is dit goed om php te leren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans

hans

08/09/2008 18:43:00
Quote Anchor link
Ik Vind het Lezen maar Saai er zijn wel heel veel tutorials en heel veel zijn zelfde
hier op PhpHulp Zijn Veel tutorials, Lezen Vind ik niet Echt leuk:). Maar ja,
Ik Plak Scripts van "PhpHulp.nl Website" in me Kladblok. Maar Dan heb ik het niet Gemaakt. Maar ik Wil Bijvoorbeeld Dan een Simpele Contact script maken.
Dan pak ik een Contact Script van internet (legaal), Dan bestuurder ik De script Even, dan open ik een andere KladBlok. En daar probeer ik dan Zelf een Contact Script te maken.

Dat is mij Manier van leren.

Schrijf je Mening, Wat jij er van vind!

MvG
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:40:33
 
Henk PHP

Henk PHP

08/09/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk altijd dingen bij andere afkijken, dat is best handig. Ik zou wel opletten en de reacties onder scripts lezen zodat je ook weet wanneer er foute dingen zijn die je niet moet overnemen.
 
--

--

08/09/2008 19:01:00
Quote Anchor link
Ik vind dat er iets teveel hoofdletters in je bericht zitten. :)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

08/09/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Ik ben er ook zo mee begonnen, tot ik door kreeg dat het wel vrij handig is te weten waar een commando dat je dan ziet in zo een script exact voor dient. Dit is heel handig op phphulp. je kan op alle commandos klikken, en dan krijg je direct de bedoeling van het commando te zien en de iets of wat dezelfde commandos.

groeten Thomas
 
Douwe

Douwe

08/09/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Henk heeft natuurlijk gelijk ;) Maar het is wat makkelijker als jij (TS) je post schrijft met goede Hoofdletters, komma's, en punten. Dat is wat makkelijker te lezen ;)
 
Hans

hans

08/09/2008 19:09:00
Quote Anchor link
:) heb even heel snel geschreven.
 
Hans

hans

08/09/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Dit is soort contact Script die ik heb Afgekeken met sommige dingen.
Wat ik niet wist ging ik gewoon kopieren!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?

//Configureer//
$websitenaam = "Straatleven.v3host.nl";   // Naam Van je Website ( waar ze contact hebben genomen!)
$subject = "Straatleven";   // Onderwerp (Als iemand contact neemt krijgt hij meteen bericht terug!)
$voornaam = "Admir";   // Je Voornaam
$achternaam = "";   // Deze HOEF je niet te doen mag wel!
$recipient = "Beste $voornaam , Uw bericht is Verstuurd en zal Zo spoedig mogelijk Beantwoord Worden, MvG Admin";



If(!empty($_POST['verstuur']))
{

if(strlen($_POST['name']) == 0)
  {
$error_msg ="Sorry, Bericht kan niet worden Verstuurd, (oorzaak-->) Je bent je naam vergeten ga terug!.<br>"; }
if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[*@([a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$", $_POST['uwemail']))
  {
$error_msg .="Om contact met u te kunnen opnemen moet u uw e-mail adres ingeven, klik op ga terug om dat alsnog te doen.<br>"; }

if(!empty($error_msg))
  {

    //een van de velden werd niet (goed) ingevuld
    echo "<b>Contact met ".$websitenaam."kon niet worden uitgevoerd door de volgende redenen:</b><br><br>";
    echo $error_msg;
    echo "<br>Klik Alstublieft op <a href=javascript:history.back(1)>ga terug</a> en vull alle velden in<br><br>";
  }

