JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 15:39:00
Quote Anchor link
Hallo. ik ben bezig met een muziek database.
De twee tabellen waar het omgaat zijn artiest en cd.
In artiest staat: artiest_naam en artiest_id. In cd staat alleen cd_id.

Deze cd_id uit cd wil ik dus joinen met de artiest_naam uit artiest.

ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM cd JOIN artiest ON cd.artiest_id = artiest.artiest_naam


maar dit werkt helaas niet.. Iemand een oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:25:31
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Een id is een uniek getal. Dit wordt door de database zelf geregeld.
artiest_naam is een door jou zelf ingevulde naam.

Deze 2 velden hebben geen relatie.

Daarvoor moet je artiest_id gebruiken. En in de tabel CD heb je ook een veld genaamd artiest_id nodig.
 
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 16:03:00
Quote Anchor link
dankje, het werkt:)

Nu wil ik het genre_id ook nog joinen aan genre_naam. hiervoor heb ik een tabel Genre met genre_naam en genre_id en in de tabel cd staat ook genre_id.

dus 2 joins in 1 query, hoe moet dat dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lauris K
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 16:15:00
Quote Anchor link
Gewoon erbij flikkeren. Dit doe je overigens wel goed :)

Laat je query wat je nu hebt eens zien.
 
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Je kan het er inderdaad gewoon bij indoen.. ik was aan het kloten met AND vandaar..

het werkt nu met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM cd JOIN artiest ON cd.artiest_id = artiest.artiest_id JOIN genre ON cd.genre_id = genre.genre_id
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Maar nu heb je niet gelijk alle genres. Je kan wel een aantal genres oproepen. Om ook echt alle genres te krijgen zul je een aparte query moeten uitvoeren.

En gebruik geen *, maar zet alle velden achter elkaar die je wilt gebruiken.
 
Frank -

Frank -

14/04/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 14.04.2009 16:39:
Maar nu heb je niet gelijk alle genres. Je kan wel een aantal genres oproepen. Om ook echt alle genres te krijgen zul je een aparte query moeten uitvoeren.
Niet nodig, gewoon een LEFT of RIGHT JOIN (afhankelijk van de positie van de tabelnaam in de query) gebruiken en je lost dit probleem snel en eenvoudig op.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

15/04/2009 08:57:00
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld, als je wilt.
 
Frank -

Frank -

15/04/2009 17:46:00
Quote Anchor link
As you wish:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
create table personen(
id serial primary key,
naam text
);

create table huisdieren(
id serial primary key,
id_persoon bigint references personen (id),
naam text
);

insert into personen (naam) values ('John'), ('Marie');
insert into huisdieren (id_persoon, naam) values (1, 'Klaas'), (1, 'Kees');

SELECT
    personen.naam,
    huisdieren.naam
FROM
    personen
        LEFT JOIN huisdieren ON personen.id = huisdieren.id_persoon;

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
"John";"Klaas"
"John";"Kees"
"Marie";"<NULL>"

Marie heeft geen huisdieren maar wordt keurig genoemd in de lijst met resultaten. Waarom? Omdat er sprake is van een LEFT JOIN tussen personen en huisdieren: Neem een record aan de linkerkant van de JOIN en zoek daar (indien mogelijk) een passend huisdier bij. "lege" resultaten worden als een NULL weergegeven.

Bij een INNER JOIN (ook wel als JOIN geschreven) of een RIGHT JOIN, zal alleen John met zijn huisdieren worden genoemd, er kunnen geen bijpassende records voor Marie worden gevonden. Met de volgende query draai je de boel om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    personen.naam,
    huisdieren.naam
FROM
    huisdieren
        RIGHT JOIN personen ON personen.id = huisdieren.id_persoon;

Nu wordt eerst de tabel huisdieren genoemd in de FROM en dan aan de rechterkant van de JOIN (RIGHT JOIN) staat de tabel personen. En nu krijgen we weer dezelfde resultaten als bij de eerste SELECT-query met personen links en een LEFT JOIN.

Beetje duidelijk zo? Ga er eens mee spelen, kun je een hoop van leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.