Login verwerken in pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bassment Rossen

bassment Rossen

13/10/2006 05:28:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,
Ik heb hier op phphulp een login script gevonden wat me wel aanstond.
zie hier: http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/117/
ik heb alles werkend. Maar nu heb ik al wat html pagina's waar ik dus de login voor wil hebben zodat men moet inloggen voor ze deze pagina kunnen zien. maar ik weet niet hoe ik dit kan verwezelijken. Kan iemand mij hier mee helpen??
Alvast bedankt!!!!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:07:43
 
PHP erik

PHP erik

13/10/2006 05:40:00
Quote Anchor link
Hier, dit komt uit de readme van het script:

Quote:
- For secured pages :
------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
    // This part on TOP OF YOUR WHOLE PAGE
    session_start();
    ?>


put some stuff here if you want

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
    if(isset($_SESSION))
    {

    ?>


SECURED PAGE CONTENT

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
    }
    else
    {
        echo "<script>alert('First login.')</script>";
    }

    ?>


the rest of your page...
------------------

- If you dont put SESSION_START() on top of the WHOLE PAGE you'll get an error..



------------------
Bugs
------------------
- Report them to [email protected]
- Ask in our forums


Good luck, als het niet lukt, post effe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Bassment Rossen

bassment Rossen

13/10/2006 05:42:00
Quote Anchor link
Dat heb ik dus geprobeerd maar waarschijnlijk doe ik iets fout zou je me dit misschien stap voor stap uit willen leggen :S

(of topic) jij bent vroeg op :P
 
PHP erik

PHP erik

13/10/2006 05:43:00
Quote Anchor link
Het komt er dus op neer dat je overal die check moet doen of de sessie bestaat.

Maar, ik zou een bestand maken genaamd checklogin.php met daarin de volgende inhoud:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();

if (empty($_SESSION)) {
   header('Location: index.php');
   die();
}


?>


En dan boven elke pagina die je beveiligd wil zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

require('checklogin.php');

?>



Dan centraliseer je namelijk de login-check.
 
PHP erik

PHP erik

13/10/2006 05:44:00
Quote Anchor link
//offtopic
Ik ben nog steeds op kantoor sinds gistermiddag, ik slaap pas "morgen"nacht.
 
Bassment Rossen

bassment Rossen

13/10/2006 05:51:00
Quote Anchor link
Ah super het werkt nu moet het inlog script nog even aanpassen dat het doorlinkt naar waar je vandaan kwam maar dat komt morgen wel het is hier (usa) bijna 12 uur dus bedtijd

Nog veel succes op kantoor en werk iet te hard hé!!

Thanx
 
PHP erik

PHP erik

13/10/2006 06:01:00
Quote Anchor link
Oke man succes. Je zal misschien moeten kijken naar $_SERVER['HTTP_REFERER'] :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.