Knop maken met een verwijderfunctie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Brat

John Brat

23/03/2015 13:42:37
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om een knop te maken om een foto te verwijderen van de server en tevens de naam van de foto uit de database verwijderen.
Iemand enig idee in welke richting ik dit moet zoeken.
Misschien een voorbeeldje?
Alvast bedankt.
gr.
John
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 21:06:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/03/2015 13:59:51
Quote Anchor link
Voor het bestand: unlink()
Voor de database entry: DELETE FROM photos WHERE id='42'
 
John Brat

John Brat

23/03/2015 14:13:31
Quote Anchor link
Dank voor je antwoord, maar dit is wat de knop moet doen. Ik probeer dus de knop te maken...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

23/03/2015 14:18:07
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post">
<input type="hidden" name="foto_ID" value="42">
<input type="submit" value="Verwijder">
</form>
Is uiteraard makkelijk te wijzigen voor iemand die een beetje handig is in id 50 bijvoorbeeld dus heel veilig is het nog niet.

En dan uiteindelijk weer iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'post' AND isset($_POST['foto_ID']) AND ctype_digit($_POST['foto_ID'])){

$verwijderendb = $mysqli->query("DELETE FROM tabelnaam WHERE foto_ID = '".mysqli_real_escape_string($mysqli,$_POST['foto_ID'])."'");

$verwijderenfile = unlink(bestandsnaam);

}

?>
Gewijzigd op 23/03/2015 14:21:23 door Ramon van Dongen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/03/2015 14:57:08
Quote Anchor link
Het lijkt mij ook verstandig om het fysieke bestand alleen te verwijderen als de query ook echt slaagt.

De aanroep van het uitvoeren van een "query zonder resultaat" zoals een DELETE query levert een boolean op als resultaat, dus je zou (in abstracte vorm) zoiets kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<allerlei controles>
if (<delete query>) {
    <verwijder afbeelding>
}
<doorverwijzing naar andere locatie>
Gewijzigd op 23/03/2015 14:58:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.