laatste 10 bestanden tonen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Danny A-noniem

Danny A-noniem

24/07/2012 15:40:11
Quote Anchor link
Mensen even een vraag.
ik gebruik volgend script om bestanden te tellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php




$map
= 'inschrijvingen/'; // Verander hier de map

$handle = opendir($map);
$aantalbestanden = 0;

while (($b = readdir($handle)) !== false) {
  if(!is_dir($map.$b) && $b != "." && $b != "..") {
    $aantalbestanden++;
    
    echo "<iframe name=I1 id=I1 src=inschrijvingen/".$aantalbestanden.".html height=400 width=700></iframe><br>";
    
    
  }
}

closedir($handle);
?>

echter wil ik alleen de laatste 10 bestanden tonen.
hoe stel ik dit in?

de bestanden worden aangemaakt elders, en in bovengenoemde map geplaatst.
1.html
2.html
3.html
4.html
......
101.html

wie weet wat ik bedoel?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:59:04
 
- Mark -

- Mark -

24/07/2012 16:23:28
Quote Anchor link
Kijk om te beginnen eens naar glob() dat is sneller dan dat wat je nu doet.

Even uit het hoofd en zonder fout afhandeling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

    $files
= glob('inschrijvingen/*.html');

    $file_count = count($files);

    $last_ten = array_slice($files, -10, 10);

    foreach($last_ten as $file){
        
        echo '<iframe name="I1" id="I1" src="'.$file.'" height="400" width="700"></iframe><br>';
    }


?>
Gewijzigd op 24/07/2012 16:24:12 door - Mark -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2012 16:25:50
Quote Anchor link
Hij sorteert nu niet op de laatste. Welke laatste wil je hebben?
De laatst toegevoegde? De laatst gewijzigde?
Gewijzigd op 24/07/2012 16:26:05 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

24/07/2012 17:19:30
Quote Anchor link
Met filemtime() kan je de laatste wijzigtijd krijgen.
Zet die als key in een array (met value de bestandsnaam) en gebruik een sort($array, NUMERIC) om te sorteren.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

24/07/2012 17:36:33
Quote Anchor link
ja het gaat om de laatste 10 bestanden.
dus eigenlijk de hoogte 10 nummers.
de files worden opgeslagen als
1.html
2.html
3.html
tot en met 150 .html bevoorbeeld.
in dit geval wil ik enkel de nummers 140-150 tonen.
dus zoals Aar al noemt de laatst toegevoegde.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2012 17:43:04
Quote Anchor link
Het zal zeker niet noodzakelijk zijn, maar leading zeros zouden het probleem makkelijker maken. Dan werkt het sorteren zowel numeriek als alfabetisch.

Dus 001.html ipv. 1.html
Gewijzigd op 24/07/2012 17:43:45 door Kris Peeters
 
Eddy E

Eddy E

24/07/2012 17:46:30
Quote Anchor link
natsort() erover. Klaar.

Toevoeging op 24/07/2012 17:49:28:

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$files
= glob("inschrijvingen/*.html");
natsort($files);
$files = array_slice($files, 0, 10);

echo implode(PHP_EOL, $files);
?>


Geeft:
1.html
2.html
5.html
125.html
128.html
...
149.html
150.html

Etc.
Gewijzigd op 24/07/2012 17:50:04 door Eddy E
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

24/07/2012 19:06:21
Quote Anchor link
yep maar wil alleen de laatste 10.....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2012 19:09:46
Quote Anchor link
$last_ten = array_slice($files, -10, 10);
Was niet zo moeilijk uit te vinden op php.net/array_slice.... ;-)

Kijk voortaan ook eens op php.net
Gewijzigd op 24/07/2012 19:14:20 door - Ariën -
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

25/07/2012 11:22:53
Quote Anchor link
oke, nou dit werkt verder goed...
Dan nog een vraagje..

hoe krijg ik dit nu in een marquee dat hij de 5 files laat zien in een marquee scherm?
op dit moment maakt u 5 marquee schermen, echter wil ik ze in een scherm.
dus dat hij de laatste 5 voorbij laat scrollen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$files = glob('inschrijvingen/*.html');

    $file_count = count($files);

    $last_ten = array_slice($files, -5, 5);
    
    
    foreach($last_ten as $file){
        
       echo "<table width=400 height=400><tr><td><marquee direction=up><iframe name=I1 id=I1 border=0 frameborder=0  scrolling=no  src=".$file." height=350 width=700></iframe></marquee></td></tr></table>";
    }

?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2012 11:33:55
Quote Anchor link
Oef, waarom gebruik je nog tabellen en marquee? Firefox doet niks meer met marquee, en tegenwoordig zijn tabellen voor dit soort doeleinden overbodig.

