Jaren printen met <BR>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zelf Weten

Zelf Weten

01/06/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Ik probeer met het volgende script jaren te printen, maar ik wil na 10 jaren naast elkaar een <BR> tag posten. Hoe doe ik dat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
setlocale (LC_ALL, 'nl_NL');
$laatste_jaar = strftime ('%Y');
$bg = "<br>";
for($i = 1917; $i <= $laatste_jaar; $i++)
{

    echo "<a class=\"buttonknop\" target=\"_self\" href=\"?itemid=16&amp;jaar=$i\">$i</a>&nbsp;$bg";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zelf Weten
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:11:36
 
Sven

Sven

01/06/2008 19:05:00
Quote Anchor link
$bg = "<br>";
terwijl je later in je script $br gebruikt..
Is dat het misschien?
 
Zelf Weten

Zelf Weten

01/06/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Nee, dat had ik even express gedaan. Scherp, ik heb het in de post gewijzigd.
 
Burdy

Burdy

01/06/2008 19:20:00
Quote Anchor link
Probeer het hier eens mee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
setlocale (LC_ALL, 'nl_NL');
$laatste_jaar = strftime ('%Y');
$bg = "<br>";
$x = 0;
for($i = 1917; $i <= $laatste_jaar; $i++)
{

    echo "<a class=\"buttonknop\" target=\"_self\" href=\"?itemid=16&amp;jaar=$i\">$i</a>&nbsp;";
    $x++;
    if ($x == 10) {$x = 0; echo $bg;}
}

?>
 
Zelf Weten

Zelf Weten

01/06/2008 19:28:00
Quote Anchor link
Werkt als een tierelier! Top Burdy, thanx...
 

01/06/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Wat naar mijn id netter is, en handiger is gebruik maken van de modulus operator en van de ternary operator:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
setlocale (LC_ALL, 'nl_NL');
$laatste_jaar = strftime ('%Y');
$bg = '<br>';
$x = 1;
for($i = 1917; $i <= $laatste_jaar; $i++)
{

    echo '<a class="buttonknop" target="_self" href="?itemid=16&jaar=' . $i . '">' . $i . '</a>';
echo (($x % 10) == 0) ? $bg : null;
$x++;
}

?>

Overigs zou ik voor de duidelijkheid dat scriptje van Burdy aanpassen en $x op 1 zetten, en hem ophogen nadat de if is geweest, want immers moet de $x opgehoogt worden nadat de if op false is geweest.
En:
Variabelen horen altijd buiten quotes!

Edit:
Jah, ik fix deze zooi zo. Stomme BBCode parser.
Dat doe ik dus niet want er is intern dus wat mis, wat ik niet kan fixen. Oftewel, ik heb geen flauw id waar dat ding over struikeld wat ik zou kunnen verhelpen.

Dankje voor de tip iChris(); :-D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.