login probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 11:55:25
Quote Anchor link
En weer een foutin mijn code, dit maal bij het inloggen, deze zegt, ookal komt de gebruikersnaam en het wachtwoord wel overeen, dat deze niet overeenkomen, het wachtwoord is in de database opgeslagen als md5

mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$login
= mysql_fetch_object($resultaat);
$login->Password;
$login->Username;
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
if(md5($wachtwoord) == $login->Password)
{

   echo "U bent succesvol ingelogd, een moment.. <meta http-equiv='refresh' URL='index.php'>";
}

else
{
   echo "Uw wachtwoord en gebruikersnaam komen niet overeen, klik <a href='login.php'>hier</a> om nogmaals te proberen.";
}

?>

Hij gaat dus steeds naar de else, ookal klopt het wachtwoord wel.

Edit:
Bericht buiten code-tags gezet
Gewijzigd op 31/08/2013 12:22:44 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:06:40
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

31/08/2013 11:57:28
Quote Anchor link
Als je boven regel 5 deze code zet kun je zelf de waardes zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $wachtwoord . ' ' . $login->Password;


zo controleer ik als eerste welke waarde php krijgt.
Als dat hetzelfde is dan kun je verder kijken
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 12:10:02
Quote Anchor link
Ik zie dat $login->Password niets geeft, dit vind ik eigenlijk raar, aangezien de naam van het wachtwoord in de database Password is, en de waarde zou dus het wachtwoord moeten zijn, of zie ik dit verkeerd?
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

31/08/2013 12:17:24
Quote Anchor link
klopt je $resultaat dan wel?

en waarom staan regel 2 en 3 er? die doen toch niets... zet daar anders een echo voor?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 12:32:55
Quote Anchor link
Bouw (nette) foutafhandeling in bij je query.
Waar controleer je of de $_POST-waarde bestaat?
Waarom variabele kopiëren (regel 5)?
md5 is niet de meest veilige manier om te beveiligen.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 12:34:28
Quote Anchor link
Je bedoelt denk ik regel 3 en 4?

Die lijken me inderdaad niets te doen :)

Mijn resultaat is alsvolgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = 'SELECT Username FROM users WHERE Username="'.$gebruikersnaam.'"';
    
$resultaat = mysql_query($sql) OR die ('Kon geen verbinding maken met MySQL');


Ik dacht wel dat dit correct was.

De post-waarde bestaat in dit geval, maar ik heb inderdaad de controle er nog niet in gezet ;)

Ik kopieer de waarde omdat ik niet graag met post-waardes verder werk ;)

Dat md5 niet de beste beveiliging is is mij al gezegd, dit pas ik later nog aan, maar eerst wil ik dit werkende krijgen, want ik heb al door dat de fout niet in de md5 zit
Gewijzigd op 31/08/2013 12:38:10 door Kristof Hendrickx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2013 12:39:12
Quote Anchor link
Nee, als mysql_query() mislukt, dan heeft dat niks te maken met 'Kon geen verbinding maken met MySQL'. Er is wel een verbinding, maar de query kon niet uitgevoerd worden. De reden daarvan kan je krijgen door mysql_error() te gebruiken.

Een beter manier van foutafhandeling is dit:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

die() moet je nooit gebruiken, want waarom moet je script direct stoppen? nergens voor nodig...
"Want als wij iets fout doen, dan gaan wij toch ook niet dood?"
 
Bart V B

Bart V B

31/08/2013 12:42:03
Quote Anchor link
Je quote verkeerd en zou het geen beter plan zijn om username en password te checken?
Dat lijkt mij wel anders is "password" zo overbodig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= "SELECT Username,
               Password
               FROM
               users
               WHERE Username='"
.$gebruikersnaam."'
               AND
               Password = '"
.md5($Password)."'";
?>
Gewijzigd op 31/08/2013 12:42:21 door Bart V B
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 12:46:48
Quote Anchor link
- Aar - op 31/08/2013 12:39:12:
Nee, als mysql_query() mislukt, dan heeft dat niks te maken met 'Kon geen verbinding maken met MySQL'. Er is wel een verbinding, maar de query kon niet uitgevoerd worden. De reden daarvan kan je krijgen door mysql_error() te gebruiken.

Een beter manier van foutafhandeling is dit:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

die() moet je nooit gebruiken, want waarom moet je script direct stoppen? nergens voor nodig...
"Want als wij iets fout doen, dan gaan wij toch ook niet dood?"


Dit wist ik wel maar was voor het testen de snelste oplossing, dit ging ik zeker nog aanpassen ;)

Maar in principe kan ik hier toch wel met een die functie werken als ik het doe zoals de reactie hier vlakboven, dit geeft een error als gebruikersnaam of wachtwoord niet overeenkomen, daar moet ook het script stoppen omdat het toch niet meer moet doen dan inloggen, ok, er kunnen ook andere errors zijn, maar die errors duiken dacht ik enkel op als er iets aan de code of aan de database aangepast word, dit hoeven de gebruikers toch niet te weten?

Gebruikers zullen wel klagen als ze met de juiste gegevens toch niet ingelogd raken gok ik :)
Gewijzigd op 31/08/2013 12:54:59 door Kristof Hendrickx
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

31/08/2013 12:48:52
Quote Anchor link
Je vraagt idd alleen een Username op, Password enzo kan hij dus niet vinden. Zie post van Bart V B
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 13:02:56
Quote Anchor link
Ik bedoelde in vorige reactie dat het script best wel kan stoppen bij een database fout, ik verwoorde dit fout.

En ik denk dat dit inderdaad is zoals jullie zeggen :)

Ik heb er eerst nog een controle of de gebruikersnaam bestaat in staan en dan heb ik het gedaan met de reactie van Bart V :)

Aan allen bedankt :)
Gewijzigd op 31/08/2013 13:10:10 door Kristof Hendrickx
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 13:20:55
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 31/08/2013 12:34:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$resultaat = mysql_query($sql) OR die ('Kon geen verbinding maken met MySQL');

Ik dacht wel dat dit correct was.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 12:46:48:
Maar in principe kan ik hier toch wel met een die functie werken

Niet dus. or die gebruik je (bijna) nooit in een script.
Door het hele script af te breken, voorkom je dat ook de rest van je pagina wordt geladen. Denk aan bv voettekst, etc.
Gebruik daarnaast mysqli.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 12:34:28:
Ik kopieer de waarde omdat ik niet graag met post-waardes verder werk ;)

Wat is dat nou voor argument? En waarom werk je niet graag met POST-waarden?
En hoe weet jij verderop in je script of iets een gebruikersinvoer is of een variabele uit het script? Je loopt daardoor ook tegen een (mogelijk) beveiligingsrisico aan.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 12:34:28:
Dat md5 niet de beste beveiliging is is mij al gezegd, dit pas ik later nog aan,

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 12:46:48:
Dit wist ik wel maar was voor het testen de snelste oplossing, dit ging ik zeker nog aanpassen ;)

Je doet dingen dus graag (drie- of vierdubbel)? Kun je namelijk straks weer alle bestanden nalopen. En moet je opnieuw controleren of alles werkt.
Lijkt me erg inefficiënt.

Het quoten van complete teksten is wat zinloos. Maakt je topic onnodig lang.
Gewijzigd op 31/08/2013 13:21:44 door Obelix Idefix
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.