include van pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray de graaf

ray de graaf

13/08/2010 14:42:18
Quote Anchor link
hallo,

weer een probleempje
dit maal met include()
kan je niet dit doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("map/pagina.php"); ?>


dit geeft een lege pagina..
dit niet :S..

www.domein.nl/map/pagina.php

waardoor komt dat? staat ni in me boek XD

ray

Toevoeging op 13/08/2010 15:31:36:

Ray de graaf op 13/08/2010 14:42:18:

nu heb ik dit bestandje vervangen door een test.php: map/test.php en het werkt wel gewoon:S

blijkbaar wil het bestand waar het omgaat niet geinclude worden.. waar moet ik dit probleem zoeken?

snap er niks van

 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:12:02
 
Johan Dam

Johan Dam

13/08/2010 16:12:41
Quote Anchor link
wat doet pagina.php, dat je een lege pagina krijgt kan komen door foutmeldingen, gebrek aan output, van alles,

Gezien map/test.php wel werkt, gok ik dat je paden wel kloppen,

Probeer eens error_reporting(E_ALL); bovenin je code te zetten,
 
- Raoul -

- Raoul -

13/08/2010 16:15:21
Quote Anchor link
Ik sluit me aan bij Johan Dam.
De fout ligt in pagina.php, open de pagina zonder de include en kijk of het daar werkt.
Gewijzigd op 13/08/2010 16:15:34 door - Raoul -
 
Ray de graaf

ray de graaf

13/08/2010 18:20:59
Quote Anchor link
ik krijg op geen mogelijkheid een foutmelding:
heb dit geprobeerd bovin in de pagina waar ook de include is staat:

EDIT: als ik de source bekijk dan zie ik wel de javascripts die hieronder in het script staat.. het lijkt dus wel alsof het leeg is maar waarom doet hij het dan wel als ik hem direct benader :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


en dat werkte niet toen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL); include("match/index.php"); ?>


http://www.raydegraaf.nl/sjon/matches.php /// ==> werkt niet
http://www.raydegraaf.nl/sjon/match/index.php /// ==> werkt wel

de code in matches.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<td colspan="5" background="afbeeldingen\split_links.gif" width="539" height="660" border="0">
<?php include("match/index.php"); ?>
</td>

de code van match/index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
<?php
include 'includes/lang.php';
?>

<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<link href="rtotalmatch.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script src="includes/functions.js" type="text/javascript"></script>
<script language="Javascript">
function showdeadcenterdiv(Xwidth,Yheight,divid) {
// First, determine how much the visitor has scrolled

var scrolledX, scrolledY;
if( self.pageYOffset ) {
scrolledX = self.pageXOffset;
scrolledY = self.pageYOffset;
} else if( document.documentElement && document.documentElement.scrollTop ) {
scrolledX = document.documentElement.scrollLeft;
scrolledY = document.documentElement.scrollTop;
} else if( document.body ) {
scrolledX = document.body.scrollLeft;
scrolledY = document.body.scrollTop;
}

// Next, determine the coordinates of the center of browser's window

var centerX, centerY;
if( self.innerHeight ) {
centerX = self.innerWidth;
centerY = self.innerHeight;
} else if( document.documentElement && document.documentElement.clientHeight ) {
centerX = document.documentElement.clientWidth;
centerY = document.documentElement.clientHeight;
} else if( document.body ) {
centerX = document.body.clientWidth;
centerY = document.body.clientHeight;
}

// Xwidth is the width of the div, Yheight is the height of the
// div passed as arguments to the function:
var leftOffset = scrolledX + (centerX - Xwidth) / 2;
var topOffset = scrolledY + (centerY - Yheight) / 2;
// The initial width and height of the div can be set in the
// style sheet with display:none; divid is passed as an argument to // the function
var o=document.getElementById(divid);
var r=o.style;
r.position='absolute';
r.top = topOffset + 'px';
r.left = leftOffset + 'px';
r.display = "block";
}

function hideit() {
document.getElementById('imageholder').style.display='none';
}
</script>
<style type="text/css">
#imageholder {
display: none;
text-align: center;
}
#imageholder table {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px solid #FFFFFF;
font-family: Verdana;
font-size: 1px;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="insert_response"></div>
<div id="insert_page"></div>

<?php
//include 'includes/config.php';
//include 'includes/opendb.php';

