Logintime geupdate, logt nog uit...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:17:00
Quote Anchor link
Ik ben gisteren en vrijdag een hele tijd bezig geweest met logintime updaten in mijn database via onkeydown()


nu update hij de tijd,
maar waar ik nu achter kom is dat hij nog gewoon uitlocht na 5 minuten login...
terwijl dit eigelijk niet hoort te kunnen odmat hij overnieuw moet gaan tellen...


ik denk dus dat ik ergens iets over het hoofd heb gezien,
als ik inlog wordt er functions.php geinclude,
ik zal deze even posten:

wat ik nu al gedaan heb is bij iedere toetsaanslag op bepaalde pagina's...
dat hij update uitvoert en de tijd van login naar nu zet...

maar het blijkt dus dat hij deze niet controleerd met de tijd...
ik denk dat jullie hier meer mee kunnen,
als je nog meer pagina's nodig hebt laat dat even weten:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

include('config.php');

function
sqlsafe($data) {
$data = mysql_real_escape_string($data);
return $data;
}




// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// Start here the login action, and make the random hash
if(($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") && ($_POST['login'])) {
     $selectleden = mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
     if(mysql_num_rows($selectleden)) {
                                      // Ingelogd
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".sqlsafe($_POST['username'])."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }
                                      }
  else {
                                      // Foute pass
                                      $bericht = "<b>Je inloggegevens komen niet overeen met wat in de database staan.</b>";
                                      }



                                                                           }


// here is the function for the login-check
function checklogin() {
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'"))) {

        $return  = TRUE;
    }
else {
        $return = FALSE;
        
    }


    return $return;
}


// Data uit leden-tabel oproepen ($get_userdata['username'], $get_userdata['warnings']
$get_data_qry = mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'");
$get_data = mysql_fetch_assoc($get_data_qry);
$get_userdata = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE id = '".$get_data['userid']."'"));



?>


ik zie hem in dat script dus alleen bij inloggen een sessiontime meegeven,
deze wordt ingesteld op login pagina 5 min 10 min 15 min etc...

dit is dat update script:

updatetime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include ("gegevens.php");
include "functions.php";
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:04:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:25:00
Quote Anchor link
Bekend script :-P Schijnt dat de maker erg aardig is ;-)

Verder klopt het ja, dat de sessies volgens mij niet verwijderd worden. In een volgende release zal dat zeker aangepast worden.

Persoonlijk vind ik een AJAX request bij een onkeydown-event om te updaten erg onnodig. Je kiest toch bij het inloggen voor hoelang je ingelogd wilt blijven, dan lijkt het me logischer om gewoon aan die tijd te houden dan die tijd uit te rekken.

Het verwijderen van die sessies gebeurt nog niet automatisch, maar dat is verder niet lastig te doen. Je moet gewoon kijken of de sessiedatum kleiner is dan de huidige datum, en dan de sessie weggooien. De tijd die nu in inloggen.php wordt gebruikt is alleen van toepassing (nog) op de Cookie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:30:00
Quote Anchor link
haha xD
goede maker ja,

sessie hoef zozeer ook niet verwijderd te worden,
maar die time to life ga ik nog wel even aanpassen,
maakt het de database wat overzichtelijker...
ik weet niet of je daar stukje script voor hebt?

ja inderdaad kies je daarvoor bij het inloggen...
maar hier mijn stagebegeleiders,
die kunnen vaak niet inschatten hoelang ze een logboek typen over wat ze bij de klant hebben uitgevoerd,
ze vinden het daarom namelijk gemakelijker dat hij bij iedere enter de database update (logintime)

maar dit heeft dus geen/weinig nut op de inlogtime hebi ka lgemerkt,

ik ben nu het updatetime.php script aan het aanpassen,
dat deze bij iedere enter het script wat hij bij login ook uitvoert uit te voeren,

volgens mij is dit niet super slim :P

of is het mogelijk om een cookie te updaten?

--update--

nu laat ik hem bij iedere toetsaanslag dit script uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
include('config.php');
include ("gegevens.php");
include "functions.php";

// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// update database
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")


// gegevens ophalen
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".$id."' ");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".$id."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:35:00
Quote Anchor link
Die Time-to-Life is achteraf gezien niet echt zeer nodig. Zie mijn update...^^

Of je zet de logintime gewoon langer? Je kan hem ook op een paar uur zetten of op '9999999999' voor zo goed als oneindig? Als je elke keer een onKeyDown-event doet om de database te updaten, kunnen sommige database het zwaar krijgen. En dat wil je niet.

