Logintime geupdate, logt nog uit...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:17:00
Quote Anchor link
Ik ben gisteren en vrijdag een hele tijd bezig geweest met logintime updaten in mijn database via onkeydown()


nu update hij de tijd,
maar waar ik nu achter kom is dat hij nog gewoon uitlocht na 5 minuten login...
terwijl dit eigelijk niet hoort te kunnen odmat hij overnieuw moet gaan tellen...


ik denk dus dat ik ergens iets over het hoofd heb gezien,
als ik inlog wordt er functions.php geinclude,
ik zal deze even posten:

wat ik nu al gedaan heb is bij iedere toetsaanslag op bepaalde pagina's...
dat hij update uitvoert en de tijd van login naar nu zet...

maar het blijkt dus dat hij deze niet controleerd met de tijd...
ik denk dat jullie hier meer mee kunnen,
als je nog meer pagina's nodig hebt laat dat even weten:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

include('config.php');

function
sqlsafe($data) {
$data = mysql_real_escape_string($data);
return $data;
}




// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// Start here the login action, and make the random hash
if(($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") && ($_POST['login'])) {
     $selectleden = mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
     if(mysql_num_rows($selectleden)) {
                                      // Ingelogd
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".sqlsafe($_POST['username'])."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }
                                      }
  else {
                                      // Foute pass
                                      $bericht = "<b>Je inloggegevens komen niet overeen met wat in de database staan.</b>";
                                      }



                                                                           }


// here is the function for the login-check
function checklogin() {
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'"))) {

        $return  = TRUE;
    }
else {
        $return = FALSE;
        
    }


    return $return;
}


// Data uit leden-tabel oproepen ($get_userdata['username'], $get_userdata['warnings']
$get_data_qry = mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'");
$get_data = mysql_fetch_assoc($get_data_qry);
$get_userdata = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE id = '".$get_data['userid']."'"));



?>


ik zie hem in dat script dus alleen bij inloggen een sessiontime meegeven,
deze wordt ingesteld op login pagina 5 min 10 min 15 min etc...

dit is dat update script:

updatetime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include ("gegevens.php");
include "functions.php";
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:24:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:25:00
Quote Anchor link
Bekend script :-P Schijnt dat de maker erg aardig is ;-)

Verder klopt het ja, dat de sessies volgens mij niet verwijderd worden. In een volgende release zal dat zeker aangepast worden.

Persoonlijk vind ik een AJAX request bij een onkeydown-event om te updaten erg onnodig. Je kiest toch bij het inloggen voor hoelang je ingelogd wilt blijven, dan lijkt het me logischer om gewoon aan die tijd te houden dan die tijd uit te rekken.

Het verwijderen van die sessies gebeurt nog niet automatisch, maar dat is verder niet lastig te doen. Je moet gewoon kijken of de sessiedatum kleiner is dan de huidige datum, en dan de sessie weggooien. De tijd die nu in inloggen.php wordt gebruikt is alleen van toepassing (nog) op de Cookie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:30:00
Quote Anchor link
haha xD
goede maker ja,

sessie hoef zozeer ook niet verwijderd te worden,
maar die time to life ga ik nog wel even aanpassen,
maakt het de database wat overzichtelijker...
ik weet niet of je daar stukje script voor hebt?

ja inderdaad kies je daarvoor bij het inloggen...
maar hier mijn stagebegeleiders,
die kunnen vaak niet inschatten hoelang ze een logboek typen over wat ze bij de klant hebben uitgevoerd,
ze vinden het daarom namelijk gemakelijker dat hij bij iedere enter de database update (logintime)

maar dit heeft dus geen/weinig nut op de inlogtime hebi ka lgemerkt,

ik ben nu het updatetime.php script aan het aanpassen,
dat deze bij iedere enter het script wat hij bij login ook uitvoert uit te voeren,

volgens mij is dit niet super slim :P

of is het mogelijk om een cookie te updaten?

--update--

nu laat ik hem bij iedere toetsaanslag dit script uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
include('config.php');
include ("gegevens.php");
include "functions.php";

// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// update database
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")


// gegevens ophalen
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".$id."' ");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".$id."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:35:00
Quote Anchor link
Die Time-to-Life is achteraf gezien niet echt zeer nodig. Zie mijn update...^^

Of je zet de logintime gewoon langer? Je kan hem ook op een paar uur zetten of op '9999999999' voor zo goed als oneindig? Als je elke keer een onKeyDown-event doet om de database te updaten, kunnen sommige database het zwaar krijgen. En dat wil je niet.

