Include en cronjobs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2011 13:07:18
Quote Anchor link
Ikzelf ben bezig met een NOC-systeem om de update van mijn servers en ADSL-verbindingen te controleren, en dit gaat gebeuren vanuit een cronjob.

Nu ben ik van plan om het systeem straks ook open-source uit te brengen, echter had ik een zeer interessante vraag.

Een cronjob draait altijd vanuit een ander pad vanaf de server waarmee includes zoals dit niet mogelijk zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include("../public_html/noc/config.inc.php");


Iets met een volledig pad zal wel werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include("/home/jantje/jantjesweb.nl/public_html/noc/config.inc.php");


Nu vroeg ik me af of er niet iets anders bestaat waarmee ik ook vanuit een cronjob het juiste volledige pad kan gebruiken, zodat dat die ingevuld hoeft te worden...

Hoe doen we dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:26:05
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

24/06/2011 13:49:09
Quote Anchor link
Iets omtrend dit:
Misschien dat je ook een absolute_path kan gebruiken ipv dirname(__FILE__)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?


ini_set('include_path', dirname(__FILE__).':'.ini_get('include_path'));
?>
 
The Force

The Force

24/06/2011 13:50:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2011 14:19:05
Quote Anchor link
Ik ga er naar kijken, bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.