Login met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

25/05/2018 14:10:53
Quote Anchor link
Denk dat ik hem nu wel heb, heb de query . in de row variablen gegooit. geen erros nu. kan alleen niet inloggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
// Globale variablen
            $username = trim($_POST['username']);
            $password = trim($_POST['password']);

            // Query selecten
            $query = mysqli_query($mysqli, "SELECT * FROM admins WHERE naam='$username' AND password='$password'");

            // Voer de query uit
            //$result = mysqli_query($mysqli, '$query');

            mysqli_connect_error($query);
            mysqli_error($query);

            // Controleer of de login correct
            $rows = mysqli_num_rows($query);
            if($rows == 1){
                // login correct, start de sessie
                session_start();

                // sla de username op in de sessie
                $_SESSION['username'] = $username;

                // Redirect user to index.php
                header("Location: index.php");
                
            }
            else
            {
                $error = "credentials not good";
                exit();
            }
            mysqli_close($mysqli);
        }
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:27:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/05/2018 14:47:02
Quote Anchor link
Waarom doe je niks met onze adviezen?

- je escaped al niet eens je invoer. Misschien gaat je script al onderuit op Jacques d'Ancona.
- je mysqli_error($query) klopt nog steeds niet, plus dat je deze niet echo'ed, wat volgens mij verplicht is.
Bouw een mooie controle in om $query.
- Hoogstwaarschijnlijk niet van toepassing op je fout, wel belangrijk: plaats een exit na je location-header.

Ga eens per stap kijken wat je script doet. 'Trial and error' en 'debugging'.
Daar zie ik niks van terug!

Als je script niet werkt, denk dan aan de drie W's:

- Wat doe je?
- Wat gebeurt er?
- Wanneer gebeurt het?
Gewijzigd op 25/05/2018 15:22:14 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/05/2018 17:04:11
Quote Anchor link
Als ik bovenstaande code zie geloof ik niet dat je mijn vorige reactie goed bestudeerd hebt. Lees deze nogmaals door.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.