javascript button afbeelding invoegen in IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Marije

Marije

19/06/2006 08:51:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nieuw hier en heb direct een vraag aan jullie Glimlach/Smile
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een CMS (proberen kan ik beter zeggen) en nu loop ik tegen het volgende probleem aan.

De beheerder van het CMS kan teksten schrijven en vervolgens dmv een 'bold' link of 'cursief' link de tekst aanpassen. Nu heb ik ook een linkje voor het invoegen van een afbeelding. Nu werkt deze knop prima in FireFox maar helaas doet hij het niet in Internet Explorer. Iemand een idee wat ik fout doe?

De code :

Het stukje JS:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

var thisForm;

function mozWrap(txtarea, lft, rgt) {
var selLength = txtarea.textLength;
var selStart = txtarea.selectionStart;
var selEnd = txtarea.selectionEnd;
if (selEnd==1 || selEnd==2) selEnd=selLength;
var s1 = (txtarea.value).substring(0,selStart);
var s2 = (txtarea.value).substring(selStart, selEnd)
var s3 = (txtarea.value).substring(selEnd, selLength);
txtarea.value = s1 + lft + s2 + rgt + s3;
}

function IEWrap(lft, rgt) {
strSelection = document.selection.createRange().text;
if (strSelection!="") {
document.selection.createRange().text = lft + strSelection + rgt;
}
}

function wrapSelection(txtarea, lft, rgt) {
if (document.all) {IEWrap(lft, rgt);}
else if (document.getElementById) {mozWrap(txtarea, lft, rgt);}
}
function wrapSelectionWithLink(txtarea) {
var my_link = prompt("Enter URL:","http://");
if (my_link != null) {
lft="<a href=\"" + my_link + "\">";
rgt="</a>";
wrapSelection(txtarea, lft, rgt);
}
return;
}

function wrapSelectionWithPic(txtarea) {
var my_pic = prompt("Enter image name:","");
if (my_pic != null) {
lft="<img src=\"http://www.freevoice.nl/fvbeheer/pages/nieuwsfotos/" + my_pic + "\">";
rgt="<br><br>";
wrapSelection(txtarea, lft, rgt);
}
return;
}


document.onkeypress = function (e) {
if (document.all) {
key=event.keyCode; txtarea=thisForm.T;
if (key == 1) wrapSelectionWithLink(txtarea);
if (key == 2) wrapSelection(txtarea,'<b>','</b>');
if (key == 20) wrapSelection(txtarea,'<i>','</i>');
}
else if (document.getElementById) {
ctrl=e.ctrlKey; shft=e.shiftKey; chr=e.charCode;
if (ctrl) if (shft) if (chr==65) wrapSelectionWithLink(thisForm.T);
if (ctrl) if (shft) if (chr==66) wrapSelection(thisForm.T,'<b>','</b>');
if (ctrl) if (shft) if (chr==84) wrapSelection(thisForm.T,'<i>','</i>');
}
return true;
}

function mouseover(el) {
el.className = "raise";
}

function mouseout(el) {
el.className = "buttons";
}

function mousedown(el) {
el.className = "press";
}

function mouseup(el) {
el.className = "raise";
}

</script>


en vervolgens het aanroepen van de funtie:

echo "<a href=\"javascript:wrapSelectionWithPic(thisForm.msg,'<i>','</i>');\" class=\"foto\">[foto]</a>&nbsp;&nbsp;";

In FF werkt het dus maar in IE niet. vreemd he?
Als iemand een idee heeft hoor ik het graag.

groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:46:15
 
- wes  -

- wes -

19/06/2006 09:17:00
Quote Anchor link
FF werkt overal met id=''
IE werkt met name=''

Waarschijnlijk gebruik je bij het toekennen van namen aan objecten alleen name of id
 
Marije

Marije

19/06/2006 09:20:00
Quote Anchor link
dankje wel wes. Is er ook een 'handle' die voor beide browsers werkt? maw hoe maak ik het compatible voor beide browsers?

groetjes
 
- wes  -

- wes -

19/06/2006 09:26:00
Quote Anchor link
beide overal gelijk zetten :)
 
Marije

Marije

19/06/2006 09:28:00
Quote Anchor link
name gelijk maken aan de id (in html) ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.