[Jquery][php] wiskundig conflict

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

31/01/2015 18:14:57
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een cover knipper voor het maken van een langwerpige foto voor bovenaan de pagina. Maar bij het opslaan gaat het mis. Als je een url of een bestand selecteert komt er een vak over de foto te staan in het voorbeeld venster. dit kun je verschuiven over de foto. de coördinaten worden opgeslagen in de velden eronder.

bij het opslaan wordt de foto geüpload en de coördinaten doorgestuurd, php probeert opnieuw dit vak te maken maar houd rekening met de aspect ratio zodat het altijd dezelfde afmetingen heeft. Maar er gaat iets mis, de output is vaak zo dat het lijkt of de kader naar beneden is gezakt.

Jquery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<div id="voorbeeld">
                                            <?php
                                                if(file_exists('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg')) {
                                                    echo '<img id="crop_img" src="http://moviechecker.be/hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg?'.time().'" width="100%">';
                                                }
else {
                                                    echo '<img id="crop_img" src="http://moviechecker.be/hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/200.jpg" width="100%">';
                                                }

                                            ?>

                                            <div id="resizable"></div>
                                        </div>
                                        <div style="display:none;">
                                            <input type="text" name="img_width" id="img_width"><br>
                                            <input type="text" name="img_height" id="img_height"><br>
                                            <input type="text" name="source_x" id="source_x"><br>
                                            <input type="text" name="source_y" id="source_y"><br>
                                        </div>
                                        
                                        <script>
                                            $(document).ready(function () {
                                                
                                                <!-- inladen voorbeeld (exstern) -->
                                                    $("#poster_file").on('change', function() {
                                                        $("#poster_url").val("");
                                                        var input = this;
                                                        if ( input.files && input.files[0] ) {
                                                            var FR= new FileReader();
                                                            FR.onload = function(e) {
                                                                $('#crop_img').attr("src", e.target.result);
                                                                $("#poster_voorbeeld").val(e.target.result);
                                                                add_window();
                                                            };      
                                                            FR.readAsDataURL(input.files[0]);
                                                        }
                                                    });
                                                    
                                                    $("#poster_url").on('change', function() {
                                                        $("#poster_file").val("");
                                                        var input = $(this).val();
                                                        $("#crop_img").attr("src", input)
                                                        $("#poster_voorbeeld").val(input);
                                                        add_window();
                                                    });    
                                                
                                                <!-- window invoegen -->
                                                    function add_window() {
                                                        var img_width = $('#crop_img').width();
                                                        var img_height = $('#crop_img').height();
                                                        var cover_width = '1200';
                                                        var cover_height = '375';
                                                        var drag_width = img_width;
                                                        var drag_height = cover_height / cover_width * drag_width;
                                                        
                                                        $('#resizable').css('width', drag_width);
                                                        $('#resizable').css('height', drag_height);
                                                        $('#resizable').css('top', '0');
                                                        $('#resizable').css('left', '0');
                                                    }    
                                                
                                                <!--  Slepen-->
                                                    $("#resizable").draggable({     containment: "parent",
                                                                    cursor: "move",
                                                                    stop: function() {
                                                                        $("#crop_img").css('opacity', '1')
                                                                    
                                                                        var position = $('#resizable').position();
                                                                        var position_img = $('#crop_img').position();
                                                                        var w = $('#resizable').width();
                                                                        $("#img_width").val(w)
                                                                        var h = $('#resizable').height();
                                                                        $("#img_height").val(h)
                                                                        var x = position.left;
                                                                        $("#source_x").val(x)
                                                                        var y = position.top;
                                                                        $("#source_y").val(y)
                                                                    },
                                                                    drag: function() {
                                                                        $("#crop_img").css('opacity', '0.25');
                                                                        var position = $('#resizable').position();
                                                                        var position_img = $('#crop_img').position();
                                                                        var w = $('#resizable').width();
                                                                        $("#img_width").val(w)
                                                                        var h = $('#resizable').height();
                                                                        $("#img_height").val(h)
                                                                        var x = position.left;
                                                                        $("#source_x").val(x)
                                                                        var y = position.top;
                                                                        $("#source_y").val(y)
                                                                    }  
                                                            });
                                                    var img_width = $('#crop_img').width();
                                                    var img_height = $('#crop_img').height();
                                                    $("#parent_container").width(img_width);
                                                    $("#parent_container").height(img_height);
                                                
                                                $('#crop_img').one('load',function() {
                                                    add_window();
                                                });
                                            
