Input validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

29/06/2012 12:41:28
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik ben bezig aan een formulier. Op dit moment zijn mijn formulierpagina & foutafhandelinspagina (in PHP) klaar.
Ik zou graag het formulier eerst nog eens valideren, dus een tekst tonen naast het inputveld indien er een fout ingegeven is (zoals in HTML5 met e-mail).

Als dit alles oke is, zou ik graag alles tonen (alle POST-waarden). Slechts daarna, als men op een button drukt, wordt alles toegevoegd in de (MySQL) database.

Weet iemand hoe dit opgelost wordt? Waar kan ik een voorbeeld vinden van een validatie naast het script?

Edit: Ik was weer wat te snel => Met JQuery blijkt dit mogelijk, livevalidation. Is dit ook mogelijk door een PHP-document te includen en wat CSS aan te passen of iets anders?

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 29/06/2012 12:43:01 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:10:33
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/06/2012 12:52:50
Quote Anchor link
Het kan inderdaad met javascript (met of zonder jQuery).
Dan heb je nog twee keuzes:
- Je kan het lokaal valideren, dan gaat javascript na of de gegevens goed geformateerd zijn.
- Je gebruikt Ajax. Wat dan gebeurt: javascript stuurt het formulier op naar de server, zonder dat de gebruiker daar iets van merkt; dan kan de server alles valideren en stuurt de server een bericht terug naar javascript om te vertellen of er iets fout ging.


Het hangt er vooral van af in welke mate je bereid bent om javascript in te schakel; je kan dat simpel doen, maar het kan ook heel erg uitgebreid.

Zeker ook eens zoeken op HTML5 validation. HTML5 doet tegenwoordi al veel voor je
Gewijzigd op 29/06/2012 12:54:44 door Kris Peeters
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

29/06/2012 13:05:37
Quote Anchor link
Hallo Kris,

het verschil lokaal/niet lokaal snap ik niet echt? Bestaat hier een tutorial over?

HTML 5 zou een zeer goede optie zijn, alleen durf ik dit nog neit echt doen gezien niet alle browers dit ondersteunen.

Groeten,
Olivier
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/06/2012 13:27:53
Quote Anchor link
http://validity.thatscaptaintoyou.com/

Hier een voorbeeldje hoe het eruit kan zien :

http://77.109.74.20/index.php?action=registreer

(link doet het alleen als mn pc aan staat :P)
Gewijzigd op 29/06/2012 13:30:08 door Patrick vd Pols
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/06/2012 13:49:04
Quote Anchor link
(een beetje gesimplifieerd)
Php is een computerprogramma dat draait op de server. Javascript is een programma dat draait op de computer van de gebruiker.
Javascript heeft dus geen verbinding met de server. De gebruiker mag zijn internet afzetten en nog kan javascript perfect werken.

Dat heeft uiteraard gevolgen. Javascript kan niet aan de gegevens van de database, noch aan de php-functies.
Een antwoord op dit gebrek is Ajax. Met Ajax gaat javascript zelf surfen naar de server en kan de server gegevens doorgeven naar javascript.

Ajax geeft je dus de kracht van de server en van de gebruiker samen.

Okay, een voorbeeld, met Ajax, met jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
  if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST' && isset($_POST['username'], $_POST['email'])) {
    
      // Zorg hier zelf voor meer serieuze validatie.
    $message = "";  // boodschap die we naar ajax gaan sturen
    if ($_POST['username'] == 'Homer') {
      $message .= 'Sorry, Homer, this is the "No Homer\'s Club"<br/>';
    }

    if (! preg_match(
        "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+$/",
        $_POST['email'])) {
    
      $message .= 'No valid e-mail<br/>';
    }

    // indien $message leeg blijft, is de validatie geslaagd
    
    if (empty($_GET['ajax'])) {
      // het formulier wordt gewoon doorgestuurd.  Indien $message leeg is, voegen we het record toe.
      $sql = "INSERT INTO users ...";
      // en zo voort
      header('location: ./');
    }

    else {
      // validatie met Ajax.
      echo $message;  // dit wordt dus naar javascript gestuurd
      exit;  // verder horen we niets meer te doen op server-niveau
    }
  }

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <title>Validatie</title>
  </head>
  <body>
    <h1>Registreer je in de "No Homer's Club"</h1>
    <form action="" method="post" id="my_form">
      <input id="username" name="username" type="text"/> User Name <br>
      <input id="email" name="email" type="text"/> Email  <br>
      <input type="submit" value="GO" id="submit"/>
    </form>
      
    <div id="message"></div>
    
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js" type="text/javascript"></script>
    <script>
    
    $(document).ready(function(e) {  // dit wordt uitgevoerd op het moment dat de pagina geladen is en de DOM klaar is om te gebruiken
      
      // op het moment dat het formulier wordt verzonden, houden we de boel tegen.
      $('#my_form').submit(function(e) {
        
        e.preventDefault();  // hiermee zeggen we: wat je ook van plan was te doen ... niet doen.  In dit geval dus: het verzenden van het formulier
        var my_data = $('#my_form').serialize();  // javascript haalt de gegevens van de velden
        $.ajax({
          type: "POST",
          url: '?ajax=1',
          data: my_data,
          success: function(data) {
            // dit wordt uitgevoerd op het moment dat javascript de Ajax request heeft teruggekregen
            $('#message').html(data);  // we tonen het bericht, in <div id="message"></div>
          }
        });
      })
      
    })
    
    </script>
  </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.