$comilla = "'";    
if(isset($_GET['page']))
{

    $pageNum = $_GET['page'];
}
else {
 $pageNum = 1;
}

include 'includes/config.php';
include 'includes/opendb.php';
$query_read  = "SELECT wars_id FROM wars ORDER BY wars_date DESC LIMIT 1";
$result_read = mysql_query($query_read);
$row_read = mysql_fetch_array($result_read);
$lastwar = $row_read['wars_id'];
include 'includes/closedb.php';

echo '<script type="text/javascript">' . PHP_EOL;
echo 'function trick() {' . PHP_EOL;
echo 'insert(' . $comilla. '' . $lastwar . '' . $comilla. ');' . PHP_EOL;
echo 'paging(' . $comilla. '' . $pageNum . '' . $comilla. ');' . PHP_EOL;
echo '}' . PHP_EOL;
echo 'window.onload = trick();' . PHP_EOL;
echo '</script>' . PHP_EOL;

?>

</body>
</html>


Gebruik code-tags voor het overzichtelijk weergeven van je code[/modedit]
Gewijzigd op 13/08/2010 19:02:31 door ray de graaf
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/08/2010 18:34:21
Quote Anchor link
Houd je HTML en PHP code altijd gescheiden. Voor eerst alle PHP logica uit en houd je pas daarna bezig met de HTML output. Mixen van deze twee is vragen om problemen...
 
Justin S

Justin S

13/08/2010 20:36:06
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid, includen doe je vóór je met de html begint. Echo's kunnen natuurlijk wel tussen de HTML.
 
Ray de graaf

ray de graaf

13/08/2010 21:47:01
Quote Anchor link
ik ben nu al de hele dag bezig, maar ik kom er echt niet meer uit

misschien dat iemand anders het kan oplossen want ik weet het echt niet meer

ik wil de inhoud van http://www.raydegraaf.nl/sjon/match/index.php openen in mijn layout op de pagina matches.php maar dat werkt dus alleen maar als ik het bestand direct benader :(

HELPME!
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2010 21:51:17
Quote Anchor link
In hoeveel topics kom je de opmerking tegen dat je een absoluut path moet gebruiken als je gaat include

Met uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. (include_path)
 
Ray de graaf

ray de graaf

13/08/2010 21:52:51
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 13/08/2010 21:51:17:
In hoeveel topics kom je de opmerking tegen dat je een absoluut path moet gebruiken als je gaat include

Met uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. (include_path)


ik ben vrij nieuw met php heb nu net me 1e phpboekcursus af en heb heel wat gegoogled naar include() maar kom er gewoon niet uit..
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2010 22:02:31
Quote Anchor link
"ik ben vrij nieuw met php heb nu net me 1e phpboekcursus af en heb heel wat gegoogled naar include() maar kom er gewoon niet uit.."

Ja en, de fout is dat je PHP niet kan leren vanuit een boek!

Het eneige naslagwerk wat je nodig hebt is in feite:
http://www.php.net

en je moet goed lezen wat er geschreven wordt!!

ABSOLUUT <> RELATIEF
 
Ray de graaf

ray de graaf

13/08/2010 22:04:03
Quote Anchor link
bedankt,

ik ben ook van mening dat je meer leert van de praktijk maar ben ook al de hele dag bezig met van alles ik ga naar die site en dan alle informatie opzuigen bedankt

Noppes Homeland op 13/08/2010 22:02:31:
"ik ben vrij nieuw met php heb nu net me 1e phpboekcursus af en heb heel wat gegoogled naar include() maar kom er gewoon niet uit.."

Ja en, de fout is dat je PHP niet kan leren vanuit een boek!

Het eneige naslagwerk wat je nodig hebt is in feite:
http://www.php.net

en je moet goed lezen wat er geschreven wordt!!

ABSOLUUT <> RELATIEF




Toevoeging op 13/08/2010 22:24:49:

OPGELOST!

kan dicht!

bedankt allemaal
Ray de graaf op 13/08/2010 22:04:03:
bedankt,

ik ben ook van mening dat je meer leert van de praktijk maar ben ook al de hele dag bezig met van alles ik ga naar die site en dan alle informatie opzuigen bedankt

Noppes Homeland op 13/08/2010 22:02:31:
"ik ben vrij nieuw met php heb nu net me 1e phpboekcursus af en heb heel wat gegoogled naar include() maar kom er gewoon niet uit.."

Ja en, de fout is dat je PHP niet kan leren vanuit een boek!

Het eneige naslagwerk wat je nodig hebt is in feite:
http://www.php.net

en je moet goed lezen wat er geschreven wordt!!

ABSOLUUT <> RELATIEF


 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.