Ligaturen en diftongs vervangen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Opdracht: DevOps Expert/Ontwikkelaar @ Assen

2021-03-23 iSense Opdracht: DevOps Expert/Ontwikkelaar Ben jij een ervaren DevOps expert / applicatiebeheerder-ontwikkelaar? Heb jij ervaring met het analyseren van productieproblemen en het oplossen hiervan? Lees dan snel verder! ISBI49414 Organisatie De organisatie is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Zij ondersteunen de primaire processen van diverse uitvoeringsorganisaties en de ministeries. Taken Als DevOps expert / applicatiebeheerder-ontwikkelaar ben jij verantwoordelijk voor een set van applicaties. Met jouw kennis en vaardigheden ben je tot het volgende in staat: Je analyseert productieproblemen en lost ze op, al dan niet in samenwerking met andere afdelingen. Je bouwt kleine, maar ook grote

Bekijk vacature »

Opdracht: DevOps Ontwikkelaar @ Assen

2021-03-23 iSense Opdracht: DevOps Ontwikkelaar Als DevOps ontwikkelaar ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het portaal en daaraan gerelateerde applicaties. ISBI49429 Organisatie De organisatie is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Zij ondersteunen de primaire processen van diverse uitvoeringsorganisaties en de ministeries. Taken Je bouwt in teamverband aan functionele wijzigingen op de applicatie die uit de digitale strategie voortvloeien. Je analyseert productie-incidenten en lost ze op, in samenwerking met andere afdelingen. Je houdt je bezig met applicatie monitoring en de doorontwikkeling daarvan. Je draagt bij aan een effectieve ontwikkelomgeving door mee te werken aan een

Bekijk vacature »

Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/11/2013 11:21:25
Quote Anchor link
Ik zoek een universele oplossing die ligaturen en diftongs (tweeklanken) in UTF-8 kan vervangen door 7-bits ASCII-equivalenten. Ik doe dat nu ingekort zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$search
  = array('Æ', 'æ', 'Þ', 'þ', 'Ÿ', 'ÿ', 'IJ', 'ij', 'Œ', 'œ');
$replace = array('AE','ae','Th','th','IJ','ij','IJ','ij','OE','oe');
$str = str_replace($search, $replace, $str);
?>

Met iconv() en multibyte-stringfuncties krijg ik dat niet volledig voor elkaar. Is er misschien nog een andere oplossing?
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.