login systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Dennis k

dennis k

14/10/2007 16:32:00
Quote Anchor link
Hallo. Ik wil op mijn website http://www.dennis.gethost.nl een nieuwssysteem maken waarbij ik zelf op mijn eigen website kan inloggen en dan een nieuwsbericht kan posten. Ik ben met het inlog systeem begonnen. Hieronder de code van de verwerking van de inlog pagina(index.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
session_start();
if(!empty($_POST))
{

$con = mysql_connect("localhost","user","password");
{

mysql_error();
}

mysql_select_db("db",$con);
$query = "select naam,wachtwoord from gebruiker where gebruikersnaam='".$_POST["gebruikersnaam"]."'AND wachtwoord='".$_POST["wachtwoord"]."'";
$resultaat = mysql_query($query);
if(mysql_num_rows($resultaat) > 0){
$user = $_POST["gebruikersnaam"];
$password = $_POST["wachtwoord"];
$_SESSION['gebruikersnaam'] = $user;
$_SESSION['wachtwoord'] = $password;

header("Location: beveiligd.php");
exit();
}

else{
$text = "Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd";
die($text);
}}

else{
header("index.php");
}

?>



Ik krijg de volgende mysql errors:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/stamboomfa/domains/dennis.gethost.nl/public_html/login.php:8) in /home/stamboomfa/domains/dennis.gethost.nl/public_html/login.php on line 9

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/stamboomfa/domains/dennis.gethost.nl/public_html/login.php:8) in /home/stamboomfa/domains/dennis.gethost.nl/public_html/login.php on line 9

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/stamboomfa/domains/dennis.gethost.nl/public_html/login.php on line 19
Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd

ziet iemand wat hier fout aan is?

alvast bedankt

keffie91
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis k
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 06:29:34
 
Frank -

Frank -

14/10/2007 16:42:00
Quote Anchor link
$_SESSION['wachtwoord'] = $password;

Dit gebruik je uitsluitend wanneer je risico's wilt lopen, anders helemaal nooit. Je hebt het namelijk nooit nodig voor je script. Tenzij het de bedoeling is dat hackers wachtwoorden moeten stelen...

De fout zit hem waarschijnlijk in het feit dat je nergens wat aan foutafhandeling doet en aanneemt dat alles wel goed gaat. Waar controleer jij of er wel een verbinding is? Of de query wel is gelukt? Etc. etc.
 
Dennis k

dennis k

14/10/2007 18:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
session_start();
if(!empty($_POST))
{

$con = mysql_connect("localhost","user","password");
if(!$con){
mysql_error();
}

mysql_select_db("db",$con);
$query = "select naam,wachtwoord from gebruiker where gebruikersnaam='".$_POST["gebruikersnaam"]."'AND wachtwoord='".$_POST["wachtwoord"]."'";
if(!$query)
{

mysql_error();
}

$resultaat = mysql_query($query);
if(mysql_num_rows($resultaat) > 0){
$user = $_POST["gebruikersnaam"];
$password = $_POST["wachtwoord"];

header("Location: beveiligd.php");
exit();
}

else{
$text = "Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd";
die($text);
}}

else{
header("");
}

?>


Is het zo beter? Ik krijg trouwens nog wel dezelfde foutmeldingen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dennis k
 
PHP erik

PHP erik

14/10/2007 18:47:00
Quote Anchor link
Whitespace of HTML voor de <?php?
 
Dennis k

dennis k

14/10/2007 18:56:00
Quote Anchor link
html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dennis k
 
PHP erik

PHP erik

14/10/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Dat mag dus niet. Geen output voordat je session_start() doet.
 
Dennis k

dennis k

14/10/2007 19:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_POST["gebruikersnaam"] == "gebruikersnaam" & $_POST["wachtwoord"] == "wachtwoord")
{

echo "<meta http-equiv='refresh'content='0;url=http://www.dennis.gethost.nl/beveiligd.php'>";
}

else
{
echo "Je hebt een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord ingevult";
}

?>


ik heb het nu zo geprobeerd.
Ik vind het veel makkelijker zo.
Maar ik krijg. Je hebt een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord ingevult.
Volgens mij moet het zo wel werken. maar dat doet het dus niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Geen & maar && gebruiken.
ingevult => ingevuld.
 
Dennis k

dennis k

14/10/2007 19:45:00
Quote Anchor link
verbeterd maar maakt niets uit. Mijn wachtwoord en gebruikersnaam zijn ook zeker weten goed.
 
Dennis k

dennis k

15/10/2007 14:48:00
Quote Anchor link
Ok ik had <input type="password" naam="wachtwoord">
Dat moet natuurlijk name zijn. Het is nu zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if( $_POST["gebruikersnaam"] == "gebruikersnaam" && $_POST["wachtwoord"]  == "wachtwoord")
{

echo "<div align='center'>";
echo "<h2>"."Nieuwsbericht toevoegen"."</h2>";
echo "<form name='nieuwstoevoegen' method='post' action='insertnieuws.php'>";
echo "titel:"."<br>";
echo "<input type='text' name='titel'>"."<p>";
echo "Bericht:"."<br>";
echo "<textarea name='bericht' cols='50' rows='5'>";
echo "</textarea>"."<br>";
echo "<input type='submit' value='versturen'>"."<input type='reset' value='wissen'>";
echo"</form>";
echo "</div>";
}

else
{
echo "Je hebt een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord ingevult";
}

?>


Op de beveiligd.php staat het formulier om een nieuwsbericht toe te voegen.
Ook als je in je browser www.dennis.gethost.nl/beveiligd.php intypt
is hij ook niet bereikbaar want dan krijg je: Je hebt een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord ingevult.

Je moet dus echt inloggen om een bericht toe te kunnen voegen.
Ik denk dat het zo wel veilig is. Ik zou van jullie wel willen weten ofdat jullie het ook veilig vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dennis k
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.