Mail laten verzenden na update ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Dendeze ikke

dendeze ikke

15/01/2014 18:47:58
Quote Anchor link
Hallo,
ik doe dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "SELECT * FROM berichten WHERE gebruikersnaam ='".$_SESSION['gebruikersnaam']."' AND confirmatie ='online' ";
$result = mysqli_query($mysqli, $sql);
while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                if ( $row['gepl_tot'] < strftime('%Y-%m-%d %H:%M:%S')) //is kleiner dan
                {
                $sql= ("UPDATE    berichten SET
                    geactiveerd ='0' WHERE gebruikersnaam ='"
.$_SESSION['gebruikersnaam']."' ");
                    $mysqli->query($sql);
                    //echo "<----- DEBUG sql<br><br>" . $sql . "<br>---->";
                }
            }

?>

dit word uitgevoerd door een header REFRESH .
Nu zou ik hier een mail willen achter plaatsen, maar die zou 1x uitgevoerd mogen worden. Kan ik dit op deze manier uitvoeren?
cronjob is geen optie, die word niet ondersteund waar ik host.
Gewijzigd op 15/01/2014 18:48:20 door Dendeze ikke
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:30:23
 
Roy -

Roy -

15/01/2014 20:49:00
Quote Anchor link
Gewoon mail() na de while?
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

15/01/2014 20:51:42
Quote Anchor link
Roy - op 15/01/2014 20:49:00:
Gewoon mail() na de while?

Dat kan niet, dan stuurt hij alle gebruikers een mail.
Ik weet niet of ik het verzenden van de mail op datum kan laten werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/01/2014 21:02:17
Quote Anchor link
Zou het niet iets makkelijker kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
UPDATE berichten
SET geactiveerd=0
WHERE gebruikers_naam = 'Pinoccio' AND gepl_tot < NOW()

En wat voor mail wil je versturen?
Lijkt mij dat er maar één gebruiker is, anders zouden ook de berichten van andere gebruikers 'verwijderd' worden
Gewijzigd op 15/01/2014 21:03:05 door Ger van Steenderen
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

15/01/2014 21:09:07
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/01/2014 21:02:17:
Zou het niet iets makkelijker kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
UPDATE berichten
SET geactiveerd=0
WHERE gebruikers_naam = 'Pinoccio' AND gepl_tot < NOW()

En wat voor mail wil je versturen?
Lijkt mij dat er maar één gebruiker is, anders zouden ook de berichten van andere gebruikers 'verwijderd' worden

Hoi Ger van Steenderen,
Er zijn meerdere gebruikers -> $_SESSION['gebruikersnaam']
Ook hebben gebruikers meerdere berichten. Dus zou ik ergens ook het id van de gebruiker moeten selecteren en het juiste bericht. Ik dacht dit aan de hand van de tijd te doen. Ik weet enkel niet of het mogelijk is, en wens te voorkomen dat er continu mails worden verstuurd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/01/2014 21:29:42
Quote Anchor link
>> Er zijn meerdere gebruikers -> $_SESSION['gebruikersnaam']
Tegelijkertijd??????
 
Php knipper

php knipper

15/01/2014 21:33:59
Quote Anchor link
ik steek al mijn mails in de database, en met cronjob verstuur ik er iedere keer 10. zodat als een mail mislukt deze nog een keer kan verstuurt worden op een later moment (ik kan ook niet onbeperkt mailen om spam tegen te gaan). je maakt een script dat de mails verstuurt en een functie dat de mails in de database zet. zet daar nog een datum functie in en je kan zelfs kiezen wanneer de mail verstuurt moet worden.
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

15/01/2014 21:41:40
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/01/2014 21:29:42:
>> Er zijn meerdere gebruikers -> $_SESSION['gebruikersnaam']
Tegelijkertijd??????


Euh ja, dit is toch perfect mogelijk.
registreren -> gebruiker
Administratie gebruiker -> waar je uw berichten kunt bewerken

Toevoeging op 15/01/2014 21:43:38:

Php knipper op 15/01/2014 21:33:59:
ik steek al mijn mails in de database, en met cronjob verstuur ik er iedere keer 10. zodat als een mail mislukt deze nog een keer kan verstuurt worden op een later moment (ik kan ook niet onbeperkt mailen om spam tegen te gaan). je maakt een script dat de mails verstuurt en een functie dat de mails in de database zet. zet daar nog een datum functie in en je kan zelfs kiezen wanneer de mail verstuurt moet worden.

Hoi Php knipper,
zoals ik zei heb ik geen cronjobs. Dus zoek ik iets vervangend om te gebruiken in php
 
Php knipper

php knipper

15/01/2014 21:46:16
Quote Anchor link
meestal heeft een site standaard 3 sessions
$_SESSION['rang'] ==> de rang van de gebruiker, meestal met getallen gekoppeld aan een rang (vb: 1 = lid).
$_SESSION['gebruiker'] ==> het id van de gebruiker (vb: 25247)
$_SESSION['gebruikersnaam'] ==> de gebruikersnaam (vb: php knipper) van de gebruiker

vandaar dat een site meestal maar 1 keer dezelfde gebruikersnaam en 1 keer dezelfde id kan hebben lijkt dit niet te kloppen wat je meld.

Toevoeging op 15/01/2014 21:47:39:

je kan dat script ook laten lopen iedere keer iemand je site bezoekt, het is niet zo goed als een cronjob en nauwkeurig is het ook niet maar het werkt wel.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/01/2014 21:54:11
Quote Anchor link
Dendeze ikke op 15/01/2014 21:41:40:
Ger van Steenderen op 15/01/2014 21:29:42:
>> Er zijn meerdere gebruikers -> $_SESSION['gebruikersnaam']
Tegelijkertijd??????


Euh ja, dit is toch perfect mogelijk.
registreren -> gebruiker
Administratie gebruiker -> waar je uw berichten kunt bewerken

Leg uit
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

15/01/2014 22:12:57
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/01/2014 21:54:11:
Dendeze ikke op 15/01/2014 21:41:40:
Ger van Steenderen op 15/01/2014 21:29:42:
>> Er zijn meerdere gebruikers -> $_SESSION['gebruikersnaam']
Tegelijkertijd??????


Euh ja, dit is toch perfect mogelijk.
registreren -> gebruiker
Administratie gebruiker -> waar je uw berichten kunt bewerken

Leg uit



Iedereen die zich registreert heeft een gebruikernaam -> die is uniek.
Als je inlogt kom je op een pagina waar je berichten kan plaatsen, bewerken, verwijderen.

Berichten blijven een bepaalde duur online staan, maar blijven in je persoonlijke administratie staan.

Nu wil ik graag dat een bericht verlopen is (dus de tijd om is) dat er een email naar de gebruiker word gestuurd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.