Javascript var naar php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijn

Marijn

15/11/2006 13:20:00
Quote Anchor link
Hey gasten,

Ik ben met een scriptje bezig met een richt txt editor waar ik met behulp van javascript een variabele genereer...

Maar wat is de makkelijkste manier om deze var om te zetten naar PHP om het in een DB te voegen bijv..
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:37:18
 
Eris -

Eris -

15/11/2006 13:29:00
Quote Anchor link
Text in een formulier zetten en die posten
 
Marijn

Marijn

15/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
voorbeeld?
 
- wes  -

- wes -

15/11/2006 16:08:00
Quote Anchor link
google, post form php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/11/2006 16:25:00
Quote Anchor link
Een kort voorbeeldje waarin je goed kan zien wat er gebeurt. Maar je kunt natuurlijk de variabele ook toevoegen aan de value van een hidden veld zodat je niets te zien krijgt...

De javascript functie add() roep ik nu aan door op de knop te klikken, maar ook dat kun je natuurlijk automatisch laten gebeuren, net als het verzenden van het formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
    function add()
    {
        var test = 'een test variabele';
        document.getElementById('inputveld').value += test;
    }
</script>
</head>

<body>
    <form method="post" action="#">
        <input type="text" name="inputveld" id="inputveld" />
        <input type="button" onClick="add()" value="Voeg variabele toe" />
        <input type="submit" value="Verzenden" />
    </form>
    
    <?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if(!empty($_POST['inputveld']))
        {

            echo '<p>De javascript variabele is: "'.$_POST['inputveld'].'"</p>';
        }
    }

    ?>

</body>
</html>


Edit:
tags toegevoegd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.