Limit function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap V

Jaap V

19/10/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Hee,

ik haal uit de database 2 gegevens op,
Categorie
en Omschrijving...

Categorie is vaak 1 woord...
Maar Omschrijving is vaak een lap tekst,
nu wil ik eigelijk als de gegevens opgehaald worden,
bij de Omschrijving maar 3 woorden komen te staan...
dus met limit 0, 3

maar krijg het niet aan de praat...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
[code]<?php
include('gegevens.php');
 
 //ff kijken of er op verzenden gedrukt is...
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

//variable zoekterm aanmaken waarin de zoekterm staat + nog wat beveiliging
    $zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm'])));
 
//even checken of er wel genoeg karakters zijn ingevoerd. Zoniet, maar de variable error aan met een boodschap
    if(strlen($zoekterm) < 1)
    {

            $error = '<p>Je moet wel een zoekterm invoeren.</p>';
                //hier checken we dus of de variable error bestaat
            if(isset($error))
        {

                //ja hij bestaat... echo'en met die hap
            echo $error;
        }    
    }


//wanneer er GEEN error is en er dus meerdere tekens zijn opggegeven
    else
    {
//de query uitvoeren
$sql = mysql_query("SELECT * FROM categorie WHERE Categorie LIKE '%$zoekterm%' OR Omschrijving Like '%$zoekterm%' ORDER BY Categorie ASC LIMIT 0, 3");
    
    $aantal = mysql_num_rows($sql) or die(mysql_error());
    echo ($aantal == 1) ? $aantal.' resultaat gevonden <br><br>' : $aantal.' resultaten gevonden <br><br>';
        echo "de opgegeven zoekterm was: <b> $zoekterm </b><br><br>";
        
        //en de while loop wordt gestart om alles uit de database te laten zien
        echo '<hr size="1" color="black">';
        
        
while($row = mysql_fetch_array($sql))
    {

    $sql1 = mysql_query("SELECT * FROM relatie WHERE id = '".$row['c_id']."'") or die(mysql_error());
        $Categorie = $row['Categorie'];
        $id      = $row['id'];
        $Omschrijving = $row['Omschrijving'] ;
        
while($row = mysql_fetch_array($sql1))
        
        echo '<table border="1" width="300"><tr><th width="60">Naam: </th><td>'.$row['Naam'].'</td></tr><br>';
        echo '<th>Categorie: </th><td><a href="res_categorie.php?id='.$id.'">'.$Categorie.'</a></td></tr><br>';
        echo '<th>Omschrijving: </th><td>'.$Omschrijving.'</td></tr></table><br><hr size="1" color="black">';
    }
    
    }    
}

//er is nog niet op verzenden gedrukt. Show het formulier maar!!
else
{ ?>

<form action="categorie.php" method="post">
<input type="text" name="zoekterm"><br>
  <input type="submit" value="Zoeken">
  </form>

  <br><br>
    <a href="javascript:history.go(-1);">&laquo; Ga terug</a>
  <?php
}
?>



        
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:53:29
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 11:33:00
Quote Anchor link
Limit beperkt het aantal records en heeft niets met het aantal woorden te maken. Kijk eens naar substr().
 
Jaap V

Jaap V

19/10/2009 11:39:00
Quote Anchor link
heb er deze code van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$Omschrijving = substr('$row['Omschrijving']', 0, 3);


maar werkt niet helemaal...

--edit--

al opgelost!

de ' ' moesten weg voor $row en na het ]
hij werkt nu :)
kan dus slotje op!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.