JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 15:39:00
Quote Anchor link
Hallo. ik ben bezig met een muziek database.
De twee tabellen waar het omgaat zijn artiest en cd.
In artiest staat: artiest_naam en artiest_id. In cd staat alleen cd_id.

Deze cd_id uit cd wil ik dus joinen met de artiest_naam uit artiest.

ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM cd JOIN artiest ON cd.artiest_id = artiest.artiest_naam


maar dit werkt helaas niet.. Iemand een oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 03:54:21
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Een id is een uniek getal. Dit wordt door de database zelf geregeld.
artiest_naam is een door jou zelf ingevulde naam.

Deze 2 velden hebben geen relatie.

Daarvoor moet je artiest_id gebruiken. En in de tabel CD heb je ook een veld genaamd artiest_id nodig.
 
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 16:03:00
Quote Anchor link
dankje, het werkt:)

Nu wil ik het genre_id ook nog joinen aan genre_naam. hiervoor heb ik een tabel Genre met genre_naam en genre_id en in de tabel cd staat ook genre_id.

dus 2 joins in 1 query, hoe moet dat dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lauris K
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 16:15:00
Quote Anchor link
Gewoon erbij flikkeren. Dit doe je overigens wel goed :)

Laat je query wat je nu hebt eens zien.
 
Lauris K

Lauris K

14/04/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Je kan het er inderdaad gewoon bij indoen.. ik was aan het kloten met AND vandaar..

het werkt nu met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM cd JOIN artiest ON cd.artiest_id = artiest.artiest_id JOIN genre ON cd.genre_id = genre.genre_id
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

14/04/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Maar nu heb je niet gelijk alle genres. Je kan wel een aantal genres oproepen. Om ook echt alle genres te krijgen zul je een aparte query moeten uitvoeren.

En gebruik geen *, maar zet alle velden achter elkaar die je wilt gebruiken.
 
Frank -

Frank -

14/04/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 14.04.2009 16:39:
Maar nu heb je niet gelijk alle genres. Je kan wel een aantal genres oproepen. Om ook echt alle genres te krijgen zul je een aparte query moeten uitvoeren.
Niet nodig, gewoon een LEFT of RIGHT JOIN (afhankelijk van de positie van de tabelnaam in de query) gebruiken en je lost dit probleem snel en eenvoudig op.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

15/04/2009 08:57:00
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld, als je wilt.
 
Frank -

Frank -

15/04/2009 17:46:00
Quote Anchor link
As you wish:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
create table personen(
id serial primary key,
naam text
);

create table huisdieren(
id serial primary key,
id_persoon bigint references personen (id),
naam text
);

insert into personen (naam) values ('John'), ('Marie');
insert into huisdieren (id_persoon, naam) values (1, 'Klaas'), (1, 'Kees');

SELECT
    personen.naam,
    huisdieren.naam
FROM
    personen
        LEFT JOIN huisdieren ON personen.id = huisdieren.id_persoon;

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
"John";"Klaas"
"John";"Kees"
"Marie";"<NULL>"

Marie heeft geen huisdieren maar wordt keurig genoemd in de lijst met resultaten. Waarom? Omdat er sprake is van een LEFT JOIN tussen personen en huisdieren: Neem een record aan de linkerkant van de JOIN en zoek daar (indien mogelijk) een passend huisdier bij. "lege" resultaten worden als een NULL weergegeven.

Bij een INNER JOIN (ook wel als JOIN geschreven) of een RIGHT JOIN, zal alleen John met zijn huisdieren worden genoemd, er kunnen geen bijpassende records voor Marie worden gevonden. Met de volgende query draai je de boel om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    personen.naam,
    huisdieren.naam
FROM
    huisdieren
        RIGHT JOIN personen ON personen.id = huisdieren.id_persoon;

Nu wordt eerst de tabel huisdieren genoemd in de FROM en dan aan de rechterkant van de JOIN (RIGHT JOIN) staat de tabel personen. En nu krijgen we weer dezelfde resultaten als bij de eerste SELECT-query met personen links en een LEFT JOIN.

Beetje duidelijk zo? Ga er eens mee spelen, kun je een hoop van leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.