HTML Validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

05/08/2009 08:46:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb mijn site gerun'd door http://validator.w3.org/ op HTML.
Nu krijg ik redelijk wat errors, me CSS is overings goed, 0 errors.

Ik behandel elke fout individueel. Nu ben ik bij een fout gekomen waarvan ik niet weet hoe ik hem moet fixen:

Fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Line 67, Column 60: document type does not allow element "form" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "ins", "del" start-tag

                                <form name="login" method="post" action="index.php">

&#9993;

The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element.

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").


Ik heb maar 1 form op mijn index site staan, hier is de hele div met de form:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
            <div class="menuheader"><h3>Login</h3></div>
                <div class="menucontent">
                    <div class="member">
                        <center>
                            <p>
                                <form name="login" method="post" action="index.php">
                                    <label>Name:</label>
                                    <br />
                                    <input type="text" name="userid" />
                                    <br />
                                    <input type="password" name="password" />
                                    <br />
                                    <label>Password:</label>
                                    <br />
                                    <input type="submit" name="login" value="Login" />
                                </form>
                            </p>
                            
                            <ul style="list-style-type: none;">
                                <li><a href="index.php?do=user_panel&page=forget_pass">Forgot Password?</a></li>
                            </ul>
                        </center>
                    </div>
                    </div>
                    <div class="clear"></div>
                    <div class="menufooter"></div>
            </div>


Hoe moet ik dit oplossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:19:38
 
Tamara

Tamara

05/08/2009 08:50:00
Quote Anchor link
<form> mag niet in een paragraaf staan <p>. waarschijnlijk mag hij ook niet in <center> staan. als je je formulier gecentreerd wilt hebben, dan moet je dat echt anders doen. <center> is ZO oud!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2009 08:50:00
Quote Anchor link
Je form niet in een p zetten. Die kan weg en dan staat je form gewoon in een div.

Edit:

@ Tamara: los van het feit dat <center> oud is, is het een slecht idee om lay-out en xhtml te mengen.

@ TS: geef je form in de CSS gewoon een margin: 0 auto; en een width. Mogelijkheid twee: geef de div waar de form zich in bevindt een text-align: center.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stefan

Stefan

05/08/2009 08:52:00
Quote Anchor link
Mijn <p> tags geeft juist de stijl aan de labels..

Nu moet ik weer een stukje css schrijven voor the label tag =/

EDIT: Gedaan, maar door de auto height op mijn content div, word het niet meer gevuld met bg, maar blijft er een leeg vlak staan.

Hoe kan ik dit oplossen?

Mod-edit: linkje?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2009 08:54:00
Quote Anchor link
De labels van een p laten afhangen is ook een slecht idee. Geef gewoon je form een id of een class. Dan kun je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
form#contact label {cursor: pointer;} /* hier je eigen styles */

doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stefan

Stefan

05/08/2009 08:56:00
Quote Anchor link
Lees mijn editje even, aub.

http://82.73.133.147/tg/index.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2009 08:58:00
Quote Anchor link
Ik had je editje gelezen hoor, maar zonder link naar een online voorbeeld wordt het wel erg moeilijk. Ik moet nu ook de deur uit, dus ik laat je over aan de andere forumleden.
 
Stefan

Stefan

05/08/2009 08:59:00
Quote Anchor link
Heb net een linkje er bij gezet

EDIT:
Gefixed, had per ongeluk een </div> verplaats.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.