JS probleem bij div height

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon

Leon

08/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
Sorry iedereen voor het rare onderwerp maar ik kan er helaas niet veel meer van maken. Ik ben bezig met een website waar er aan de linkerkant een menu is zoals best veel sites hebben. Daaronder wil ik de menu-knoppen door laten lopen naar onder, zonder hover of a href o.i.d. Nou heb ik daar een background-image voor gebruikt, alleen omdat de pagina steeds van height veranderd (text-gedeelte) moet dat ook met het menu gebeuren. Nu heb ik dit gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
<script type="text/javascript">
      window.addEvent('domready', function(){
      var
hl = $('change');
      var
hr = $('solid');
      var
hls = hl.getSize();
      var
hrs = hr.getSize();
      var
ns = Math.max(hrs.y, hls.y);
      hr.setStyle('height', ns);
      hl.setStyle('height', ns);
      });

    </script>

?>

En dan heb ik 2 divs met id="change" voor degene die van height moet veranderen en een met id="solid", dat is degene met de tekst. Nou moet hij de menu height ervan af halen, iemand enig idee hoe je dat kan doen? Ik heb zelf bar weinig verstand van JS, dus als iemand een idee heeft hoor ik het heel graag!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:36:34
 
Leon

Leon

10/01/2010 00:00:00
Quote Anchor link
Iemand met enig verstand van JS hoe je van de nieuwe Height (HL Height) een bepaald getal (zeg maar 300px) kan afhalen?
 
---- ----

---- ----

10/01/2010 01:02:00
Quote Anchor link
Dubbelposten is tog niet nodig?
Wacht gewoon af tot je een reactie hebt van iemand anders.
Of gebruik anders de Edit knop.,
 
Leon

Leon

10/01/2010 01:23:00
Quote Anchor link
Jurrien schreef op 10.01.2010 01:02:
Dubbelposten is tog niet nodig?
Wacht gewoon af tot je een reactie hebt van iemand anders.
Of gebruik anders de Edit knop.,


Als er na 24 uur niemand gereageerd heeft mag je Bumpen is me laatst opgemerkt... en aangezien niemand heeft gereageerd en je met editen niet zorgt dat mensen het misschien wel opmerken....
 
---- ----

---- ----

10/01/2010 02:11:00
Quote Anchor link
Leon schreef op 10.01.2010 01:23:
Jurrien schreef op 10.01.2010 01:02:
Dubbelposten is tog niet nodig?
Wacht gewoon af tot je een reactie hebt van iemand anders.
Of gebruik anders de Edit knop.,


Als er na 24 uur niemand gereageerd heeft mag je Bumpen is me laatst opgemerkt... en aangezien niemand heeft gereageerd en je met editen niet zorgt dat mensen het misschien wel opmerken....


Sorry mijn fout.
Ik keek verkeerd naar de datum ( Ik keek alleen naar de tijd -.-'' beetje dom van mij:P )
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/01/2010 09:13:00
Quote Anchor link
Haal parseFloat() over de inhoud van HL, dan kun je er getallen vanaf trekken.
 
Leon

Leon

10/01/2010 11:29:00
Quote Anchor link
Erm... ik heb wat zitten kijken maar hoe kan je er dan wat van afhalen? ik heb nu dit al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
<script type="text/javascript">
      window.addEvent('domready', function(){
      var
hl = $('change');
      var
hr = $('solid');
      var
hls = hl.getSize();
      var
hrs = hr.getSize();
      var
hls = parseFloat('height') /* Dit zal verkeerd zijn, dit was mijn laatste poging */
      var ns = Math.max(hrs.y, hls.y);
      hr.setStyle('height', ns);
      hl.setStyle('height', ns);
      });

    </script>

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Leon

Leon

11/01/2010 07:47:00
Quote Anchor link
@ Iemand en Jesper, hoe kan ik een getal aftrekken van var HL d.m.v. parseFloat() als dit al werkt natuurlijk...

sorry voor het IETS te vroeg bumpen, maar ach die 3 uurtjes is vast niet zo heeel erg....
 
Leon

Leon

12/01/2010 16:03:00
Quote Anchor link
nogmaals...
 
Leon

Leon

13/01/2010 13:15:00
Quote Anchor link
Ik word hier nu wel een beetje moe van... 3e X bumpen en nog steeds niet iemand die denkt van nou ik zal eens even reageren... lkkr...
 
---- ----

---- ----

14/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
njah hier je reactie.
maar als mensen gewoon geen reactie kunnen zetten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.