if else in if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 16:12:57
Quote Anchor link
Als ik een script heb met een if else, maar hier wil ik nog niets in hebben met if else, hoe moet ik dat dan doen? hieronder een voorbeeld die niet werkt:

if ( $link == "ok" ) {

*<table><tr><td>Gegevens</td></tr></table>*

if ( $doel == "_self" ) {*Link*}
else{ *Link* }

else{ Leeg }
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:20:19
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/01/2011 16:14:39
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn snap ik geheel niet wat je bedoelt.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

18/01/2011 16:16:06
Quote Anchor link
ja zo werkt dat alleen ben je 1 } vergeten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if ($link == "ok")
{

*<
table><tr><td>Gegevens</td></tr></table>*

if ($doel == "_self")
{
*
Link*
}

else {

*
Link*
}

}

else{
 
Leeg

}
?>
Gewijzigd op 18/01/2011 16:16:23 door Dindong Veter
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

18/01/2011 16:18:08
Quote Anchor link
hij wil dit:

stel je hebt 2 variabelen
$getal1 en $getal2

if $getal1 = 1
dan moet de volgende if uitgevoerd worden

bijvoorbeeld: if $getal2 = 2
echo"hoi";
anders echo"doei";

en als anders (als $getal1 dus geen 1 is) moet die weer wat anders doen

Toevoeging op 18/01/2011 16:19:24:

ik dacht ook al dat het moest werken inderdaad ;)
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 16:25:44
Quote Anchor link
Ik heb dit: en dat werkt dus niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
## config-bestand laden
require_once ( "config.php" ) ;

## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY datum DESC LIMIT 5,5" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
{


        ## lijst weergeven
        while ( $f_linkpartners = mysql_fetch_assoc ( $s_linkpartners ) )
        {



                $doel = .$f_linkpartners['doel'].;
                if ( $doel == "_self" ) {
    
    
    
    
echo '
                
                  <tr>
    <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://'
.$f_linkpartners['actief'].'" target="'.$f_linkpartners['doel'].'"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
    <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam'].'</td>
  </tr>
                '
."\n";
    
    
    
    
}

else {
    echo '
                
                  <tr>
    <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a href="../'
.$f_linkpartners['naam'].'/plaatje.jpg" rel="lightbox" title="'.$f_linkpartners['naam'].'"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
    <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam'].'</td>
  </tr>
                '
."\n";
}

        }            
                
                
                
        }
        
}

## er zijn nog geen linkpartners
else
        echo ""; ?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/01/2011 16:30:35
Quote Anchor link
Volgens mij heb je 2x een else, dat kan niet. Bij je 2e else moet een voorwaarde via elseif.

if () {

} elseif (voorwaarde) {

} else {

}
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/01/2011 16:33:35
Quote Anchor link
Je krijg een error (als het goed is)
en anders moet je dit er boven zetten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL):
ini_set('display_errors',1);
?>


Regel 16 geeft een fout. (En is overbodig, je kunt de variabelen gewoon gebruiken in plaats van in een andere variabele zetten)
Inspringen is geen luxe
Je laatste echo doet niks en kun je ook weg laten

Je aangepaste code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
## config-bestand laden
require_once ( "config.php" ) ;

## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY datum DESC LIMIT 5,5" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
{

    ## lijst weergeven
    while ( $f_linkpartners = mysql_fetch_assoc ( $s_linkpartners ) )
    {

        if ( $f_linkpartners['doel'] == "_self" ) {
            echo '<tr>
            <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://'
.$f_linkpartners['actief'].'" target="'.$f_linkpartners['doel'].'"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
            <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam'].'</td>
          </tr>'
.PHP_EOL;
        }

        else
        {
            echo '<tr>
                <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a href="../'
.$f_linkpartners['naam'].'/plaatje.jpg" rel="lightbox" title="'.$f_linkpartners['naam'].'"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
                <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam'].'</td>
              </tr>'
.PHP_EOL;
        }
    }
}

## er zijn nog geen linkpartners
else
{
    echo '';
}

?>
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 16:39:00
Quote Anchor link
Ja maar ik heb zeg maar 2 if else scripten in 1 geplakt, ik begrijp niet dat dat niet wil werken, want als ik zo moet aanpassen als jij zegt, dan blijft er nog maar 1 else over, en ik heb er toch twee nodig gezien bovenstaand script?

