javascript in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karim ab

karim ab

20/07/2010 09:06:37
Quote Anchor link
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--

mailen()
{
window.location.replace("mailen.php");
}

//-->
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo "<td class=\"geg\" style=\"height:100;valign:bottom\" ><img src=\"verder.jpg\" width=\"100\" height=\"50\" border=0 javascript:onclick='mailen()' />";

?>


Hoe kan ik onclick van javascript zodanig erinkrijgen zodat ie werkt ?

Bedoeling is om een pagina te vervangen zodat de gebruiker niet meer terug kan behalve met een link of button. Kan dit ook volledig in php ?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:35:00
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 09:11:44
Quote Anchor link
echo '<td class="geg" style=""><img src="verder.jpg" width="100" height="50" onclick="javascript:mailen();"/></td>';
 
Karim ab

karim ab

20/07/2010 09:56:23
Quote Anchor link
zojuist geprobeerd

werkt nog altijd niet
 
- Mark -

- Mark -

20/07/2010 10:09:34
Quote Anchor link
http://programming.top54u.com/Samples/Javascript/Location-Object/Location-Replace/Default.aspx

Het stukje van Chris is in orde, je javascript gedeelte klopt niet.


Waarom wil je dit eigenlijk met javascript doen? Dat is toch helemaal niet nodig. Werkt ook nog niet eens als mensen javascript hebben uitgeschakeld.
Gewijzigd op 20/07/2010 10:10:56 door - Mark -
 
Karim ab

karim ab

20/07/2010 10:15:06
Quote Anchor link
Ok

Mijn bedoeling is om een pagina te vervangen (zoals replace in javascript) maar ik weet niet hoe ik dat moet doen met php.

Het is inderdaad een probleem als mensen js hebben uitgeschakeld.

Weten jullie hoe ik met php een pagina kan laden maar niet meer terug kan door linksboven op het pijltje van 'terug' te klikken?
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 10:28:25
Quote Anchor link
Kun je dan niet gewoon een link (a-tag?) gebruiken? (<a href="mailen.php"><plaatje></a>)
 
Johan Dam

Johan Dam

20/07/2010 10:28:55
Quote Anchor link
Je kan altijd terug naar de vorige pagina,

je kan dit blokkeren door de pagina in een $_SESSION variabele op te slaan en vervolgens te gaan controleren enz, maar als je zo gaat werken ben je verkeerd bezig.

Om iemand in PHP door te sturen naar een andere pagina kan je de header("Location: path/naar.pagina"); functie gebruiken
 
Karim ab

karim ab

20/07/2010 10:44:58
Quote Anchor link
Ik heb een pagina waar ik een paswoord genereer en doorstuur naar een emailadres maar telkens als de gebruiker terug naar die bepaalde pagina gaat (back of forward) wordt er weer een paswoord gegenereerd en opgestuurd.

Ik wil dat dat script eenmaal uitgevoerd wordt ook als ik naar die pagina terugga.

Moet ik dan het script apart zetten en het oproepen ? Hoe regel ik dat het maar eenmaal gebeurt ?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2010 10:51:47
Quote Anchor link
Je kan dat ook met een session doen. Gewoon een sessionvar setten als het password eenmaal is gemaakt
 
Karim ab

karim ab

20/07/2010 11:04:53
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat juist met seesion var

Kun je een voorbeeld geven ?

Alvast bedankt
 
Johan Dam

Johan Dam

20/07/2010 11:22:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(!isset($_SESSION['wachtwoord_gemaakt'])){
    // maak wachtwoord aan;
    $_SESSION['wachtwoord_gemaakt'] = true;
}
else {
    // maak geen wachtwoord aan, is al gebeurd!
}
?>

Ik zelf gebruik de header() functie die ik al eerder noemde, nooit last gehad van dubbel uitgevoerde functies,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// maak wachtwoord aan
header("Location: pagina.php");
?>
Gewijzigd op 20/07/2010 11:23:50 door Johan Dam
 
Karim ab

karim ab

21/07/2010 01:31:49
Quote Anchor link
Ik heb ze alle twee gebruikt: de gesette sessievariabele om het wachtwoord éénmaal aan te maken en te versturen en de header in de pagina waarin het gebeurt.

Nu werkt alles perfect.

Bedankt voor alle hulp.
 
Johan Dam

Johan Dam

21/07/2010 08:13:24
Quote Anchor link
Blij dat het werkt, maar volgens mij is ze alle twee gebruiken een beetje over-kill, maar goed,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.