Laravel 4 - > Auth werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

10/04/2014 12:43:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik gebruik momenteel laravel 4, maar krijg de Auth:: niet werkend. Heeft er iemand een idee wat het kan zijn?

Groeten Donny

Controller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
/**
     * Display a listing of the resource.
     *
     * @return Response
     */

    public function index()
    {

        //
        return View::make('account/index');
    }


    /**
     * Store a newly created resource in storage.
     *
     * @return Response
     */

    public function store()
    {

        //Login
        $values = array('email' => '[email protected]', 'password' => '12345678');
        //Proberen om in te loggen, zo niet, dan verder naar de error
        if (Auth::attempt($values)){
            return View::make('account/login_succes');
        }

        
        return View::make('account/index');
    }

?>


View: form om in te loggen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
{{Form::open()}}
        {{Form::label('name', 'Email'), Form::input('text', 'email')}}
        {{Form::label('password', 'Wachtwoord'), FORM::input('password', 'password')}}
        {{Form::submit('Login')}}
        {{Form::close()}}


Routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
Route::post('login','LoginController@store');
Route::get('login','LoginController@index');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:41:20
 
- Raoul -

- Raoul -

10/04/2014 12:57:37
Quote Anchor link
Heb je je auth al geconfigureerd?
 
Wouter J

Wouter J

10/04/2014 12:57:42
Quote Anchor link
En wat is het probleem?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

10/04/2014 13:07:45
Quote Anchor link
@raoul: wat zou ik nog meer moeten configureren?

@wouter: de login werkt niet, ik word niet geredirect

Toevoeging op 10/04/2014 16:14:27:

Ik krijg trouwens ook geen foutmelding te zien
 
Reshad F

Reshad F

10/04/2014 17:15:48
Quote Anchor link
Misschien je form verwijzen naar de store functie....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php {{ Form::open(array('url' => 'login')) }} ?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

10/04/2014 18:26:46
Quote Anchor link
@reshad: Zelfs al doe ik het direct in de route werkt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

Route::get('/login', function()
{

    $credentials = array('email' => '[email protected]','password' => 'test');
        //Proberen om in te loggen, zo niet, dan verder naar de error
        if( Auth::attempt($credentials) ){
            return 'Ingelogd';
        }

    return 'Niet ingelogd';
});


?>


Ik heb de error gevonden. Tijdens het maken van het account, krijg je bij het wachtwoord Test bijvoorbeeld de hash: gfdsgfdgdjknn

Tijdens het inloggen, krijg ik een hele andere hash...


Deze functie gebruik ik om een account aan te maken, maar telkens krijg ik een hele andere HASH... Iemand een idee hoe dat kan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
public function store()
    {

        //
        
        $validation = new Services\Validators\Signup;

        if($validation->passes()){
            User::create(
                array(
                    'name' => Input::get('name'),
                    'email' => Input::get('email'),
                    'password' => Hash::make('test'))
                );

            
            return View::make('register/completed');
        }


        return Redirect::back()->withInput()->withErrors($validation->errors);
    }
Gewijzigd op 10/04/2014 18:41:09 door Donny Wie weet
 
Reshad F

Reshad F

10/04/2014 19:18:31
Quote Anchor link
Je zou toch gewoon moeten kunnen doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $this
->user->save();
?>


En anders probeer is in je user model is de volgende methode aan te maken en roep hem aan zoals hieronder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class User extends Eloquent {
 
     public function setPasswordAttribute($value)
     {

        $this->attributes['password'] = Hash::make($value);
     }
 
}

 
$user = new User;
$user->password = 'test';
$user->save();
?>


Met je overige velden er nog bij natuurlijk
Gewijzigd op 10/04/2014 19:19:08 door Reshad F
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

10/04/2014 19:24:09
Quote Anchor link
De hash hoort telkens anders te zijn, zie http://forumsarchive.laravel.io/viewtopic.php?id=14752
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/04/2014 16:00:01
Quote Anchor link
Dankjewel Koen! Ik snap de logica erachter :) Is trouwens wel erg slim gedaan van ze :)

Het is allemaal gelukt :) Thanks!

Is er iemand goed bekend met Laravel 4.1?
 
Reshad F

Reshad F

11/04/2014 16:20:37
Quote Anchor link
Ik werk er vaak mee. Wat wil je weten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.