Inschrijven met foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

28/01/2012 11:54:53
Quote Anchor link
Hallo mensen.
ik heb een vraag, betreft het volgende.
Ik wil een simpel inschrijfsysteem waarbij de mensen die zich inschrijven ook meteen een foto kunnen plaatsen.
Wanneer ze dit gedaan hebben zou het fijn zijn als ze op een andere pagina de foto en de ingeschreven gegevens kunnen teruglezen.
Wie kan me in de goede richting helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:42:09
 

28/01/2012 11:58:46
Quote Anchor link
Bij het inschrijven:
- Foto uploaden en checken of het wel een foto is,
- Foto naar de juiste map verplaatsen,
- Misschien de naam van de foto aanpassen naar de id/naam v/d gebruiker,
- Misschien een veld photo aanmaken in de tabel met de naam van de foto.

Bij het ophalen:
- Haal de naam van de foto op waarbij de id (gebruiker) matcht,
- Toon die dan op de site.
Gewijzigd op 28/01/2012 12:00:08 door
 
Php knipper

php knipper

28/01/2012 12:06:55
Quote Anchor link
( tip zet niet dezelfde naam van de afbeelding in de map )
DUS als je een map hebt "avatar" en daar upload je de foto's naar
dan kan je beter van "knipper_avatar.jpg" iets maken als 98959_gebruikersnaam.jpg

dit voorkomt dat je een afbeelding van iemand ander's overschrijft ( en zijn avatar veranderd )
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

28/01/2012 12:25:28
Quote Anchor link
Ja het probleem is meer, dat ik een inschrijf form kan maken , en een uploadform voor de foto, echter zou ik deze twee funties op 1 pagina plakken.
alleen dat gaat me niet goed af.
voor wat betreft de veiligheid, die word elders geregeld.
Ik zoek dus gewoon een simpel script waar men wat info op kan zetten en een foto bij kan plaatsen.
en nadat men op de verstuur heeft gedrukt dat dit weer terug te lezen / zien is op een index pagina.

enja idd phpknipper, dat is ook nog eens een probleem haha, maar die zou ik dan idd naar de gebruikersnaam kunnen hernoemen, ( eens zien hoe dat gaat)
 
Php knipper

php knipper

28/01/2012 12:32:42
Quote Anchor link
dit gebruik ik voor mijn avatar systeem ( komt ook deels's van phphulp maar ik vind hem niet meer )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php
endif;

// Deze procedure wordt aangeroepen nadat men op verzenden heeft gedrukt
if(($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") && ($_GET['post']="1")) {
if ($go =="go"):
# Deze procedure zordt ervoor dat de afbeeldingen
# op je server worden geplaatst en tevens in je
# mysql database.

// bepaal de huidige directory

$hello = getcwd();

# hier komen de afbeeldingen, als je
# het script in de directory hallo hebt geinstalleerd
# dan worden de afbeeldingen in hallo/images/
# geplaatst.


$file_dir = ("../../avatar/processeren/");

# we moeten natuurlijk wel zeker weten
# dat de directory bestaat. Dit controleren wij
# met de opdracht is_dir via de volgende routine :


if (is_dir ($file_dir)) {
  }
  else {
  print "<br><br>--Directory bestaat nog niet" . $file_dir;
    $newpage = $file_dir;
    echo ("<br>we gaan daarom de directory aanmaken");
    mkdir ($newpage, 0777);
  }


// toon de systeem datum
echo date("m/d/y G.i:s");


echo ("<br><br>");

# Ik heb besloten om $_FILES als een array te
# laden, zodat je (eventueel) meer afbeeldingen via
# een formulier op je server kunt plaatsen.


foreach($_FILES as $file_name => $file_array) {

       # Verander de bestandsnaam zodat het een geldig bestandsnaam wordt
       # in een Linux omgeving. (Een Mac en een Windows omgeving zijn
       # veel relaxer met bestandsnaam m.b.t. spaties, hoofdletters en
       # een mengeling van beide, maar dit geldt niet voor Linux, bovendien
       # zijn bestanden in een Linux omgeving hoofdletter gevoelig.


       $file_name=str_replace("'", "_", $file_array['name']);
       $file_name=str_replace(" ", "_", $file_array['name']);
       $file_name=stripslashes ($file_name);
       $file_name=trim($file_name);
       $file_name=strtolower($file_name);
       list($bestandsnaam, $exstentie, $error) = explode(".", $file_name);

       # gebruik de functie afbeeldingen (zie filter.php) om te
       # controleren of het om een afbeelding gaat.
       # de waarde van $test wordt 1 indien het een afbeelding betreft,
       # in alle andere gevallen is $test leeg.


       $test = afbeeldingen($file_name);
       if ($test !=""):
       $genereer_file_name = "".rand(1000, 999999999)."_".rand(1000, 999999999)."_".rand(1000, 999999999)."_".$_SESSION['gebruikersnaam'].".".$exstentie;
            echo ''.$file_name . ' dit is een afbeelding<br>';
            if (is_uploaded_file($file_array['tmp_name'])) {
                 if(!isset($error)) {
                 move_uploaded_file($file_array['tmp_name'], "$file_dir/$genereer_file_name") or die ("Couldn't copy");
                 echo 'Afbeelding staat op de server<br><br>';
                 // voeg de locatie + omschrijving van de afbeelding toe in de database
                 $afbeelding = $genereer_file_name;
                 ##vorige verwijderen voordat er een nieuwe wordt ingevoegd
                 $vorige_afbeelding_naam = basename($avatar['avatar']);
                 if(is_file("../../avatar/".$vorige_afbeelding_naam)) {
                 unlink('../../avatar/'.$vorige_afbeelding_naam);
                 echo 'vorige avatar verwijdert';
                 }

                 if(is_file("../../avatar/processeren/".$vorige_afbeelding_naam)) {
                 unlink('../../avatar/processeren/'.$vorige_afbeelding_naam);
                 echo 'vorige te procederen avatar verwijdert';
                 }

                 $query = "UPDATE gebruikers SET avatar = '/".$afbeelding."' WHERE id = '".$_SESSION['gebruiker']."'";
                  if(!mysql_db_query($db,$query,$connectie)) die(mysql_error());
                        echo ''.$afbeelding . ' is toegevoegd';
                
            }
else {
            echo '<div id="error">Sorry, De website aanvaard geen bestandsnamen met meer dan 1 punt.</div>';
            }            
            }
       endif;

       if ($test ==""):
             echo '<div id="error">'.$file_name . ' dit is geen afbeelding en wordt daarom niet op de server geplaatst<br>\n';
       endif;
  }
endif;

?>
Gewijzigd op 07/05/2012 22:29:56 door Roel -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.