javascript check all

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jer Tie

Jer Tie

15/10/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb twee knoppen, 1 voor het selecteren en 1 voor het deselecteren van alle vakjes ( dat wil ik uiteindelijk tot 1 knop samen smelten, maar voor nu laat ik het even zo.
Echter: Als ik op de Niets selecteren-knop klik, wordt alles gedeselecteerd en vervolges weer geselecteerd! Daar gaat dus iets mis... weet iemand wat de fout is?

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="button" name="selectalles" value="Alles selecteren" class="gaverder2" onClick="checkAll(document.provincie)" />
                    <input type="button" name="selectalles2" value="Niets selecteren" class="gaverder2" onClick="uncheckAll(document.provincie)" />


javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function checkAll(form)
{
for (i = 0; i < form.length; i++){
    form.elements[i].checked = true ;
    }
}

function uncheckAll(form)
{
for (i = 0; i < form.elements.length; i++){
    form.elements[i].checked = false ;
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 13:00:08
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/10/2009 14:52:00
Quote Anchor link
waarom gebruik je bij de eerste for-loop: form.length, en bij de tweede form.elements.length?
 
Jer Tie

Jer Tie

15/10/2009 15:00:00
Quote Anchor link
Dat is een goede.. het werkt allebei...
Zonder reden werkt het nu wel :S ik heb er niets aan veranderd.
Ben bang dat ik een bestand nog niet geupload had.
Toch bedankt ;-)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/10/2009 15:02:00
Quote Anchor link
:')
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/10/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function checkall(formname) {
    for (var i = 0; i < formname.elements.length; i++)
    {
        var element = formname.elements[i];
        if ((element.name != "allbox") && (element.type == "checkbox"))
        {
            element.checked = formname.allbox.checked;
        }
    }
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.