Kiezen van geslacht in dit script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Stoove

Kevin Stoove

24/02/2006 15:19:00
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande code van een website af, het is een code om een ...-naam te maken aan de hand van je eigen naam. Nu werkt dit perfect maar ik wil er een optie in hebben dat mensen ook hun geslacht moeten vertellen. Zo werkt het beter om bepaalde soorten namen te kiezen uit de bestanden.

Het formulier heb ik al aangepast zoals je al ziet, maar nu is de vraag hoe pas ik dit aan in het php script?

Ik weet dat het moet met 'if' en 'else' statement maar hoe?
Als het een man is (male) wil ik dat hij de namen uit:

$adj_array = file("male_adjs.txt");
$noun_array = file("male_nouns.txt");

haalt en als het een vrouw (female) is wil ik dat hij de namen haalt uit:

$adj_array = file("female_adjs.txt");
$noun_array = file("female_nouns.txt");

Hoe doe ik dat? Of kan iemand dit script aanpassen voor me? Ik weet het echt niet zit al tijdje te vogelen zonder resultaat. Dit hieronder is het script zoals het goed werkt (op het kiezen van de geslacht na dan...



==========



<html>
<head>
<title>Generate Your Pirate Name</title>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">

<h2>Generate Your Wu-Name</h2>
<p><hr size=1 noshade></p>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$SCRIPT_NAME?>
" method="POST">
<p><b>Enter your Name: </b><br>
<input type="text" name="realname" size=25> &nbsp; &nbsp;
<select name="gender">
<option selected value="0">Select Gender
<option value="female">Female
<option value="male">Male
</select> &nbsp; &nbsp
<input type="submit" value="Submit">
</p>
</form>

<p><hr size=1 noshade></p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
if ($REQUEST_METHOD == "POST")  
{

    $displayname = $realname;
    $realname = strtolower($realname);

    /*== generate seed number from name submitted ==*/
    $len = strlen($realname);
    $seed = 0; $s = 0;

    for ($e=1; $e<=$len; $e++)  
    {

      $chr = substr($realname,$s,$e);
      $seed = $seed + ord($chr)*$e;

      $s=$e;
    }


    /*== read in the two files into the arrays ==*/
    $adj_array = file("male_adjs.txt");
    $noun_array = file("male_nouns.txt");

    /*== set random seed ==*/
    srand($seed);

    /*== get the random numbers for each name first/last or adj/noun ==*/
    $arnd = rand(0,sizeof($adj_array)-1);
    $nrnd = rand(0,sizeof($noun_array)-1);

    /*== create name from random numbers ==*/
    $wuname = "$adj_array[$arnd] $noun_array[$nrnd]";

    print "<p><font size=4><b>$displayname</b> from this day forward you <br>you will also be known as ";
    print "<font size='+1'><b> $wuname </b></font></font></p>";

  }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:51:08
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

24/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Laat maar het is al opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.