Je kan achteraf altijd handmatig nog uitloggen.
Een beetje discipline lijkt me handiger dan onnodige database query's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:40:00
Quote Anchor link
die waardes vergelijken kan ik gewon in functions ofzo doen?

maar daar zet hij session time niet neer...
daar staat alleen logintime,
en deze is meteen kleiner dan tijd van nu...
en als hij die dan toch verwijderd als die niet klopt dna wordt je meteen uitgelogd? :P

verder heeft de logintime dus geen functie op tijd dat je ingelogd bent kwam ik al achter,

er zijn hier 4 leden die soms maar een logboek toe voegen...
dus echt zwaar zal database het niet krijgen...

jep handmatig uitloggen kan ook,
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:42:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 09:40:
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...

Of de medewerker gebruikt een fatsoenlijke tijd bij het inloggen, of anders logt hij die sessie toch op zijn werk weer uit? :-)

Waarom wil je de database met onnoige query's bestoken, terwijl je zelf ook een inlogtijd kan bepalen? Als je die tijd uitrekt wordt het overigens niet meer consistent met wat er in de database staat. ;)

Maar als je het echt zo graag wilt:
Je zou in de Admin een tekst kunnen die aftelt hoeveel minuten de sessie nog duurt, en dat ze handmatig dan op een knop kunnen drukken om die te verlengen. Je kan zelfs met een arrogante alert() de mensen even op de tijd wijzen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 10:31:00
Quote Anchor link
inderdaad ik denk dat die optie wel gemakelijker is...

k kan toch gewoon op iedere pagina waarbij tekst ingevoerd moet worden...
zijn er een stuk of 4...
zon teller neerzetten,
maar hoe moet ik die teller gaan maken?
dat is javascript aight?

en dan moet hij session time ook opslaan in database?
of kani k die vanuit cookie ophalen?

zodat hij weet hoelaat die persoon is ingelogd,
en hoeveel minuten/secondes hij nog heeft,
dan daarnaast een knop met update tijd! die hij dan wel gewoon uitvoert zonder pagina te refreshen zodat ze niet steeds al hun tekst kwijt zijn...

is dit allemaal te realiseren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 10:49:00
Quote Anchor link
Javascript bijv.De sessiontime kan je uit de database ophalen.
Of dat te realiseren is, dat is zeker mogelijk, afhankelijk van je skils.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 11:30:00
Quote Anchor link
ik wil het best gaan proberen,
maar kun je cookies updaten?

wantm et dat script wat ik in mijn 2de post plaatste,
die maakt nieuwe cookies aan...
maar hij logt og gewoon altijd uit...

dus met die teller heeft ook weinig nut...
want moet er eerst achter zien te komen hoe ik mijn sessie kan 'updaten'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 11:53:00
Quote Anchor link
Ja, maar wat wil je updaten aan de cookie?
UserID en SessionID zullen niet zo snel veranderen, zodra je bent ingelogd.

Je kan toch een INTERVAL van 10 minuten ofzo gebruiken, om wat extra tijd te geven?
Staat netjes op de site van MySQL uitgelegd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:35:00
Quote Anchor link
nee ik hoef userid of session id ook niet te veranderen,

maar daar wordt session time aan meegegeven...
ik vraag me af waarop hij basseert dat die sessie verlopen is,
want hij controlleert hem niet met de login time,
hij telt waarschijnlijk gewoon af...

dus hij moet eigelijk die tijd vernieuwen,
want bij een nieuwe cookie krijg je een andere hash mee...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 13:42:00
Quote Anchor link
Dat zit er helaas nog niet in. Dit jaar ga ik het hele script zeker op de schop gooien :-).

Verder staat er echt geen sesisontime in de cookies. Hoogstens een verlooptijd. Maar goed, als je inlogt kan je die tijd bij je sessietijd optellen, zodat dat een verlooptijd wordt.

Dat is de bedoeling dat ik in een volgende release wil gaan doen.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           } else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }


hier lijkt toch echt een sesiontime met cookie wordt meegegeven,
dit zal wel de verlooptijd zijn van cookie,
en dus verloopt de sessie dan ook...

maar deze kan ik naderhand niet updaten zeker?
want nu kan ik wel nieuwe aanmaken etc... maar deze hebben verschilende hashes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:00:00
Quote Anchor link
De leeftijd van de cookies is dat, niet een waarde.
De sessie in de database verloopt (nog) niet.

verder is het onzinnig om je cookies aan te passen of te overschrijven.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:03:00
Quote Anchor link
dus het is onmogelijk om een sessie aan te passen?

want hij controleerdt met de cookie of deze nog overeen komen,
id/hash...

maar na bijv 5 minuten is deze verlopen... (de cookie)
en kan hi jdus niets controleren en ben je uitgelogd...

bedankt alvast voor de reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
Tuurlijk kan dat..

Heel simpel: kijken bij het inloggen hoelang diegene ingelogd wilt zijn, tel die tijd op bij de sessiontime in de database.

Draai een extra scriptje die sessies verwijderd die over tijd zijn, et voila.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:27:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 14:14:
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...

Ik ken mijn eigen code prima.
En bovendien zit een sessie-opruiming er nog niet in. Maar dat had ik al eerder duidelijk gemaakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.