krijg tijd en id niet uit de database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2012 19:00:13
Quote Anchor link
Beste,

weer een vraagje ik krijg mijn datum-tijd en id niet uit de database.

ik heb een script om van iedere bezoeker het ip te loggen in mijn database.
alleen nu krijg ik de ip WEL maar de datum en tijd en id niet uit de database.

iemand een idee wat ik fout doe?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$sql
= "
SELECT
      *
FROM  
     bezoek
"
;


if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['ip'].'<br />';
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:29:51
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/06/2012 19:11:27
Quote Anchor link
Als bovenstaande je hele code is, lijkt het me vrij logisch dat alleen je ip maar toont. Waar staat namelijk dat je ook de andere velden wilt tonen? Zie alleen echo $row['ip'].

Een tip: gebruik geen * maar geef het veld/de velden aan die je wilt opvragen. Ook als je alle velden wilt opvragen.
 
Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2012 19:45:41
Quote Anchor link
ok hoe schrijf ik dat in de row dan?

zo?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 echo $row['ip']."".$row["datum"].'<br />';
[
/quote]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2012 19:46:30
Quote Anchor link
Dat zou moeten werken.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

05/06/2012 20:26:49
Quote Anchor link
Waarom doe je dit:
$row['ip']."".$row["datum"]
Terwijl je dit korter kan schrijven als:
$row['ip'].$row["datum"]
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/06/2012 20:27:03
Quote Anchor link
Gewoon eens proberen ;-)

Waarom gebruik je "" (zonder spatie, heeft dus weinig zin) en even verderop ' '?
Zou in echo ' hanteren en in html "
 
Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2012 20:42:21
Quote Anchor link
ok ik heb nu dit maar er wordt niks weer gegeven.

edit : is " gelijk aan '? en waarom de ene bij html en de andere bij echo's?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
[code]<?php
$sql
= "
SELECT
      ip,
      id,
      datum,
      
FROM  

bla
bla
bla

while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['ip'].$row['datum'].$row['id'].'<br />';
    }
}

?>

[/quote]
Gewijzigd op 05/06/2012 20:43:34 door marcel sauer
 
Php knipper

php knipper

05/06/2012 20:50:59
Quote Anchor link
de vorige was (stukke) veel beter (foutafhandeling),
bestaan de database wel en de tabbelen ip en tijd?
is er niets fout met de database verbinding?
Gewijzigd op 05/06/2012 20:51:26 door php knipper
 
Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2012 20:54:44
Quote Anchor link
de bla bla bla is de fout afhandeling ;)

database bestaat tabellen id, ip, datum,
onder tabel datum worden datum en tijd opgeslagen.
als ik bv select datum doe en echo $row['datum'].'<br />';
wordt de datum weer gegeven.

alleen doe ik dit allemaal samen dan zie ik niks.
 
Php knipper

php knipper

05/06/2012 21:04:44
Quote Anchor link
jep

achter datum hoort geen , te staan
 
Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2012 21:36:14
Quote Anchor link
kijk dat is het hele probleem!
bedankt!

is " gelijk aan '? en waarom de ene bij html en de andere bij echo's?
en kan je de datum en tijd ook gescheiden opvragen zodat je ze in een apart tabel kan plaatsen?
zo ja hoe?
Gewijzigd op 05/06/2012 22:28:06 door marcel sauer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.