Java script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Herman Buurlage

Herman Buurlage

15/02/2009 18:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">function test()
{  
var getal1 = Number(document.getElementById('huurprijsnieuw').value)  
var getal2 = Number(document.getElementById('service').value)  
var totaal =  getal1+getal2;  
document.getElementById('uitkomst').innerHTML = totaal;}
</script>

<tr>
<tr><td><div class='detaildiv'>Huurprijs:</div></td><td><div class='wijzigdiv'><input type='text' name='huurprijsnieuw' value='500' onchange='test()' ></input>      
<tr><td><div class='detaildiv'>Gas/Elektra/Water:</div></td><td><div class='wijzigdiv'><input type='text' name='service' value='300' onchange='test()'></input>
</div></td>
</tr>




<tr>
<tr><td><div class='detaildiv'>Huurprijs incl (oud):</div></td><td><div class='wijzigdiv'><div class='huur'>&euro;800</div></div></td>

</tr>

<tr>
<tr><td><div class='detaildiv'>Huurprijs incl (nieuw):</div></td><td><div class='wijzigdiv'><div class='huur'>&euro;  </div> <div id="uitkomst" class='uitkomst' class='submit'></div></td>
</tr>


Hallo ik zou willen weten waarom dit script wel werkt in ie maar niet ff?

Ieman een idee dat zou mij er opweg helpen.

Herman
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Herman Buurlage
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 19:27:49
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

15/02/2009 18:57:00
Quote Anchor link
Zet je script eens tussen code tags
-edit-
heb je intussen blijkbaar gedaan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 

15/02/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Het is javascript en geen "java script". (En dat is je ook al eerder gezegt klik.)
Kijk eens in de error console, of download firebug.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

15/02/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Ik snap er nog niet veel van?

Ik heb vanalles geprobeert,

Waarom werkt het wel in ie en in ff javasript wordt toch hetzelfde uitgevoerd in ff en ie?

Herman
 

15/02/2009 22:23:00
Quote Anchor link
Herman schreef op 15.02.2009 20:09:
Waarom werkt het wel in ie en in ff javasript wordt toch hetzelfde uitgevoerd in ff en ie?

Knap. Twee zinnnen in een. Probeer er in het vervolg even twee zinnen van te maken oké?
Nee, firefox en internet exporer zijn niet voor niets twee hele verschillende programma's.
 
Kay Kay

Kay Kay

16/02/2009 01:29:00
Quote Anchor link
Jij heb echt last van diveritus.
Wat onnodig veel divjes.. :/ Je kan in iedergeval al die divjes vervangen door span elementen en wat is een tabel zonder <table> tag?

Zo werkt het, je moet de velden ook een id meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script type="text/javascript">
function test()
{  
var getal1 = Number(document.getElementById('huurprijsnieuw').value);
var getal2 = Number(document.getElementById('service').value);
var totaal =  getal1+getal2;  
document.getElementById('uitkomst').innerHTML = '&euro;'+totaal;
}
</script>

<div>Huurprijs:<br /> <input type='text' id='huurprijsnieuw' name='huurprijsnieuw' value='500' onchange='test()' /></div>
<div>Gas/Elektra/Water:<br /> <input type='text' id='service' name='service' value='300' onchange='test()'/></div>

<div>Huurprijs incl (oud):<br /> &euro;800</div>

<div>Huurprijs incl (nieuw):<br /><span id="uitkomst"></span></div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kay Kay
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

16/02/2009 07:14:00
Quote Anchor link
He mensen BEDANK!!!!!

Mijn probleem is opgelost!!!!!
 
Justin S

Justin S

16/02/2009 12:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById


Dit zegt het al. GET = verkrijg, ELEMENT = element wat je aan wil roepen, BY = op basis van, ID = id van een veld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.