include in ubb(titel gewijzigd)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick geenidee

rick geenidee

17/10/2009 19:23:00
Quote Anchor link
hoi ik wil een include in een ubb maken.
Jullie zullen al meteen zegge lekker vijlig, al meer gehoord xD.
Ik dacht dat zal wel gewoon werken maar dat viel een beetje tegen.
Ik deed dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
= preg_replace("#\[stemmen\]#is",'
include('
stemmen.php?id='.$_GET['id'].'');
'
,$bericht);
?>

Wie weet de oplossing of wie weet of het uberhoupt wel kan :P.
groejezz rick
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick geenidee
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:09:18
 

17/10/2009 19:28:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de e modifier: reference.pcre.pattern.modifiers.
En kijk ook effe naar die kleurtjes, klopt ook niet he.
 
Rick geenidee

rick geenidee

17/10/2009 19:30:00
Quote Anchor link
Ja dat kun je wel laten maar ik ben nog best wel een beginend scripter ik weet niet meer als php5 en heel die zooi.
Kun je we mischien gewoon laten zien hoe het moet dan snap ik het eerder wat ik verkerkeerd doet.
 

17/10/2009 19:34:00
Quote Anchor link
Het is gewoon 'een string', dus als je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo dit is ook niet goed he;
echo 'Dit gaat ' ook niet werken'; ' #Die laatste ' is om de fout op de volgende regel duidelijk te maken.
echo 'Dan pak ik $_GET['id'] toch';
?>

snapt, dan snap je ook wat je verkeerd doet.
Die modifiers moet je zelf kunnen uitvinden, lees eens wat er op php.net staat.
Dat je een beginner bent maakt niets uit, je kunt het leren door zelf te oefenen. Het is geen php 5, preg_match zat er ook al in php 4 in. Net zoals strings.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Rick geenidee

rick geenidee

17/10/2009 19:43:00
Quote Anchor link
Dus volgens jou moet het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
= preg_replace("#\[stemmen\]#is",'
include('
stemmen.php?id=$_GET['id']');
'
,$bericht);
?>

Zijn of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
= preg_replace("#\[stemmen\]#is",'
include('
stemmen.php?id=.$_GET['id'].');
'
,$bericht);
?>

zijn ja ik denk dat de laatste fout is maarja.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/10/2009 19:51:00
Quote Anchor link
rick schreef op 17.10.2009 19:43:
zij ja ik den dit niet want volgens mij is de laatste fout maarja.

Dit is toch wel erg slecht Nederlands. Is het gemakzucht, of heb je een lees-/schrijfprobleem?
 
Rick geenidee

rick geenidee

17/10/2009 19:59:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.10.2009 19:51:
rick schreef op 17.10.2009 19:43:
zij ja ik den dit niet want volgens mij is de laatste fout maarja.

Dit is toch wel erg slecht Nederlands. Is het gemakzucht, of heb je een lees-/schrijfprobleem?

Het laatste ik heb dislecty al weet ik nog steeds niet hoe je het schrijft het is ok z'n idioot woord xD sorry ik probeer het goed te doen maak soms maak ik die VOUTE :P achja je begrijpt me toch
 

17/10/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Ik vind het gemakzucht, zelf heb ik ook dyslexie, maar snap geen hout van wat je nu bedoelt met die zin. Als je niet weet hoe je woorden moet schrijven, dan gebruik je een spellchecker o.i.d. In de laatste Opera zit dat bijvoorbeeld.

Als je nu naar de kleurtjes kijkt klopt het nog steeds niet hé. Je kunt toch wel escapen? language.types.string.php#language.types.string.syntax.double.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Rick geenidee

rick geenidee

17/10/2009 23:27:00
Quote Anchor link
Kun je ff niet teveel van die termen gebruiken :P.
Kunnen jullie mischien gewoon het goede script geven...
 

17/10/2009 23:40:00
Quote Anchor link
rick schreef op 17.10.2009 23:27:
Kun je ff niet teveel van die termen gebruiken :P.
Kunnen jullie mischien gewoon het goede script geven...