Je kan achteraf altijd handmatig nog uitloggen.
Een beetje discipline lijkt me handiger dan onnodige database query's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:40:00
Quote Anchor link
die waardes vergelijken kan ik gewon in functions ofzo doen?

maar daar zet hij session time niet neer...
daar staat alleen logintime,
en deze is meteen kleiner dan tijd van nu...
en als hij die dan toch verwijderd als die niet klopt dna wordt je meteen uitgelogd? :P

verder heeft de logintime dus geen functie op tijd dat je ingelogd bent kwam ik al achter,

er zijn hier 4 leden die soms maar een logboek toe voegen...
dus echt zwaar zal database het niet krijgen...

jep handmatig uitloggen kan ook,
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:42:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 09:40:
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...

Of de medewerker gebruikt een fatsoenlijke tijd bij het inloggen, of anders logt hij die sessie toch op zijn werk weer uit? :-)

Waarom wil je de database met onnoige query's bestoken, terwijl je zelf ook een inlogtijd kan bepalen? Als je die tijd uitrekt wordt het overigens niet meer consistent met wat er in de database staat. ;)

Maar als je het echt zo graag wilt:
Je zou in de Admin een tekst kunnen die aftelt hoeveel minuten de sessie nog duurt, en dat ze handmatig dan op een knop kunnen drukken om die te verlengen. Je kan zelfs met een arrogante alert() de mensen even op de tijd wijzen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 10:31:00
Quote Anchor link
inderdaad ik denk dat die optie wel gemakelijker is...

k kan toch gewoon op iedere pagina waarbij tekst ingevoerd moet worden...
zijn er een stuk of 4...
zon teller neerzetten,
maar hoe moet ik die teller gaan maken?
dat is javascript aight?

en dan moet hij session time ook opslaan in database?
of kani k die vanuit cookie ophalen?

zodat hij weet hoelaat die persoon is ingelogd,
en hoeveel minuten/secondes hij nog heeft,
dan daarnaast een knop met update tijd! die hij dan wel gewoon uitvoert zonder pagina te refreshen zodat ze niet steeds al hun tekst kwijt zijn...

is dit allemaal te realiseren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 10:49:00
Quote Anchor link
Javascript bijv.De sessiontime kan je uit de database ophalen.
Of dat te realiseren is, dat is zeker mogelijk, afhankelijk van je skils.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 11:30:00
Quote Anchor link
ik wil het best gaan proberen,
maar kun je cookies updaten?

wantm et dat script wat ik in mijn 2de post plaatste,
die maakt nieuwe cookies aan...
maar hij logt og gewoon altijd uit...

dus met die teller heeft ook weinig nut...
want moet er eerst achter zien te komen hoe ik mijn sessie kan 'updaten'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 11:53:00
Quote Anchor link
Ja, maar wat wil je updaten aan de cookie?
UserID en SessionID zullen niet zo snel veranderen, zodra je bent ingelogd.

Je kan toch een INTERVAL van 10 minuten ofzo gebruiken, om wat extra tijd te geven?
Staat netjes op de site van MySQL uitgelegd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:35:00
Quote Anchor link
nee ik hoef userid of session id ook niet te veranderen,

maar daar wordt session time aan meegegeven...
ik vraag me af waarop hij basseert dat die sessie verlopen is,
want hij controlleert hem niet met de login time,
hij telt waarschijnlijk gewoon af...

dus hij moet eigelijk die tijd vernieuwen,
want bij een nieuwe cookie krijg je een andere hash mee...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 13:42:00
Quote Anchor link
Dat zit er helaas nog niet in. Dit jaar ga ik het hele script zeker op de schop gooien :-).

Verder staat er echt geen sesisontime in de cookies. Hoogstens een verlooptijd. Maar goed, als je inlogt kan je die tijd bij je sessietijd optellen, zodat dat een verlooptijd wordt.

Dat is de bedoeling dat ik in een volgende release wil gaan doen.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           } else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }


hier lijkt toch echt een sesiontime met cookie wordt meegegeven,
dit zal wel de verlooptijd zijn van cookie,
en dus verloopt de sessie dan ook...

maar deze kan ik naderhand niet updaten zeker?
want nu kan ik wel nieuwe aanmaken etc... maar deze hebben verschilende hashes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:00:00
Quote Anchor link
De leeftijd van de cookies is dat, niet een waarde.
De sessie in de database verloopt (nog) niet.

verder is het onzinnig om je cookies aan te passen of te overschrijven.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:03:00
Quote Anchor link
dus het is onmogelijk om een sessie aan te passen?

want hij controleerdt met de cookie of deze nog overeen komen,
id/hash...

maar na bijv 5 minuten is deze verlopen... (de cookie)
en kan hi jdus niets controleren en ben je uitgelogd...

bedankt alvast voor de reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
Tuurlijk kan dat..

Heel simpel: kijken bij het inloggen hoelang diegene ingelogd wilt zijn, tel die tijd op bij de sessiontime in de database.

Draai een extra scriptje die sessies verwijderd die over tijd zijn, et voila.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:27:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 14:14:
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...

Ik ken mijn eigen code prima.
En bovendien zit een sessie-opruiming er nog niet in. Maar dat had ik al eerder duidelijk gemaakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.