010 17:40:01
Quote Anchor link
de haakjes KUNNEN wel bij echo. Dit is niet fout. Echter word dan de functie 'echo' opgeroepen. Hierbij kun je i.p.v. de punten (.) ook gebruikmaken van komma's (,) om verschillende stukken string bij elkaar te voegen.

De echo-functie blijkt echter wel trager te zijn dan de 'gewone' echo. Daarom raad ik het ook af. Al heb ik wel gehoord dat als je veel punten gebruikt, dit ook nadelig kan zijn qua tijd, waardoor de echo-functie weer een tijdswinst zou behalen.
Ik praat echter hier wel over honderdsten van milliseconden (dus extreem weinig)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.