Htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan H

stefan H

09/07/2014 21:01:13
Quote Anchor link
Hier een vraagje over htaccess ,

Wat ik graag wil is de directory blokkeren waar mijn include bestanden staan /include
In deze directory staan meerdere bestanden die via Ajax opgeroepen worden , nu wil ik dat de bezoeker doorverwezen wordt naar index in de root directory als ze naar de url www.mijndomein.nl/include gaan

Weet iemand hoe ik dit doe met htaccess

Voor de duidelijkheid het moet nog wel toegankelijk blijven voor Ajax requests ,

Ik wil graag hetzelfde voor de directory /scripts waar verschillende JavaScript bestanden staan

Alvast bedankt voor eventuele reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:22:59
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/07/2014 21:11:03
Quote Anchor link
Dan zul je het moeten zoeken in Filesmatch in de .htaccess file.

http://www.askapache.com/htaccess/using-filesmatch-and-files-in-htaccess.html

Persoonlijk vind ik dat je het dan wel nodeloos ingewikkeld maakt door publieke en privé bestanden door elkaar te zetten in één directory. Ik zou toch overwegen om de publieke (ajax) uit de include directory te halen.
Gewijzigd op 09/07/2014 21:13:23 door Frank Nietbelangrijk
 
Stefan H

stefan H

09/07/2014 21:16:57
Quote Anchor link
Maar moet ik dan alle files die in deze directory staan apart opgeven met filematch , of kan ik ook heel deze directory blokkeren ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/07/2014 21:33:31
Quote Anchor link
Nee je kunt in ieder geval niet heel de directory blokkeren. Er zijn twee mogelijkheden: bestanden blokkeren die aan een bepaalde match voldoen (bijv. alle bestanden die beginnen met 'include_') of je moet inderdaad alle bestandsnamen apart opgeven.
Gewijzigd op 09/07/2014 21:33:59 door Frank Nietbelangrijk
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

09/07/2014 21:42:55
Quote Anchor link
Kun je niet met een .htaccess iets doen met Deny for all ?
Zo is mij vanmiddag namelijk wel verteld, in deze post

Dan sluit je de hele map af, en als iemand dan naar (een bestand in) de map wil gaan, krijgt deze persoon een 403 (unauthorized access) error te zien.
Gewijzigd op 09/07/2014 21:44:02 door Kevin Zegikniet
 
Stefan H

stefan H

09/07/2014 21:52:48
Quote Anchor link
@ frank oke bedankt , dan moet ik denk ik alle bestand namen aanpassen dat ze beginnen met include_ ,
@kevin met deny for all worden deze bestanden ook geblokkeerd voor Ajax requests dus dit is helaas geen optie
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2014 22:15:54
Quote Anchor link
Beveiligen met sessies?
 
Stefan H

stefan H

09/07/2014 22:55:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik een directory beveiligen met sessies ?
Ik wil namelijk dat niemand naar deze directory kan gaan ook niet als er een sessie actief is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/07/2014 00:18:24
Quote Anchor link
Bij de bron aanpakken, de bestanden beveiligen met een sessie!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/07/2014 01:09:19
Quote Anchor link
Vraag 1)

Kun je de map met include bestanden niet in een privé-map zetten (dus een niveau hoger dan de document root)?

Vraag 2)

Of beter gezegd tip 2...

Zet gewoon een index.php bestand in de map "include" met als inhoud:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Location: http://www.mijnwebsite.nl/');
exit;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/07/2014 01:17:26
Quote Anchor link
Een map beveiligen is zo gedaan met een index.php file.

De scripts zelf beveiligen is een ander verhaal. Deze worden door het client-side AJAX opgevraagd, hierdoor is het plaatsen ervan buiten de webroot geen oplossing.
Gewijzigd op 10/07/2014 01:19:51 door - Ariën -
 
Stefan H

stefan H

10/07/2014 01:20:21
Quote Anchor link
Oke dus index bestand dan inderdaad geen optie ,
Maar hoe moet ik het zien met sessies ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/07/2014 01:24:12
Quote Anchor link
Op de site een random getal genereren en deze opslaan in een sessie, en hierop controleren in je AJAX-scripts via GET.
Gewijzigd op 10/07/2014 01:28:03 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/07/2014 01:46:12
Quote Anchor link
>> Oke dus index bestand dan inderdaad geen optie ,
Maar hoe moet ik het zien met sessies ?

Wat wil je nu dan eigenlijk bereiken? Als je niet wil dat mensen je bestanden rechtstreeks aanroepen, dan moet je ze buiten de public directory zetten. Of heb je daar geen toegang toe?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/07/2014 01:47:41
Quote Anchor link
Ozzie, jouw tip 2 is GEEN beveiliging. Ik hoop dat dat duidelijk is?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/07/2014 01:48:50
Quote Anchor link
@Frank:

Maar wel een antwoord op deze vraag:

>> nu wil ik dat de bezoeker doorverwezen wordt naar index in de root directory als ze naar de url www.mijndomein.nl/include gaan

Toch?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/07/2014 01:49:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/07/2014 01:46:12:
Wat wil je nu dan eigenlijk bereiken? Als je niet wil dat mensen je bestanden rechtstreeks aanroepen, dan moet je ze buiten de public directory zetten. Of heb je daar geen toegang toe?


Precies die tip had ik al helemaal aan het begin gegeven.

Toevoeging op 10/07/2014 01:56:40:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
|
 |- [private] --> hier alle php scripts waarop niet 'geland' mag worden en dus ook jouw includes
 |
 |- [www] --> de root van je website! (vanaf hier publiek toegankelijk)
      |
      |- [css] --> hier je css bestanden
      |
      |- [javascript] --> hier je javascript bestanden
      |
      |- [images] --> hier je plaatjes
      |
      |- [ajax] --> hier je ajax
      |
      |- index.php --> je homepage!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/07/2014 01:58:16
Quote Anchor link
Yup, maar er wordt niet echt op ingegaan. Ik snap ook niet helemaal wat hij wil, en waarom. Als het enkel erom gaat dat men niet mijnsite.nl/include/ kan aanroepen, dan werkt zo'n index file prima.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/07/2014 08:25:30
Quote Anchor link
Het is wel duidelijk wat Stefan wil: hij heeft Ajax-bestanden tussen de includes staan en wil dat die niet rechtstreeks worden aangeroepen, maar alleen met een Ajax-request.

Om te beginnen moet je dan, zoals Frank aangaf, de PHP-includes buiten de root opslaan en de Ajax-bestanden binnen de root, bijvoorbeeld in een map /ajax/. So far, so good, dat was eerder al uitgelegd.

Het blokkeren van directe aanroepen van Ajax-bestanden is andere koek. Je kunt dat niet waterdicht maken, omdat ze open moeten staan voor HTTP-requests. Wel kun je ze redelijk dichttimmeren met sessies, tokens en wat HTTP-headers.
 
Stefan H

stefan H

10/07/2014 08:39:56
Quote Anchor link
Oke bedankt voor de reactie

De php bestanden dus buiten de root (www)
Maar benader ik die dan, ik dacht namelijk dat alleen bestanden benaderd kunnen worden binnen de root
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/07/2014 09:13:05
Quote Anchor link
Als je iets met PHP includeert dan kan dat ook met bestanden buiten de webroot.

Als je met AJAX een bestand uitvoert, moet deze wel bereikbaar zijn in de webroot.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.