Imagecopymerge met transparantie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Kunst

Leon Kunst

11/12/2009 15:05:00
Quote Anchor link
Heren,

Ik zit te klooien met PHP GD...

Ik wil een marker maken voor google maps.

Zie onderstaand script (overbodige is weggelaten)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
    // Background
    $bg = imagecreatetruecolor(32, 37);
    $tr = imagecolorallocatealpha($bg, 0, 0, 0, 127);
    imagefill($bg, 0, 0, $tr);
    imagesavealpha($bg, true);
    
    // Draw rectangle
    $color = hex2rgb($_GET['color']);
    $bgclr = imagecolorallocate($bg, $color[0], $color[1], $color[2]);
    imagefilledrectangle($bg, 4, 4, 27, 27, $bgclr);
    
    
    
    // Image on top
    $im = imagecreatefrompng("../images/icons/googleMapsMarkerNew.png");
    imagesavealpha($im, true);
    
    // Merge both images
    imagecopymerge($bg, $im, 0, 0, 0, 0, 32, 37, 50);    

    // Output
    header('Content-type: image/png');
    imagepng($bg);
    imagedestroy($bg);
?>


MarkerNew.png is transparant, net als de uitgespuudge 'imagecreatetruecolor'.
(beide afzonderlijk laten weergegeven namelijk)

Echter, wanneer ik deze afbeeldingen wil mergen, wordt de afbeelding, waar normaal transparantie zit, zwart...

De afbeelding is een vierkantje met pijltje eronder. binnenin het vierkantje komt de andere afbeelding (gemaakt met imagecreatetruecolor). deze kan namelijk van kleur veranderen.

zo krijg je a.d.h.v. je url parameters, steeds een andere kleur marker...

Maar nadat de afbeelding dus gemerged is, is de transparantie weg...

Iemand een oplossing?

Bvd,
Leon
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon Kunst
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:16:24
 
Stefan

Stefan

11/12/2009 15:50:00
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/12/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Ook daar heb ik al mee lopen rotzooien... maar zonder gewenst resultaat :(
 
Leon Kunst

Leon Kunst

12/12/2009 12:25:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Leon Kunst

Leon Kunst

13/12/2009 12:02:00
Quote Anchor link
Heeft niemand een idee???
Ik zie het echt even niet namelijk....
 
Leon Kunst

Leon Kunst

14/12/2009 16:24:00
Quote Anchor link
Bump nr 4....
 
Leon Kunst

Leon Kunst

15/12/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Bump nr 5...

is er echt niemand met een oplossing?? :(
 
Leon Kunst

Leon Kunst

16/12/2009 15:13:00
Quote Anchor link
En bump nr 6....

gaat hard zo hea...
 
Leon Kunst

Leon Kunst

17/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Heeft niemand een antwoord op bovenstaande vraag??...
 

17/12/2009 22:15:00
Quote Anchor link
http://drupal.org/node/80369
http://www.phpfreaks.com/forums/index.php?topic=127046.0
http://www.pixel2life.com/forums/index.php?showtopic=37968
Drie keer ongeveer hetzelfde.....
En ik heb het niet meer zo op GD. Slechte kwaliteit. Geef mij maar imagemagick.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

21/12/2009 15:14:00
Quote Anchor link
Fixed, imagecopy ipv imagecopymerge

Oplossing:

imagecopy($bg, $im, 0, 0, 0, 0, 32, 37);

ipv:

imagecopymerge($bg, $im, 0, 0, 0, 0, 32, 37, 50);

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.