Lines from text file into database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Louwer

Peter Louwer

04/11/2014 23:26:48
Quote Anchor link
file.txt
Quote:
test
hallo
vandaag
morgen
gisteren


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Create new connection
$connection = new mysqli('localhost', 'user', 'password', 'db');

// Open file.txt
$lines = file('file.txt');
foreach($lines as $line) {
$woord = $line;
$sql = "INSERT INTO woordjes (woord, status) VALUES ('$woord', 'check')";
}


// Close connection
$connection->close();
?>


Snap niet wat er fout gaat, helaas word er maar 1 word in de database geplaatst.
Zou iemand mij kunnen wijzen op het probleem ? Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/11/2014 23:28:38 door Peter Louwer
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 04:49:29
 
Willem vp

Willem vp

04/11/2014 23:55:41
Quote Anchor link
Ik vind het knap dat er uberhaupt iets in de database wordt geplaatst.
Er mist in je code namelijk nog een $connection->query($sql) ;-)

Overigens, als je woordenlijst erg lang is, geeft het uitvoeren van die losse insert-statements een hoop overhead in je database. Dat kun je flink versnellen door gebruik te maken van een prepared query.
Gewijzigd op 04/11/2014 23:58:36 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.