Korte vraag: Checkbox checked of unchecked maken in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reforced

Reforced

31/10/2008 14:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (aangekruist == true) {
z=document.getElementById('checkbox);
z.setAttribute('CHECKED', 'CHECKED');
} else {
z=document.getElementById('checkbox');
z.setAttribute('CHECKED', 'UNCHECKED');
}


Probleem is dat wanneer een checkbox is gechecked, javascript hem niet meer kan unchecken; ik heb al geprobeerd CHECKED, OFF en CHECKED, FALSE, UNCHECKED, ON en UNCHECKED, UNCHECKED en dus bovenstaande code, allen zonder succes..

Vraag dus: Hoe de checkbox attribute op unchecked setten wanneer deze gechecked is?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 13:09:20
 
/home/joost

/home/joost

31/10/2008 15:01:00
Quote Anchor link
onderste regel:
z.setAttribute('CHECKED', 'UNCHECKED');
z.setAttribute('CHECKED', '');


mischien dat dit werkt......

mvg Joost.
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 15:03:00
Quote Anchor link
Nee, helaas ook niet; andere opties?
 
John Zondag

John Zondag

31/10/2008 15:10:00
Quote Anchor link
Bij mij werkt
document.forms[0].elements.checked=state; (in gegenereerde Javascript)

State is daar 'true' of 'false'.

Probeer het eens...

Greetz,
John
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Opgelost. In plaats van de attribute CHECKED te willen aanpassen, heb ik deze gewoon verwijderd :P Werkt prima.

Code is nu geworden (voor de geinstereseerden)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (aangekruist == true) {
z=document.getElementById('checkbox);
z.setAttribute('CHECKED', 'CHECKED');
} else {
z=document.getElementById('checkbox');
z.removeAttribute('CHECKED');
}


Toch bedankt voor je input, Eamonn & John ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reforced
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Niet opgelost en functie heb ik laten vervallen. Schijnt dat IE7 er niet mee overweg kan..

Zie ook:
http://forums.microsoft.com/msdn/ShowPost.aspx?PostID=842144&SiteID=1

Dus be warned.
 
Tim

Tim

31/10/2008 16:22:00
Quote Anchor link
De simpelste oplossing is in dit geval het beste. Probeer dit voorbeeld eens:



<input type="checkbox" id="checkbox" name="" value="" /> vinkje!





<script type="text/javascript">

document.getElementById('checkbox').checked = true;

</script>
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Geweldig, het werkt!! Is eigelijks dus het zelfde als wat John bedoelde!

De code is nu geworden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type="text/javascript">
aangekruist = confirm('Moet dit vak worden aangekruist?');

if (aangekruist == true) {
document.getElementById('checkboxID').checked = true;
} else {
document.getElementById('checkboxID').checked = false;
}
</script>


Allen en Tim Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reforced
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.