Inhoud van een samengesteld veld?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald Platje

Ronald Platje

25/01/2014 15:34:16
Quote Anchor link
Wie kan mij vertellen hoe ik de inhoud van een samengesteld veld kan uitlezen.
Alsvolgt:
$salectieveld = "$select" . "1"

Oftewel? Wat is de inhoud van het veld $select1

IN PHP!!

Wie o wie kan mij helpen.

Alvast veel Dank

Ronald
Gewijzigd op 25/01/2014 15:38:11 door Ronald Platje
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 09:17:11
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:36:35
Quote Anchor link
Is er verdere info?

Mijn eerste reactie is om een REGEX te gebruiken, daar kan je data snel en universeel filteren en eruit halen.

Mooie tutorial:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/
 
Ronald Platje

Ronald Platje

25/01/2014 15:41:17
Quote Anchor link
Timothy Callemein op 25/01/2014 15:36:35:
Is er verdere info?

Mijn eerste reactie is om een REGEX te gebruiken, daar kan je data snel en universeel filteren en eruit halen.

Mooie tutorial:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:43:53
Quote Anchor link
Dat is in PHP hoor die tutorial...
Gewijzigd op 25/01/2014 15:44:03 door Timothy Callemein
 
Ronald Platje

Ronald Platje

25/01/2014 15:44:29
Quote Anchor link
Ik moet duidelijker zijn denk ik.

Ik moet 50 velden doorlopen. select1 t/m select50
Met een loopje dus.
Ik stel dus de veldnaam samen, maar hoe dan verder
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:54:11
Quote Anchor link
zijn die selectie velden verkregen met POST?

Anders is er een methode om een array te laten opbouwen, door gewoon de name="selectie[]" te maken.
Dan als je een print_r($_POST['selectie']) zal doen, ga je een array krijgen van velden.

Dit kan je met een foreach dan weer dynamisch overlopen.

Bedoel je iets in die aard?

Zo ja, let hier mee op :s mijn personelijke ervaring leert dat dit niet op alle browsers even goed werkt, beter nog, het heeft gewerkt. Maar na een update niet meer... met alle gevolgen van dien.
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2014 15:55:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $i = 10;

echo ${'select' . $i};

?>


maar,
een array is logischer en handiger:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php $i = 10;
echo $select[10];'
?>


en als het uit een form komt:


<input name="select[]" value="abc">
<input name="select[]" value="xyz">
 
Ronald Platje

Ronald Platje

25/01/2014 15:57:45
Quote Anchor link
ok dank je.
Inderdaad worden de 50 select veld met POST verkregen.
Ik ga met jouw idee eens even stoeien.


Toevoeging op 25/01/2014 15:59:15:

Ronald Platje op 25/01/2014 15:57:45:
ok dank je (beide).
Inderdaad worden de 50 select veld met POST verkregen.
Ik ga met jouw idee eens even stoeien.
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 17:39:22
Quote Anchor link
Graag gedaan

Hier iets van informatie met een voorbeeld:
http://stackoverflow.com/questions/11779204/dynamic-text-fields-values-into-php-array

Ronald Platje op 25/01/2014 15:57:45:
ok dank je.
Inderdaad worden de 50 select veld met POST verkregen.
Ik ga met jouw idee eens even stoeien.
 
Ronald Platje

Ronald Platje

26/01/2014 12:45:34
Quote Anchor link
Timothy Callemein op 25/01/2014 17:39:22:
Graag gedaan

Hier iets van informatie met een voorbeeld:
http://stackoverflow.com/questions/11779204/dynamic-text-fields-values-into-php-array

Ronald Platje op 25/01/2014 15:57:45:
ok dank je.
Inderdaad worden de 50 select veld met POST verkregen.
Ik ga met jouw idee eens even stoeien.





Toevoeging op 26/01/2014 12:46:07:

Timothy DANK!!
Het werkt
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

22/12/2015 19:39:20
Quote Anchor link
Graag gedaan Ronald :-p
 
Ivo P

Ivo P

23/12/2015 09:20:04
Quote Anchor link
Het aangehaalde topic op Stackoverflow heeft nogal een grote voorkeur om het met een for-lus op te lossen.
Nadeel daarvan is dat je moet bepalen hoeveel elementen er zijn (count)

met een foreach lus heb je dat niet nodig

stel
<input name="foobar[]">
<input name="foobar[]">
<input name="foobar[]">


dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

foreach($_POST['foobar'] as $i => $foo) {

   echo $foo .'<br>';
}

?>



waarbij "$i as $foo" ook beperkt kan blijven tot "$foo" als je toch niets doet met $i.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.