Mail() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 00:40:00
Quote Anchor link
mijn webserver draait thuis op een Freecom FSG-3 Storage Gateway (apache, php5, mysql) het is in feite gewoon een linux box die ja alleen via je netwerk kan benaderen
nu heb ik een probleem...
de functie Mail() die je in PHP kan oproepen werkt
niet weet iemand misschien hoe ik dit probleem kan oplossen?

tnx,
Laurens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door L.a.laman
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:23:41
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/01/2007 02:05:00
Quote Anchor link
Werkt niet in de vorm van .... ?

Oftewel, wat krijg je voor foutmelding? Wat gebeurt er wel wat je niet verwacht had?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/01/2007 08:26:00
Quote Anchor link
Als je lokaal mail wilt versturen zou je ook een mailservertje moeten draaien. ArgoSoft bijvoorbeeld. Verder in php.ini aangeven waar de mail vandaan komt, bijv:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost

; For Win32 only.
sendmail_from = [email protected]

Niet vergeten je webserver even opnieuw te starten.
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 09:13:00
Quote Anchor link
dit is de code die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$to
      = '[email protected]';
$subject = 'opmerking / vraag No Status Quo';
$message = $_POST['naam'] . " heeft een opmerking / vraag \r\n" . $_POST['bericht'];
$headers = "From: '" . $_POST['email']  . "'\r\n" .
   "Reply-To: '" . $_POST['email'] . "'\r\n" .
   "X-Mailer: PHP/" . phpversion();
mail($to, $subject, $message, $headers);
echo "Bericht verzonden....";
?>


ik krijg geen fout melding maar het mailtje komt gewoon niet aan.....
ik heb mijn mail adres wel 20x gecheckt maar dat is goed...
ik krijg gewoon de pagina te zien met: Bericht verzonden....
toen ik mijn webserver op een windows computer had draaien werkte ie wel....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door l.a.laman
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 09:20:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.01.2007 08:26:
Als je lokaal mail wilt versturen zou je ook een mailservertje moeten draaien. ArgoSoft bijvoorbeeld. Verder in php.ini aangeven waar de mail vandaan komt, bijv:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost

; For Win32 only.
sendmail_from = [email protected]

Niet vergeten je webserver even opnieuw te starten.

da's een probleem dat kan ik niet op linux draaien...
het zijn alleen maar .exe & .msi.....
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 09:31:00
Quote Anchor link
Kijk eens baar de kleuren. Dan zie je direct dat je op regel 2 een ' (enkele quote) bent vergeten.

En zet dit eens bovenin je script. Dan krijg je waarschijnlijk wel de fout te zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>

Edit: Typo.

Edit2: Check ook of er wel wordt gemaild.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// mail($to, $subject, $message, $headers);
if(mail($to, $subject, $message, $headers))
{

    echo "Bericht verzonden....";
}

else
{
    echo 'Mailerror';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 10:05:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.01.2007 09:31:
Kijk eens baar de kleuren. Dan zie je direct dat je op regel 2 een ' (enkele quote) bent vergeten. (...)

ja dat is een type foutje die ik heb gemaakt bij het overtypen van mijn script :P
SanThe schreef op 21.01.2007 09:31:
(...) En zet dit eens bovenin je script. Dan krijg je waarschijnlijk wel de fout te zien. (...)

ik krijg nog steeds geen mail en ook geen errror....

EDIT: typfouten verwijdert :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door l.a.laman
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 10:07:00
Quote Anchor link
En als je mijn edit2 toepast?
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 10:10:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.01.2007 10:07:
En als je mijn edit2 toepast?

nix....
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Dan moet ie een echo doen. Of het ene of het andere.
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 10:19:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.01.2007 10:15:
Dan moet ie een echo doen. Of het ene of het andere.

met nix bedoel ik dat ik het zelfde probleem hou ( dus geen mail wel bericht: "Bericht verzonden....")....
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 10:23:00
Quote Anchor link
Je hebt een linux-bakkie. Kijk daar eens in de maillog.
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 10:24:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.01.2007 10:23:
Je hebt een linux-bakkie. Kijk daar eens in de maillog.

waar kan ik die vinden :$
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 10:25:00
Quote Anchor link
Ligt aan de Linux-variant, maar meestal in /var/log/
 
Koko

koko

21/01/2007 11:43:00
Quote Anchor link
hoi,

Ik heb datzelfde probleem en na wat zoeken kwam ik uit bij 2 mogelijk oorzaken:
1) PHP mailt wel, maar eigenlijk gebruikt de server nog een ander prog om die mail effectief te versturen (postfix of sendmail). Ga eens na of een van beide is geïnstalleerd?
2) (dit is mijn probleem) De ISP laat niet toe dat je een server draait op hun netwerk (als particulier) en ze blokkeren het verzenden van mails uit die server door enkele poorten af te sluiten. Gevolg is dat je wel mails kan ontvangen en versturen van en naar een server, maar dat een server op hun netwerk niet kan functioneren. Dit is zelfs onmogelijk te omzeilen op een haalbare manier. Er was een methode, maar die was ZO omslachtig, dat ik er zelfs niet aan begonnen ben. Ik heb toen gewoon webspace gehuurd en begon daarop te ontwikkelen (als je nog webspace nodig hebt met mailmogelijkheden, pm me dan even ...)
 