                                            });
                                        </script>


php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
                if($upload !== NULL) {
                    /*=== gegevens ophalen en berekenen ===*/
                        $cover_width = '1200';
                        $cover_height = '375';
                        
                        $vb_img_width = $_POST['img_width'];
                        $vb_img_height = $_POST['img_height'];
                        $vb_grop_width = $vb_img_width;
                        $vb_grop_height = $cover_height / $cover_width * $vb_grop_width;
                        $vb_grop_hoogte = $_POST['source_y'];
                        
                        list($org_img_width, $org_img_height ) = getimagesize('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover_full.jpg');
                        $org_grop_width = $org_img_width;
                        $org_grop_height = ($cover_height / $cover_width) * $org_grop_width;
                        $org_grop_hoogte = ($vb_grop_hoogte / $vb_img_height) * $org_img_height;
                        
                    /*=== foto bijwerken ===*/
                        if($org_img_width !== $cover_width && $org_img_height !== $cover_height) { /*perfecte afmetingen*/
                            if($org_grop_hoogte >= 0 && $org_grop_height + $org_grop_hoogte <= $org_img_height && $org_grop_width == $org_img_width) { /*buiten beeld*/
                                $cover = imagecreatetruecolor($cover_width, $cover_height); /*aanmaken van cover*/
                                $cover_full = imagecreatetruecolor($org_grop_width, $org_grop_height); /*aanmaken van cover*/
                                $full = imagecreatefromjpeg('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover_full.jpg'); /*volledige cover in variabel zwieren*/
            
                                imagecopy($cover_full , $full, 0, 0, 0, $org_grop_hoogte, $org_grop_width, $org_grop_height );
                                imagecopyresized($cover, $cover_full, 0, 0, 0, 0, $cover_width, $cover_height, $org_grop_width, $org_grop_height);
            
                                if(!imagejpeg($cover, 'hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg', 100)) {
                                    $foutlijst_html = 'Er is een fout opgetreden bij het verkleinen van de poster.';
                                    $upload = NULL;
                                }
else {
                                    logboek($film_id, 'update', 'Toevoegen van film, stap 5.', array('cover' => 'hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg'));
                                    header('location: http://moviechecker.be/movie/'.$film_id.'/'.url_titel($movie['titel']));
                                }
                            }
else {
                                $foutlijst_html = 'Het geselecteerde gebied is buiten het berijk van de cover.';
                                $upload = NULL;
                            }
                        }
else {
                            $foutlijst_html = 'De afmetingen van de cover zijn al perfect.';
                            $upload = NULL;
                        }
                }

?>
Gewijzigd op 31/01/2015 19:47:00 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:15:30
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/01/2015 18:49:18
Quote Anchor link
Dit is een nieuw spelletje ?

Nu is het de bedoeling dat wij gaan raden wat er mis gaat ?
Dat wij gaan raden wat reze code moet doen ?
Dat wij gaan raden waar het mis gaat ?
Dat wij gaan raden waarom het mis gaat ?

Ik hou niet zo erg van dit soort spelletjes geloof ik maar succes met de andere medespelers.
 
Php knipper

php knipper

31/01/2015 19:47:40
Quote Anchor link
Sorry, ik had het te druk met mijn klein broertje dat ik vergeten was er een bericht bij te zetten. Ik heb het bijgewerkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/01/2015 20:52:51
Quote Anchor link
source_y is de afstand tot de bovenkant van het venster / de afbeelding.

Dit is toch niet hetzelfde als de hoogte van het venster / de afbeelding zelf?

Of heeft de cover een vaste afmeting?

Wat ik zou doen:
- reduceer het aantal variabelen in je PHP-code en geef deze betere omschrijvingen
- stel een voorbeeld op waarvan je weet welke berekende waarden het zou moeten hebben
- dump deze waarden in je PHP-script
- teken wat situaties op papier

Ik denk dat dat het snelste is om dit ding te debuggen (en het dus wss ergens in het PHP-script misgaat).
Gewijzigd op 31/01/2015 20:54:04 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

31/01/2015 21:36:19
Quote Anchor link
De afmetingen van de cover staan inderdaat vast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cover_width
= '1200';
$cover_height = '375';
?>


Ik dacht aan de komma getallen want het is afhakelijk van de grote van de foto in hoever het mis loopt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/02/2015 00:03:36
Quote Anchor link
De variabele $vb_grop_height wordt nergens gebruikt.

Heb je al eens een plaatje getekend (pen en papier) om het effect van bovenstaande code na te bootsen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.