else
  {
    $subject = "".$subject.""; //Onderwerp van het e-mailtje
    $header = "From:  ". $_POST['name'] . "\n"; //Door wie die is verstuurd
    $mail_body = "Iemand heeft op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " contact opgenomen met ".$websitenaam."\n";
    $mail_body .= "Beste ".$voornaam." ".$achternaam." \n\n\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "De volgende persoon vulde het contact formulier in:\n\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= "Naam:               " . $_POST['name'] . "\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= "E-mailadres:        " . $_POST['uwemail'] . "\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "Woonplaats:         " . $_POST['woonplaats'] . "\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= "Adres:              " . $_POST['adres'] . "\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "Telefoonnummer:     " . $_POST['tel'] . "\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "Onderwerp:          " . $_POST['sub'] . "\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "Hoofdcategorie :    " . $_POST['adverteren'] . "" . $_POST['vraag'] . "" . $_POST['opmerking'] . "" . $_POST['admin'] . "" . $_POST['hosting'] . "\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= "" . $_POST['radiobutton'] . "\n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "" . $_POST['checkbox'] . " \n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "" . $_POST['checkbox2'] . " \n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "De verzender in gespeciliseerd in: " . $_POST['checkbox3'] . "" . $_POST['checkbox4'] . "" . $_POST['checkbox5'] . "" . $_POST['checkbox6'] . "" . $_POST['checkbox7'] . "" . $_POST['checkbox8'] . "" . $_POST['checkbox9'] . " \n"; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "Opmerking/Vraag:\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= $_POST['field']; //Inhoud van de mail
   $mail_body .= "\n\n\n\n"; //Inhoud van de mail
    $mail_body .= "U kunt conact opnemen met de verzender via dit e-mail adres : " . $_POST['uwemail'] . " "; //Inhoud van de mail
    mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);
    echo "<b>".$verstuurd."</b><br>U vulde deze gegevens in : <br><br>Naam: " . $_POST['name'] . "<br>E-mail: " . $_POST['uwemail'] . "<br>Woonplaats: " . $_POST['woonplaats'] . "<br>Adres: " . $_POST['adres'] . "<br>Tel.: " . $_POST['tel'] . "<br>Onderwerp: " . $_POST['sub'] . "<br>Opmerking/Vraag: " . $_POST['field'] . "<br><br>".$websitenaam."<br><br>U";
    echo "<a class=\"main\" href='javascript:history.back(1)'>Ga terug</a>"; //Bericht na het verzenden van de e-mail
  }
}


else
{
?>

</span>
<form action="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST" enctype="multipart/form-data" name="contact" class="stijl6">
</font>

  <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td><br>
      
        <table width="80%" height="296" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
          <tr>
            <td height="2">&nbsp;</td>
            <td width="151" height="2"><span class="stijl3 stijl7">(Velden met een * zijn verplicht)</span></td>
            <td width="64" height="2">&nbsp;</td>
          </tr>
          <tr>
            <td height="2">Naam : </td>
            <td height="2" colspan="2">              <input type="text" name="name" size="20">
              * </td>
          </tr>
          <tr>
            <td height="2">Woonplaats :</td>
            <td height="2" colspan="2">              <input type="text" name="woonplaats" size="20" />            </td>
          </tr>
          <tr>
            <td height="2">Adres :</td>
            <td height="2" colspan="2">              <input type="text" name="adres" size="20" />            </td>
          </tr>
          <tr>
            <td height="2">Telefoonnummer :</td>
            <td height="2" colspan="2">              <input type="text" name="tel" size="20" />            </td>
          </tr>
          <tr>
            <td height="2">Email adres :</td>
            <td height="2" colspan="2"> <p>
            
               <input type="text" name="uwemail" size="20">
              * </p>              </td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="146" class="Kleiner"> Onderwerp :</td>
            <td colspan="2"> <p>
            
              <input type="text" name="sub" size="20">
              </p>            </td>
          </tr>
          <tr>
            <td class="Kleiner">&gt;13:</td>
            <td colspan="2">
              <label>
            
              <input name="radiobutton" type="radio" value="Deze persoon is ouder dan 13 jaar" checked="checked" />
              Ja
               <input name="radiobutton" type="radio" value="Deze persoon is jonger dan 13 jaar" />
            Nee</label>
              <label></label>            </td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="146" class="Kleiner">Neem contact met mij op : </td>
            <td colspan="2"><p>
                <input type="checkbox" name="checkbox" value="De verzender van het bericht heeft gevraagd contact met mij op te nemen" />
              </p>            </td>
          </tr>
        </table>
        <table width="80%" height="91" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
          <tr>
            <td width="278" class="Kleiner">Vraag/opmerking :</td>
              <td width="197" rowspan="2">
                <textarea name="field" cols="30" rows="4" wrap="VIRTUAL"></textarea>              </td>
            <td width="330">&nbsp;</td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="278" height="19" class="Kleiner">&nbsp;</td>
              <td>&nbsp;</td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="278">&nbsp;</td>
              <td colspan="2"> <div align="left">
              