En waarom gebruik je iframes, je haalt het notabene op van je eigen server, dus file_get_contents() of include() (indien het text is) kan ook gekunt.
Gewijzigd op 25/07/2012 11:35:22 door - Ariën -
 
Q S

Q S

25/07/2012 11:34:13
Quote Anchor link
Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$files
= glob('inschrijvingen/*.html');

    $file_count = count($files);

    $last_ten = array_slice($files, -5, 5);
    
    echo "<table width=400 height=400><tr><td><marquee direction=up>";
    
    foreach($last_ten as $file){
        
       echo "<iframe name=I1 id=I1 border=0 frameborder=0  scrolling=no  src=".$file." height=350 width=700></iframe>";
    }

    echo "</marquee></td></tr></table>";

?>
Gewijzigd op 25/07/2012 11:34:31 door Q S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2012 11:36:25
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat het script beter kan zonder iframes, tables en marquee.

Hoezo, we blijven in het jaar 2000 hangen?
Gewijzigd op 25/07/2012 11:37:06 door - Ariën -
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

25/07/2012 11:42:10
Quote Anchor link
nou de bestanden die ik wil ophalen zijn html files.
en die moeten worden getoond op de frontpage.
Ben bezig met een klein profielenscriptje.
alz ik er klaar mee ben zal ik het hier neerzetten.

@ Q S

Je bent geweldig..
dat ik daar overheen gekeken heb.. haha
dankjewel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2012 11:44:53
Quote Anchor link
Waarom gebruik je niet gewoon file_get_content() i.p.v iframes?
Voor de marquee is een jQuery alternatief wel voorhanden.
Gewijzigd op 25/07/2012 11:46:14 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/07/2012 12:04:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<table width=400 height=400><tr><td><marquee direction=up>";

Mij is echter altijd verteld (wijsgemaakt??) dat in html " gebruikt dient te worden, dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<table width="400" height="400"><tr><td><marquee direction="up">';

Zal beide werken, maar wat is nu goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2012 12:05:52
Quote Anchor link
Dat laatste, als we naar de syntax kijken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/07/2012 12:10:52
Quote Anchor link
Ik zou het niet over mijn hart krijgen om een attribute te gebruiken zonder aanhalingstekens.

Ik vind het er anders echt vies uit zien.
 
Reshad F

Reshad F

25/07/2012 12:21:26
Quote Anchor link
was marquee niet allang deprecated? volgens mij doet die het niet eens meer in html5.. ( je kan het niet eens een tag noemen want hij is niet valid! non-standard noem maar op ) en de browsers waarin het werkte waren
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Feature        Chrome    Firefox (Gecko)        Internet Explorer    Opera    Safari
Basic support    1.0        1.0 (1.7 or earlier)    2.0                7.2        1.2

zal misschien op sommige browsers nog wel werken maar ik zou je website gelijk wegklikken als ik zag dat je zulke dingen nog gebruikt.. ( even advies )

bron: https://developer.mozilla.org/en/HTML/Element/marquee
Gewijzigd op 25/07/2012 12:22:01 door Reshad F
 
Eddy E

Eddy E

25/07/2012 13:55:49
Quote Anchor link
Dit is inderdaad niet de bedoeling.
Als het dan toch om HTML gaat, gewoon file_get_contents gebruiken!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$aantal
= 5;
$files = glob('inschrijvingen/*.html');
natsort(files);
$files = array_slice($files, (0 - $aantal), $aantal);

foreach($files as $file)
    {

    echo '<section class="user_html">';
    echo file_get_contents($file);
    echo '</section>';
    }


?>
Gewijzigd op 25/07/2012 15:13:11 door Eddy E
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

25/07/2012 17:45:36
Quote Anchor link
oke heb de marquee eruit gedonderd.
nu rest mij nog een probleem..
Hoe kan ik een variable wegschrijven, zodat deze later weer opgehaald kan worden zonder database?

Ja ik weet database is beter maar daar ga ik later pas aan.
ik wil het emailadres wegschrijven in de file die gemakt word bij een inschrijving.

ik dacht zo, maar dan vind ik alleen het emailadres terug in de file, maar niet als variable.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$p
="
$mail="
.emailadres.";

"
;


$a = fopen("inschrijvingen/".$aantalbestanden.".html", 'w');
fwrite($a, $p);
fclose($a);
chmod("inschrijvingen/".$aantalbestanden.".html", 0644);
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.