De ene else if kijkt of er gegevens in de database zijn en haalt die op, en de 2e else if die kijkt in de database naar een bepaald veld die hij daarna gebruikt om een snelkoppeling te bepalen.
Gewijzigd op 18/01/2011 16:43:17 door Ivo Sanders
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/01/2011 16:41:08
Quote Anchor link
Die 2e else doet toch niks?
Een if hoeft niet perse een else te hebben.
 
Jel le

Jel le

18/01/2011 16:43:02
Quote Anchor link
En waarom doet hij het niet dan?
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 16:44:12
Quote Anchor link
geen idee, ik krijg gewoon een blanco pagina
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/01/2011 16:45:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL):
ini_set('display_errors',1);
?>


Bovenaan je pagina en in je editor kijken of er geen parse errors zijn.
Gewijzigd op 18/01/2011 16:45:55 door TJVB tvb
 
Dindong Veter

Dindong Veter

18/01/2011 16:45:31
Quote Anchor link
Jel le op 18/01/2011 16:43:02:
En waarom doet hij het niet dan?


vervang

if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) ) eens door

if (mysql_num_rows( $s_linkpartners ) > 0)
 
Jel le

Jel le

18/01/2011 16:53:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk vind hij dus niks in je database
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 16:58:42
Quote Anchor link
Ik heb deze scripts:

1e script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
## config-bestand laden
require_once ( "config.php" ) ;

## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY datum DESC LIMIT 5,5" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
{


        ## lijst weergeven
        while ( $f_linkpartners = mysql_fetch_assoc ( $s_linkpartners ) )
        {



                echo 'DIT WERKT, EN HIER WIL IK HET 2e SCIPT HEBBEN'."\n";
        }
        
}

## er zijn nog geen linkpartners
else
        echo ""; ?>


2e script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$doel
= $f_linkpartners['doel'];
                
                
                
                if ( $doel == "_self" ) {
    
    
                    
                echo '
                <tr>
                      <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://link"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
                       <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam1'].'</td>
                </tr>
                '
."\n";
                }

                
                
                else {
                echo '
                
                 <tr>
                        <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://link2"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
                        <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam2'].'</td>
                  </tr>
                '
."\n";
                
                }


?>


Los van elkaar werken ze alle 2, maar ik krijg ze niet in elkaar.
Gewijzigd op 18/01/2011 17:14:22 door Ivo Sanders
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/01/2011 17:05:53
Quote Anchor link
Probeer even wat beter in te springen anders raak je het overzicht kwijt.

Waarom staan hier een begin- en eindpunt? Die horen daar toch niet?

$doel = .$f_linkpartners['doel'].;
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 17:08:46
Quote Anchor link
Klopt, sorry. Heb het aangepast, maar werkt nog steeds niet

Toevoeging op 18/01/2011 17:28:25:

Is er iemand die deze 2 in elkaar kan voegen zodat het wel werkt?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/01/2011 17:32:22
Quote Anchor link
Spring eens wat netter in.
Je kan dat ene script toch gewoon op die plek plakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
## config-bestand laden
require_once ( "config.php" ) ;
## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY datum DESC LIMIT 5,5" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
{

    
    ## lijst weergeven
    while ( $f_linkpartners = mysql_fetch_assoc ( $s_linkpartners ) )
    {

        $doel = $f_linkpartners['doel'];
        if ( $doel == "_self" ) {
            echo '
            <tr>
            <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://link"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
            <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam1'].'</td>
            </tr>
            '
."\n";
        }

        else {
            echo '
            <tr>
            <td width="35" height="35" align="center" valign="middle"><a onFocus="blur();" href="http://link2"><img border="0" src="plaatje.gif"/></a></td>
            <td valign="middle">'
.$f_linkpartners['naam2'].'</td>
            </tr>
            '
."\n";
        }
    }
}

## er zijn nog geen linkpartners
else
echo "";
?>
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

18/01/2011 17:43:23
Quote Anchor link
Het werkt, dank jullie!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.