In IE werkt alles prima maar in Chrome en andere browsers komen de DIVS niet goed te staan.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 17:45:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet een site voor school maken en doe deze over Oh Oh Cherso, in IE doet hij het prima maar in Chrome/Firefox/Safari enz. staan de DIVS niet onder elkaar....

In IE (zoals het hoort):
Afbeelding

In bv Chrome (verkeerd):
Afbeelding

Mijn CSS is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
/*
StyleSheet voor Oh Oh Cherso site
*/

body {
margin: 10px;
background: url(http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/images/background.png);
color: #999999;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
text-align: center;
}
    
div.container {
width: 700;
padding: 15px 10px 15px 10px;
min-height: 1px;
text-align: left;
margin: 0px auto;

background-image: url('http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/images/container.png');
}

h1 {
color: #000000;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 18px;
font-weight: bold;
text-decoration: underline;
}

h2 {
color: #032F81;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 16px;
text-align: center;
font-weight: bold;
font-style: italic;
text-decoration: underline;
}

a:link{
background-color: #transparent;
color: #FFFFFF;
text-decoration: none;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-weight: bold;
}

a:visited{
background-color: transparent;
color: #FFFFFF;
text-decoration: underline;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-weight: bold;
}

a:hover{
background-color: #CCCCCC;
color: #000000;
text-decoration: underline;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-weight: bold;
font-style: italic;
 }

a:active{
background-color: transparent;
color: #FFFFFF;
text-decoration: underline;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-weight: bold;
}

div.content {
width: 680;
padding: 0px 5px 0px 5px;
margin: 0px auto;
text-align: left;
float: center;
}

div.bar {
width: 700;
height: 24;
padding: 4px 4px 4px 4px;
margin: 0px auto;
background-image: url('http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/images/bar.png');
}

div.header {
width: 700;
height: 160;
margin: 0px auto;
background-image: url('http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/images/header.png');
}

div.footer {
width: 700;
height: 27;
padding: 5px 5px 5px 5px;
margin: 0px auto;
background-image: url('http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/images/footer.gif');
}


Weten jullie waar dit verschil aan kan liggen en hoe ik dit kan oplossen?

BVD
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 11:31:55
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2011 17:59:36
Quote Anchor link
Als je site alleen werkt in IE is je code fout...

En een linkje naar de site is ook wel makkelijk: http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/.

Wat zeer vervelend is dat je een achtergrond muziekje hebt. Wel je die er heel snel uithalen? Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen meteen weg is.

Verder mis je een doctype. Hierdoor gaat IE in de qruiks mode. Dit betekend dat hij zich gedraagt als IE6. Als je dus een doctype erboven zet heb je meteen ook die fout in IE.

Nog wat andere fouten:
- Gebruik geen center tag. Deze is al een museum stuk.
- Gebruik id's in plaats van classes. Classes kunnen meerdere keren voorkomen, en ids maar 1 keer. ID worden belangrijker geacht dan classes in CSS.
- Gebruik geen inline CSS
- Br is <br> in HTML en <br /> in XHTML, combinaties zijn niet mogelijk.
- Haal ook nog even die andere CSS fouten en HTML fouten eruit.
Gewijzigd op 03/01/2011 18:00:26 door Wouter J
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 18:05:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie.

- Wat betreft de achtergrond muziek; die moet blijven... Ik krijg een hoger cijfer als ik laat zien dat ik dit kan, ik weet dat het "vervelend" is.

- Als ik geen center tags gebruik, hoe kan ik dan wel een tekst in het midden zetten?

Voor de rest heel erg bedankt!!
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2011 18:08:09
Quote Anchor link
Timo Kleinhout:
- Als ik geen center tags gebruik, hoe kan ik dan wel een tekst in het midden zetten?

Via margin: 0 auto; en een width. Zie mijn voorbeeld:
http://waldio.110mb.com/css/centeren.html (de verticaal en verticaal+horizontaal centeren kan nog beter)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2011 18:16:43
Quote Anchor link
In bovenstaande CSS zitten 10 fouten. Zie W3C Validator.
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 18:18:05
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp, alleen staat alles in een CHROME nog steeds scheef... weet iemand een oplossing om dat net zo te krijgen als in IE??
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2011 18:20:16
Quote Anchor link
Begin met al de fouten op te lossen.

Toevoeging op 03/01/2011 18:25:57:

Wouter J op 03/01/2011 17:59:36:
En een linkje naar de site is ook wel makkelijk: http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/.


W3C Validator

HTML 16 Errors, 6 warning(s)
CSS Fouten (16)
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 18:26:39
Quote Anchor link
Oke, alle fouten zijn er uit en die W3C geeft aan dat alles goed is. Maar in Chrome is alles nóg steeds scheef. (Ik waardeer jullie hulp)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2011 18:28:38
Quote Anchor link
- SanThe - op 03/01/2011 18:20:16:
Wouter J op 03/01/2011 17:59:36:
En een linkje naar de site is ook wel makkelijk: http://www.billybobs-mailing.nl/cherso/.


W3C Validator

HTML 16 Errors, 6 warning(s)
CSS Fouten (16)


Zojuist nog gechecked.
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 18:32:08
Quote Anchor link
Oh sorry, was HTML vergeten... CSS had ik het net over ;-) Sorry...

Toevoeging op 03/01/2011 18:46:45:

Ik heb een heel aantal Errors weggewerkt, maar hij heeft als error aan dat ik geen <html> mag doen?!?! dit snap ik niet...

http://validator.w3.org/check?uri=http://informatica.bc-enschede.nl/tkleinhout/index.html&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&ss=1&outline=1&group=0&No200=1&verbose=1&st=1&user-agent=W3C_Validator/1.1

Toevoeging op 03/01/2011 18:51:19:

Timo Kleinhout op 03/01/2011 18:32:08:
Ik heb een heel aantal Errors weggewerkt, maar hij heeft als error aan dat ik geen <html> mag doen?!?! dit snap ik niet...

http://validator.w3.org/check?uri=http://informatica.bc-enschede.nl/tkleinhout/index.html&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&ss=1&outline=1&group=0&No200=1&verbose=1&st=1&user-agent=W3C_Validator/1.1


Het is nu verholpen, HTML is goed en CSS is ook goed, maar nu is het ook bij IE scheef...


Toevoeging op 03/01/2011 19:07:00:

Ik heb even een nieuwe account gemaakt omdat ik een nieuw email adres heb ;-)

Weet iemand hoe ik alles netjes onder elkaar in één vloeiende lijn krijg?
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2011 19:09:06
Quote Anchor link
Nogmaals, allemaal al bedankt voor jullie hulp!!
 
The Force

The Force

03/01/2011 19:15:02
Quote Anchor link
Voor zo'n schoolprojectje zou ik het nu zo laten maar ik zou in je volgende project vanaf het begin een master stylesheet gebruiken. Heb je nooit meer last van verschillende weergaven in verschillende browsers qua uitlijning e.d.. Punt is dat als je het nu gaat toevoegen je margins e.d. opnieuw moet instellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.