Klein php script afmaken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Tel

rob Tel

13/01/2010 10:54:00
Quote Anchor link
Dag mensen.

Ik heb een formulier waarbij men een datum kan kiezen. Dit is (met externe hulp) als volgt weergegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
//  Pak de standaard-opties
$arrayOpties = array(
    'empty'    =>  '',
    'dontcare' =>  'geen voorkeur',
    '0'        =>  'vandaag',
    '1'        =>  'morgen',
);


//  Zet er enkele dagen in de toekomst bij
$intAantalDagenVooruit = 7;
for ( $intTeller = 2; $intTeller <= $intAantalDagenVooruit; $intTeller++ )
{

    $arrayOpties[$intTeller] = date( 'd-m-Y', strtotime( '+' . $intTeller . ' day' ) );
}


//  Default '0'
if ( !isset($_POST['voorkeursdatum']) or !isset($arrayOpties[$_POST['voorkeursdatum']]) ) {
    $_POST['voorkeursdatum'] = 'empty';
}


//  Geef alles weer
echo '<select name="voorkeursdatum">' . PHP_EOL;
foreach ( $arrayOpties as $value => $description )
{

    $strSelected = $_POST['voorkeursdatum'] == $value
        ? ' selected="selected"'
        : '';
    echo '<option value="' . $value . '"' . $strSelected . '>' . htmlspecialchars($description) . '</option>' . PHP_EOL;
}

echo '</select>' . PHP_EOL;

?>


Je ziet dat men dus uiteindelijk in het menu een keuze kan maken tussen; leeg veld, geen voorkeur, vandaag, morgen, en data tot 7 dagen vooruit.

Nu gaan er 2 dingen mis.
1) Wanneer men nu op het formulier komt staat het veld "vandaag" automatisch geselecteerd, terwijl ik graag het lege veld als standaard geselecteerd veld wil

2) Hoe kan ik het bovenstaande script kloppend laten mailen? Nu heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php <tr>
<
td align="left" valign="top" width="130">Voorkeursdatum: </td>
<
td align="left" valign="top" width="auto">'. $arrayOpties[ $_POST['voorkeursdatum'] ] . '</td>
<
/tr>?>


Hij geeft nu wel alle standaard waarden neer(vanuit de array) maar niet als ik op een andere datum in de week heb geklikt. Hoe kan ik dit oplossen?

Enorm bedankt voor alle hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob Tel
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:27:01
 
Rob Tel

rob Tel

14/01/2010 16:10:00
Quote Anchor link
opgelost;

ik moest dit nog even voor het mailen zetten :S

// Zet er enkele dagen in de toekomst bij
$intAantalDagenVooruit = 7;
for ( $intTeller = 4; $intTeller <= $intAantalDagenVooruit; $intTeller++ )
{
$arrayOpties[$intTeller] = date( 'd-m-Y', strtotime( '+' . $intTeller . ' day' ) );
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rob Tel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.