komma door "explode" uit query halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Jordy R

Jordy R

29/08/2013 17:13:48
Quote Anchor link
hoi allemaal
krijg de hele tijd een falende query ( eerst deed hij het wel) mijn fout afhandeling zegt foute sql syntax
dus heb hem ingevoerd in mijn phpadmin en er staat een , te veel in me query.
nu komt het probleem de query bevat een implode van een variable en ik krijg hem niet veranderd.
heel iritant kom pas net kijken bij php en sql hoop dat iemand me kan helpen

Dit is de melding
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '2,1) ORDER BY id ASC' at line 1
SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN(,2,1) ORDER BY id ASC

Als ik dit invoer bij phpadmin werkt hij wel
SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN(2,1) ORDER BY id ASC

mijn query in mijn script is
$query = 'SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN('.implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])).') ORDER BY id ASC';

hoop dat iemand me kan helpen

gr jordy
Gewijzigd op 29/08/2013 19:20:19 door Jordy R
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 02:08:32
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2013 17:15:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
IN(,2,1)

Zie die eerste komma? Dat gaat fout. Komma weg en het werkt, wat je zelf al wist, dus ik vraag me een beetje af wat nu het doel is van dit topic.

Niet goed gelezen, je had al het punt dat die komma komt door de implode. Wat je kan doen is de string die uit de implode komt te trimmen op komma's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
trim(',', implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])))
?>
Gewijzigd op 29/08/2013 17:17:39 door Erwin H
 
Jordy R

Jordy R

29/08/2013 17:31:50
Quote Anchor link
oke hoe doe ik dat jou code toevoegen of code veranderen en is het niet vreemd dat hij het eerst wel deed
nog maals ik kom net kijken dus sorry als het een domme vraag is
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2013 17:45:27
Quote Anchor link
Kom op.... je ziet de overeenkomst toch wel tussen de implode in jouw query en de trim en implode in mijn code voorbeeld?
 
Jordy R

Jordy R

29/08/2013 17:50:05
Quote Anchor link
ja maar als ik het verander zegt hij
Parse error: syntax error, unexpected ',' in me query

heb nu dit staan
WHERE id IN trim(',', implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])).') ORDER BY id ASC';
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/08/2013 17:56:47
Quote Anchor link
Nee, dat is een parse error in php; niet in de query.

Als je dubbele quotes gebruikt bij SQL query's, zie je dat allemaal beter.

(Erwin, is dit wat je bedoelt?)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "WHERE id IN trim(',',". implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])) .") ORDER BY id ASC";
?>
Gewijzigd op 29/08/2013 17:58:17 door Kris Peeters
 
Jordy R

Jordy R

29/08/2013 18:04:44
Quote Anchor link
werkt nog niet de trim wordt denk ik niet herkend al functie mijn editor geeft het niet weer als functie snap er de ballen van
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/08/2013 18:08:49
Quote Anchor link
Anders zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "... WHERE id IN (". trim(',', implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])) ).") ORDER BY id ASC";
?>
Gewijzigd op 29/08/2013 18:09:11 door Kris Peeters
 
Jordy R

Jordy R

29/08/2013 18:09:38
Quote Anchor link
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'trim(',',,2,1,3,6) ORDER BY id ASC' at line 1
SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN trim(',',,2,1,3,6) ORDER BY id ASC


Toevoeging op 29/08/2013 18:12:24:

krijg nu deze
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY id ASC' at line 1
SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN () ORDER BY id ASC
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2013 23:00:11
Quote Anchor link
Kris Peeters op 29/08/2013 17:56:47:
(Erwin, is dit wat je bedoelt?)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "WHERE id IN trim(',',". implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])) .") ORDER BY id ASC";
?>

Uh, trim is nog altijd een php functie, dus nee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query
= 'SELECT id, name, image, description, price
          FROM Tblproducts
          WHERE id IN('
.trim(implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])), ',').')
          ORDER BY id ASC'
;
?>

P.S. ik had overigens wel een foutje gemaakt in de trim functie, de karakters waarop getrimd moet worden staan natuurlijk in de tweede parameter...
Gewijzigd op 29/08/2013 23:01:02 door Erwin H
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2013 07:29:55
Quote Anchor link
Moet je jezelf niet afvragen WAAROM die eerste komma er komt?
Heeft $_SESSION['cart'] als eerste waarde niet een lege waarde?
Dus wel een key, maar geen value?

