leeg scherm en geen brondcode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene jansen

rene jansen

15/02/2012 18:47:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een heuse newbie op gebied van php/mysql en hoop hier veel kennis op te doen.
Middels tuts en youtube probeer ik enigszins een site te maken.
M'n database is geconfigureerd, DW maakt netjes verbinding maar...
Ik krijg een leeg scherm en zie ook geen broncode (en geen foutmelding).

Wie kan mij in Jip en Janneke taal vertellen wat ik fout doe?
thnks alvast!
Gr.
René

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_save_path($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']);
session_start();
//

require_once "scripts/connect_to_mysql.php";

//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
// Build Main Navigation menu and gather page data here -----------------------------------------------------------------------------

$sqlCommand = " 'SELECT `linklabel` FROM `hotel` LIMIT 0, 30 ' WHERE showing='1' ORDER BY id ASC";
$query = mysql_query($myConnection, $sqlCommand) or die (mysql_error());

$menuDisplay = '';
while ($row = mysql_fetch_array($query)) {
    $pid = $row["id"];
    $linklabel = $row["linklabel"];
    
    $menuDisplay .= '<a href="index.php?pid=' . $pid . '">' . $linklabel . '</a><br />';
    
}

mysql_free_result($query);
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
//mysql_close($myConnection);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 07:01:46
 
Jaron T

Jaron T

15/02/2012 18:49:58
Quote Anchor link
error_reporting staat uit, je sql query klopt sowieso niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2012 18:56:16
Quote Anchor link
Er is ook geen enkele output naar de browser.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/02/2012 18:56:42
Quote Anchor link
Nou, dan zal ik gelijk maar aanduiden wat hier fout gaat
- session_save_path naar DOCUMENT_ROOT is uiteraard uit den boze!! sessie horen buiten het "web-server-directories" opgeslagen te worden
- Backticks horen niet thuis in SQL, weg ermee
- or die is geen correcte fout afhandeling dus or die hoort nooit maad dan ook nooit in je scriptcode voor te komen
- niet _fetch_array maar _fetch_assoc gebruiken
- geen overbodige variabelen aanmaken
- strings quote je het beste met enkele quotes m.u.v.:
SQL statements
\r \n \ t

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "'SELECT ..........." // is niet goed he, die enkele quote hoort daar niet
?>


Voor de rest mis je:
http://www.php.net/echo

om je html naar de browser te versturen
 
Tim van Norde

Tim van Norde

15/02/2012 20:52:07
Quote Anchor link
Ook heeft mysql_query niet percé 2 argumenten nodig, en heb je dan alsnog andersom staan.

mysql_query(query, connection). Het 2e argument (connection) hoeft niet ingevuld te worden, de laatst gemaakte verbinding zal simpelweg gepakt worden.
 
Rene jansen

rene jansen

15/02/2012 21:24:51
Quote Anchor link
wat verslavend..;-)
het werkt nu.
die laatste opmerking (Tim) was net even 't laatste eindje wat ik miste, nadat ik bovenstaande heb aangepast.
Bedankt mensen!
Top!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.