iets toevoegen in een MYSQL database!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ni bot

ni bot

12/12/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Ik heb een script gemaakt en hij geeft telkens de foutmelding kan de database niet updaten! Waar zit de fout, ik kan hem niet vinden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST['Titel']) && isset($_POST['Categorie']) && isset($_POST['Bericht']) && isset($_POST['Auteur']))
    {

        $Titel          = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['Titel']));
        $Categorie   = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['Categorie']));
        $Bericht     = ubb(mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['Bericht'])));
        $Auteur         = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['Auteur']));
        
        $query = "INSERT INTO nieuws (nieuwsID,nieuwsTitel,nieuwsBericht,nieuwsCategorie,nieuwsAuteur) VALUES ('', '" . $Titel . "', '" . $Categorie . "', '" . $Bericht . "', '" . $Auteur . "')";
        $resultaat = mysql_query($query);
           
           if($resultaat)
        {

            echo '<p>Dit nieuwsbericht is succesvol toegevoegd!</p>';
        }
else{
            echo '<p>Sorry, er ging iets mis bij het updaten van de database!</p>';
        }
    }
}

?>



<form name="formulier" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
?pagina=toevoegen">
<table>
<tr>
<td>Auteur:</td>
<td><input type="text" name="Auteur" size="40" maxsize="100" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Titel:</td>
<td><input type="text" name="Titel" size="40" maxsize="100" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Categorie</td>
<td><select name="Categorie">
<option value="home">Home</option>
<option value="nieuws">Nieuws</option>
<option value="portfolio">Portfolio</option>
</select></td>
</tr>
<tr>
<td>Stijlen:</td>
<td>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,'','');"><img src="images/editor/dik.png" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,'','');"><img src="images/editor/schuin.png" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,'','');"><img src="images/editor/onderstreept.png" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelectionWithLink(thisForm.Bericht);"><img src="images/editor/link.png" border=\"0\" /></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td>Smilies:</td>
<td>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,':','D');"><img src="images/smilies/biggrin.gif" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,':','+');"><img src="images/smilies/clown.gif" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,':','(');"><img src="images/smilies/frown.gif" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,':','O');"><img src="images/smilies/redface.gif" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,':',')');"><img src="images/smilies/smile.gif" border=\"0\" /></a>
<a href="javascript:wrapSelection(thisForm.Bericht,';',')');"><img src="images/smilies/wink.gif" border=\"0\" /></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td>Bericht:</td>
<td><textarea name="Bericht" cols="30" rows="3"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" id="versturen" name="submit" value="Voeg Toe"></td>
</tr>
</table>
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ni bot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 06:03:24
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/12/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Als de query niet lukt, zorg dan dat je altijd ook de MySQL foutmelding weergeeft met behulp van mysql_error(). Een foutmelding als 'er ging iets fout met de database' zegt helemaal niets, en helpt je dus ook niet verder...
 
Martijn B

Martijn B

12/12/2007 21:56:00
Quote Anchor link
OF:

Zet je query op je het scherm start je database beheer programma en voer de query uit.
 
Ni bot

ni bot

13/12/2007 10:16:00
Quote Anchor link
hee bedankt weet nu waar de fout zat!
 
- wes  -

- wes -

13/12/2007 10:18:00
Quote Anchor link
care to share?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.