login script werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/06/2014 15:20:05
Quote Anchor link
Je kunt zoveel session variabelen aanmaken als je wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$_SESSION
['id'] = 563;
$_SESSION['username'] = 'Frank';
$_SESSION['fullname'] = 'Frank niet Belangrijk';
$_SESSION['email'] = '[email protected]';
?>


of je gebruikt een array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$_SESSION
['user'] = array(
    'id' = 563,
    'username' => 'Frank',
    'fullname' => 'Frank niet Belangrijk',
    'email' => '[email protected]',
);


echo $_SESSION['user']['fullname'];

?>

?>
Gewijzigd op 21/06/2014 15:25:53 door Frank Nietbelangrijk
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:40:40
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 15:41:11
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/06/2014 15:20:05:
Je kunt zoveel session variabelen aanmaken als je wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$_SESSION
['id'] = 563;
$_SESSION['username'] = 'Frank';
$_SESSION['fullname'] = 'Frank niet Belangrijk';
$_SESSION['email'] = '[email protected]';
?>


of je gebruikt een array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$_SESSION
['user'] = array(
    'id' = 563,
    'username' => 'Frank',
    'fullname' => 'Frank niet Belangrijk',
    'email' => '[email protected]',
);


echo $_SESSION['user']['fullname'];

?>

?>


en als je bv op
index hallo gast
en als je bent inlogt hallo username (bv kenny21)
hoe moet dat ?
Gewijzigd op 21/06/2014 15:41:45 door kenny iets
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 16:02:40
Quote Anchor link
H Kse op 21/06/2014 15:04:21:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$nickname = $_SESSION['nickname']; // $_SESSION in een korte variable zetten


Beetje nutteloos.
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 16:09:49
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/06/2014 16:02:40:
H Kse op 21/06/2014 15:04:21:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$nickname = $_SESSION['nickname']; // $_SESSION in een korte variable zetten


Beetje nutteloos.

snap ik er niks meer van
wil je helpen via join of teamviewer?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/06/2014 16:14:31
Quote Anchor link
Het volledig quoten van een reactie (die er zelfs direct boven staat) heeft meestal weinig nut.
Als je quote, quote dan alleen het deel wat van belang is. Een topic wordt onnodig lang en onoverzichtelijk.

Wat SanThe bedoelt is dat het wat onzinnig is om een nieuwe variabele aan te maken, als je de gegevens al in een variabele (in dit geval sessie) hebt zitten. Je zou dan twee keer dezelfde waarde hebben.

Het echo-en van een sessie is verder niet anders dan het echo-en van een variabele.

Kenny iets op 21/06/2014 15:41:11:
en als je bv op
index hallo gast
en als je bent inlogt hallo username (bv kenny21)
hoe moet dat ?


Controleer of er is ingelogd (sessie-waarde bestaat). Zo ja, toon username en anders 'gast'.


Je snapt er niks meer van --> Waarvan? Wat begrijp je niet?
Gewijzigd op 21/06/2014 16:14:52 door Obelix Idefix
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 16:15:43
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 21/06/2014 16:14:31:
Het volledig quoten van een reactie (die er zelfs direct boven staat) heeft meestal weinig nut.
Als je quote, quote dan alleen het deel wat van belang is. Een topic wordt onnodig lang en onoverzichtelijk.

Wat SanThe bedoelt is dat het wat onzinnig is om een nieuwe variabele aan te maken, als je de gegevens al in een variabele (in dit geval sessie) hebt zitten. Je zou dan twee keer dezelfde waarde hebben.

Het echo-en van een sessie is verder niet anders dan het echo-en van een variabele.

Kenny iets op 21/06/2014 15:41:11:
en als je bv op
index hallo gast
en als je bent inlogt hallo username (bv kenny21)
hoe moet dat ?


Controleer of er is ingelogd (sessie-waarde bestaat). Zo ja, toon username en anders 'gast'.


Je snapt er niks meer van --> Waarvan? Wat begrijp je niet?





hoe je die $_SESSION enzo kan echoen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/06/2014 16:29:28
Quote Anchor link
Kenny misschien kan het geen kwaad om wat minder opdringerig te zijn en om degene die je proberen te helpen zo af en toe even te bedanken. Verder is het niet nodig om halve of hele berichten te quoten. Probeer dat enkel te gebruiken om aan te geven op welke opmerking/uitleg je wilt reageren.

Tot slot denk ik (ik heb hier net zo veel te zeggen als jij, niets dus) dat het forum bedoeld is om je te helpen in die zin dat je er ook iets van leert en dat je ook zelf bereid bent om er enige moeite voor te doen.

Met dat laatste in mijn achterhoofd even een vraag aan jou:
Wat is de letterlijke vertaling van SESSION en wat betekend dat nou?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/06/2014 16:36:19
Quote Anchor link
Lees je de reacties die mensen plaatsen wel???????

Obelix en Idefix op 21/06/2014 16:14:31:
Het volledig quoten van een reactie (die er zelfs direct boven staat) heeft meestal weinig nut.
Als je quote, quote dan alleen het deel wat van belang is. Een topic wordt onnodig lang en onoverzichtelijk.


Kenny iets op 21/06/2014 16:15:43:
hoe je die $_SESSION enzo kan echoen

Hoe je een sessie moet echo-en: daarop heb je volgens mij al antwoord gekregen van H Kse, Frank Nietbelangrijk en mij. Verder zegt 'enzo' mij niets.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.