                <input type="Submit" name="verstuur" value="Verzenden">
                </div></td>
          </tr>
        </table>
        <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="100%">
          <tr>
            <td>&nbsp;</td>
          </tr>
        </table>      </td>
    </tr>
  </table>
</form>

<span class="stijl6"><font size="3" face="Arial, Helvetica, sans-serif">
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door hans
 
Douwe

Douwe

08/09/2008 19:15:00
Quote Anchor link
As you can see klopt ie niet helemaal (de kleurtjes, en Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /var/www/vhosts/phphulp.nl/httpdocs/cfgs/ubbparser/bbcode.class.php on line 472 (al is die laatste volgens mij een PHPhulp-fout...)
En bumpen mag niet.
 
Hans

hans

08/09/2008 19:15:00
Quote Anchor link
ah Hij is gefixt Bedankt! Rob deiman
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door hans
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/09/2008 19:20:00
Quote Anchor link
Probeer eens een mailerklasse zoals PHPmailer of Swiftmailer. Daarmee kun je met een regel of 10 al een e-mail sturen (zonder controles dan he).
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/09/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 08.09.2008 19:15:
As you can see klopt ie niet helemaal (de kleurtjes, en Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /var/www/vhosts/phphulp.nl/httpdocs/cfgs/ubbparser/bbcode.class.php on line 472 (al is die laatste volgens mij een PHPhulp-fout...)
En bumpen mag niet.
]

Dit komt doordat de PHPHulp UBB parser niet helemaal lekker is...
 
Douwe

Douwe

08/09/2008 19:26:00
Quote Anchor link
De Warning ja. Het begin v/d kleurtjes is fout door een fout van hem.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/09/2008 19:28:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 08.09.2008 19:26:
De Warning ja. Het begin v/d kleurtjes is fout door een fout van hem.


Agree
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/09/2008 20:05:00
Quote Anchor link
En door die fout weg te werken (heb ik net maar even snel gedaan) is de fout in de parser ook weg gewerkt ;)
 
Peter

peter

08/09/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Filmpjes zijn er ook nog, ik heb heb de basic nu geleerd van mensen die filmpjes op youtube zetten, ik vind lezen ook niet altijd even leuk.

Nadeel is wel dat ze meestal niet echt diep in de materie duiken, en je nog steeds zelf toepassing moet bedenken, zijn geen hele scripts maar meestal uitleg van een php functies.

Maar het is wel handig. :)
 

08/09/2008 22:18:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/09/2008 22:25:00
Quote Anchor link
Ik heb programmeren geleerd via boeken en online tuts en ontzettend veel zelf uitproberen en vooral veel fouten maken. Volgens mij de enige manier. Je kunt een kant en klaar script wel een beetje aanpassen, maar dan weet je niet echt hoe het werkt.
 
Michael

michael

08/09/2008 23:54:00
Quote Anchor link
ik heb zelf een opleiding gevolgd waar ik programmeren heb geleerd. Dan is het makkelijk om naar bijvoorbeeld php over te stappen.

Als ik jou was had ik eerst een goed boek gekocht en veel op internet lezen. En echt goed de basis eerst leren. Veel leren van je fouten en vooral veel posts bekijken hier op phphulp op het forum en leren van andermanse fouten.

Wat leuke projectjes zijn om mee te beginnen is om bijvoorbeeld een gastenboek te maken. Zo leer je beetje met formulieren te werken, database, css en html en basic php. Maak em bijvoorbeeld vanaf scratch en houd een ander voorbeeld ernaast.

succes!

p.s. je kan ook nog kijken naar andere script/programmeer talen bijvoorbeeld Ruby on Rails. Daar wordt je meer verplicht om nette code te schrijven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.