Nee, dat kan niet, dan leer jij er niet van.
Dit is simpele php, het gaat nog niet eens om het uitvoeren. Als je niet snapt dat je php moet escapen in sommige gevallen weet ik niet hoe je het verder wilt gaan doen.
Die voorbeelden van mij hierboven zijn zo wel goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo 'dit is ook niet goed he'; #quotes ontbraken.
echo 'Dit gaat \' ook niet werken'; #Een quote binnen enkele quote werkt niet. De string zou dan 'gestopt' zijn. Die moet dus worden ge-escaped. Dit moet jij ook doen.
echo 'Dan pak ik $_GET[\'id\'] toch'; #Hier hetzelfde, kan je weer direct toepassen in jou script. Als je dit tenminste leest.
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/10/2009 23:43:00
Quote Anchor link
@ rick: ik ben het met Karl eens dat dyslexie geen probleem hoeft te zijn. Je zegt het zelf al:
Quote:
Kunnen jullie mischien gewoon het goede script geven...

Nee, omdat je vraag niet duidelijk is. Ik zie dat je inmiddels je vorige post hebt aangepast en dat je "denkt dat de laatste fout is, maarja".

Wat is nu de informatie die je ons geeft? Een vermoeden, gevolgd door een "maarja". En dit moet ons tot hulp inspireren?
 
Rick geenidee

rick geenidee

18/10/2009 12:34:00
Quote Anchor link
nou mijn vraag is eigenlijk vrij simper.
ik heb een ubb script maar ik wil dat hij als ik de ubb [stemmen] neerzet hij iets include dus ik maakte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
= preg_replace("#\[stemmen\]#is",'
include('
stemmen.php?id='.$_GET['id'].'');
'
,$bericht);
?>

maar toen gaf hij een error dus weten jullie wat hier fout aan is en zoja wat moet ik weizigen zodat het goed is

duidelijk?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

18/10/2009 12:57:00
Quote Anchor link
zoiezo gaat een include met ?id= nooit werken, een include is geen url-aanroep maar een bestands-aanroep. De structuur van het script wat je nu gebruikt klopt niet. Je zou het beter zo kunnen doen:

met stristr checken of [stemmen] er in voor komt
dan haal je de data op die moet komen te staan op de plek van stemmen (ik vermoed een getal?) en zet je in een $var
dan doe je met str_replace het woordje [stemmen] vervangen door $var

Hoe je het script maakt, mag jij uitzoeken. Ik denk dat ik je hiermee prima op gang help.

wil je dat ik het voor je maak? stuur me dan een pm en dan pm ik je terug voor m'n rekeningnr ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Rick geenidee

rick geenidee

18/10/2009 20:46:00
Quote Anchor link
hoezo moet ik jouw betalen ik wil alleen weten wat ik fout doe!!!
 
Mark L

Mark L

18/10/2009 23:51:00
Quote Anchor link
Je hoeft alleen te betalen als je wilt dat hij het voor jou maakt. Voor hulp niet hoor ;)

Terence zegt precies wat je fout doet:
1). Een include kan niet in een preg_replace, dan zou je de variabele buiten de preg_replace moeten halen. (hier is kun je de derde parameter van preg_match voor gebruiken, of hoe Terence het zegt)
2). Bij een include kun je geen get-variabelen meesturen. Een include gaat rechtstreeks in je script: Dan zou je dus de get-variabelen handmatig moeten zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_GET['var'] = $value;
# ...

Maar dit is niet mooi en kan voor verwarring zorgen! Dit is dus ook niet aan te raden.
 
Rafael

Rafael

19/10/2009 09:11:00
Quote Anchor link
Hij wil kennelijk een ID meesturen dat al in de querystring bekend is. Dus bovenstaande hoeft al niet.

Hij wil alleen het probleem verkeerd oplossen.

Je roept een bestandje aan die dat stukje [stemmen] in een variabele zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$stemmen
= 'blablabalblabla' . $_GET['id'];
// Of wat je hier allemaal wilt doen...
?>


Dan kun je dus vervolgens dat weer aanroepen in je originele script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

include('stemmen.php');

// $stemmen is nu bekend binnen dit script...
$bericht = preg_replace("#\[stemmen\]#is",$stemmen,$bericht);

?>


Begin je het nu te snappen?
 
Jaron T

Jaron T

19/10/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Volg aub een cursus nederlands + php , voordat je weer iets post :)
 
Rick geenidee

rick geenidee

19/10/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Jaron schreef op 19.10.2009 10:44:
Volg aub een cursus nederlands + php , voordat je weer iets post :)


ik kan echt wel php hoor...
en dat met dat id meesturren sorry ik had het moetten weten had het niet in de gaten domme fout.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.