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// verwijder alle lege zooi
array_filter($_SESSION['cart'];

// maak de query. Je code is goed.
$query = 'SELECT id, name, image, description, price  
FROM Tblproducts
WHERE id IN ('
.implode(',', array_keys($_SESSION['cart'])).')
ORDER BY id ASC'
;
?>
Gewijzigd op 30/08/2013 07:30:22 door Eddy E
 
Jordy R

Jordy R

30/08/2013 19:52:25
Quote Anchor link
eddy heeft gelijk denk ik
en dat verklaart ook waarom hij het nu niet meer doet en eerst wel (zonder aan me script te hebben gezeten ) wel aan me database gezeten tevens werkt het trimmen niet hij haalt alle komma's weg en niet alleen de eerste maar wil jullie wel bedanken voor het lesje "trimmen"
ga nu met eddy's idee aan de slag

Toevoeging op 30/08/2013 20:18:39:

ik krijg het niet voor elkaar om die functie er in te krijgen hij blijft
Parse error: syntax error, unexpected ';' in regel geven
en al ik hem weg haal krijg ik deze
Parse error: syntax error, unexpected T_IF in regel

snap er niks van wat doe ik fout


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
array_filter($_SESSION['cart'];
/*    
echo '<h3>inhoud van $_SESSION[\'cart\']:</h3>';
echo '<pre>';
print_r($_SESSION['cart']);
echo '</pre>';
*/
 

// laat de winkelwagen zien

if(count($_SESSION['cart']))
{


   $query = 'SELECT id, name, image, description, price FROM Tblproducts WHERE id IN ('.implode (',',array_keys($_SESSION['cart'])).') ORDER BY id ASC';
    $result = mysql_query($query);
    $total = 0;
// debug
if (($result = mysql_query($query)) === false)
echo showSQLError($query,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result) == 0)
{

echo 'Er  geen resultaat!';
}

else
{
// einde             
while($row = mysql_fetch_assoc($result));
    {

        $totalprice = $_SESSION['cart'][$row['id']] * $row['price'];

?>
Gewijzigd op 30/08/2013 20:35:21 door Jordy R
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2013 20:58:01
Quote Anchor link
Er mist een ) in eddy,s voorbeeld op regel 3 net voor de ;
 
Jordy R

Jordy R

30/08/2013 21:24:22
Quote Anchor link
klopt frank nu werkt de functie wel maar dit is niet de oplossing , staat er nog steeds
kan het te maken hebben met me sql database primaire sleutel of zo of foute waarde ?

post hem wel even

# Naam Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Extra Actie

1 id tinyint(1) Nee Geen AUTO_INCREMENT Primaire sleutel
2 name varchar(50) latin1_swedish_ci Nee Geen
3 description varchar(500) latin1_swedish_ci Nee Geen
4 price decimal(10,0) Nee Geen

5 quantity tinyint(100) Nee Geen
6 image varchar(60) latin1_swedish_ci Nee Geen
7 Catagory varchar(25) latin1_swedish_ci Nee Geen
8 Voorpagina int(11) Nee Geen
9 Nieuw int(11) Nee Geen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/08/2013 21:32:22
Quote Anchor link
Geen idee welke min een max waarde een tinyint(1) heeft maar dat is niets iets wat je moet toekennen aan een AI kolom.

Maar je legt de basis verkeerd, alle trim en array filter dingen zijn workarrounds, je moet er voor zorgen dat je sessie data klopt.
Gewijzigd op 30/08/2013 21:32:42 door Ger van Steenderen
 
Jordy R

Jordy R

30/08/2013 21:36:08
Quote Anchor link
hoe krijg ik me sessie data kloppend ben erg nieuw in php en sql en wat kan ik het best met tinyin(1)doen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/08/2013 21:44:10
Quote Anchor link
Van de tinyint(1) maak je een int(11).
Om je sessie data kloppend te krijgen zal je jouw script(s) af moeten lopen om te kijken waar het fout gaat.
Begin eens met een vardump op $_SESSION['cart']
 
Jordy R

Jordy R

30/08/2013 21:58:43
Quote Anchor link
array(5) { [""]=> NULL [2]=> int(10) [1]=> int(12) [3]=> int(3) [6]=> int(3) }
zie de fout wel zitten "array(5) { [""]=>NULL" maar waar zit deze array ? dat snap ik niet
Gewijzigd op 30/08/2013 22:09:52 door Jordy R
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2013 22:48:37
Quote Anchor link
dit is wel typisch een key "" en een waarde NULL ...
ik ga eens testen of ik dat ook voor elkaar kan krijgen


Toevoeging op 30/08/2013 22:53:24:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$a
= array();

$a[''] = 'NULL';

print_r($a);

?>


Toevoeging op 30/08/2013 22:56:21:

Als je het bovenstaande draait dan zie je dat het inderdaad mogelijk is.

Ergens in jouw script, Jordy, wordt aan een lege key de string 'NULL' toegekend. dat is waardoor het probleem ontstaat.

Toevoeging op 30/08/2013 23:01:05:

In iedergeval kun je het dan oplossen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
unset($_SESSION['']);
?>

te doen voordat je de query uitvoert. Echter zou ik daar niet tevreden mee zijn en zou ik gaan uitzoeken waarom die lege key in de array komt.
Gewijzigd op 30/08/2013 23:02:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Jordy R

Jordy R

02/09/2013 14:07:40
Quote Anchor link
Bedankt stond inderdaad een lege key in me script nu werkt hij perfect bedankt allemaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.