id in de url meegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SanderV

SanderV

24/01/2007 09:24:00
Quote Anchor link
heeft iemand enig idee hoe ik de volgende code moet aanpassen, wil hij wel de juiste variabele meegeven in de url?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="matchmaken_4.php?id=$klanten_id" method="post" name="matchmaken"></span>


Ik ga nu naar de paging matchmaken_4.php?id=$klanten_id
Dit is niet de bedoeling. ik wil gewoon het klanten_id meegeven in de url.

Bij echo $klanten_id; wordt er gewoon de juiste id weergegeven
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SanderV
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 13:44:41
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/01/2007 09:29:00
Quote Anchor link
ff simpel voorbeeldje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
header("location: matchmaken_4.php?id=".$klanten_id);
}
else {
echo "FORM";
}

?>
 
Grizz

Grizz

24/01/2007 09:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="matchmaken_4.php?id=<?php echo $klanten_id; ?>" method="post" name="matchmaken"></form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/01/2007 09:34:00
Quote Anchor link
Dat zal niet werken... Grizz.. action betekent, waar het script staat...

SanderV, wat wil je precies met je $klanten_id doen, dat ze op een pagina uitkomen met hun id?
of staat het script van dit formulier op de pagina met hun id..
 
Grizz

Grizz

24/01/2007 09:35:00
Quote Anchor link
uhhh ik verbeter gewoon wat hij vroeg..
wat je trouwens ook kunt doen is $_SERVER['PHP_SELF'] gebruiken..

@ Arjan Schuurman
volgens mij gaat het om de form action ?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

24/01/2007 09:43:00
Quote Anchor link
Je kan bijv. dit op pagina 1 zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form method="post" action="pagina2.php?blaat=<?php echo $var; ?>">

//

</form>


En op pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['blaat'])){
  echo $_GET['blaat'];
}

?>


Tegelijkertijd kan je op pagina 2 ook binnen die IF statement de form afhandeling doen.
Je kan het ook binnen 1 pagina doen uiteraard, door gewoon ipv.

pagina2.php?blaat=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $var; ?>


dit te gebruiken:

pagina1.php?blaat=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $var; ?>


En dan bovenaan je script een check of blaat bestaat in de url.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle Posthuma
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/01/2007 09:46:00
Quote Anchor link
Naja, voor zover ik weet is de action tag voor waar het script staat en dus moet je headers gebruiken bij forwarding.
 
SanderV

SanderV

24/01/2007 09:46:00
Quote Anchor link
Gaaf dit werkt precies zoals ik wil, bedankt Jelle.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SanderV
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/01/2007 10:32:00
Quote Anchor link
Je moet oppassen met het gebruik van option in een $_GET eenmaal in de url heeft de option geen macht meer... dus ik kan altijd 100012310923810349723 hoe dan ook invullen in $_GET. Denk bij options aan session of sql mits de data bedoeld is om opgeslagen te worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.