Luke Banning

Luke Banning

21/01/2007 11:46:00
Quote Anchor link
@Koko
Voor een interne email zou dat helemaal niks uit moeten maken...
Maar ik denk dat je gewoon geen mailer hebt geïnstalleerd.
Quote:
als je nog webspace nodig hebt met mailmogelijkheden, pm me dan even

Dan bied ik me ook aan, pm/email even :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 12:03:00
Quote Anchor link
koko schreef op 21.01.2007 11:43:
hoi,

Ik heb datzelfde probleem en na wat zoeken kwam ik uit bij 2 mogelijk oorzaken:
1) PHP mailt wel, maar eigenlijk gebruikt de server nog een ander prog om die mail effectief te versturen (postfix of sendmail). Ga eens na of een van beide is geïnstalleerd?
2) (dit is mijn probleem) De ISP laat niet toe dat je een server draait op hun netwerk (als particulier) en ze blokkeren het verzenden van mails uit die server door enkele poorten af te sluiten. Gevolg is dat je wel mails kan ontvangen en versturen van en naar een server, maar dat een server op hun netwerk niet kan functioneren. Dit is zelfs onmogelijk te omzeilen op een haalbare manier. Er was een methode, maar die was ZO omslachtig, dat ik er zelfs niet aan begonnen ben. Ik heb toen gewoon webspace gehuurd en begon daarop te ontwikkelen (als je nog webspace nodig hebt met mailmogelijkheden, pm me dan even ...)

draait jou webserver ook op een FSG(Freecom Storage Gateway)??
en mijn webserver staat Thuis!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door l.a.laman
 
K i p

K i p

21/01/2007 12:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
if     (
        $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
    AND
        !empty($_POST['naam'])
    AND
        !empty($_POST['bericht'])
        )
{

    $to = '[email protected]';
    $subject = 'opmerking / vraag No Status Quo';
    $message = $_POST['naam'] . " heeft een opmerking / vraag \r\n" . $_POST['bericht'];

    $van_naam = 'Piet Snot';
    $van_email = '[email protected]';
    
    $headers = "From: ".$van_naam."<".$van_email.">";
    $headers .= "X-Priority: 3\r\n"; //zet priority (3 voor hoge prioriteit)
    $headers .= "X-MSMail-Priority: High\r\n"; //header voor het zo snel mogelijk versturen door de mail server
    $headers .= "X-Mailer: PHP/" . phpversion(); //header die aangeeft waarvan gemailt is

    if (mail($to, $subject, $message, $headers))
    {

        echo "Bericht verzonden....";
    }

    else
    {
        echo 'Er ging iets mis. ';
    }
}

else
{
    ?>

    <form method="post" action="<?php echo basename($_SERVER['PHP_SELF']); ?>">
        <input type="text" name="naam" value="naam" />
        <input type="text" name="bericht" value="bericht" />
        <input type="submit" value="Mail!" />
    </form>
    <?php
}
?>
En wat als je het zo probeert?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/01/2007 12:36:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.01.2007 08:26:
Als je lokaal mail wilt versturen zou je ook een mailservertje moeten draaien. ArgoSoft bijvoorbeeld. Verder in php.ini aangeven waar de mail vandaan komt, bijv:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost

; For Win32 only.
sendmail_from = [email protected]

Niet vergeten je webserver even opnieuw te starten.


Ik gebruik gewoon de smtp-server van @home, werkt prima ;-)
 
Koko

koko

21/01/2007 14:36:00
Quote Anchor link
hoi,

@l.a.laman: mijn server staat ook thuis. Hij draait op Ubuntu met Apache, mysql, php.
 
L.a.laman

l.a.laman

21/01/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Boris schreef op 21.01.2007 12:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
if     (
        $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
    AND
        !empty($_POST['naam'])
    AND
        !empty($_POST['bericht'])
        )
{

    $to = '[email protected]';
    $subject = 'opmerking / vraag No Status Quo';
    $message = $_POST['naam'] . " heeft een opmerking / vraag \r\n" . $_POST['bericht'];

    $van_naam = 'Piet Snot';
    $van_email = '[email protected]';
    
    $headers = "From: ".$van_naam."<".$van_email.">";
    $headers .= "X-Priority: 3\r\n"; //zet priority (3 voor hoge prioriteit)
    $headers .= "X-MSMail-Priority: High\r\n"; //header voor het zo snel mogelijk versturen door de mail server
    $headers .= "X-Mailer: PHP/" . phpversion(); //header die aangeeft waarvan gemailt is

    if (mail($to, $subject, $message, $headers))
    {

        echo "Bericht verzonden....";
    }

    else
    {
        echo 'Er ging iets mis. ';
    }
}

else
{
    ?>

    <form method="post" action="<?php echo basename($_SERVER['PHP_SELF']); ?>">
        <input type="text" name="naam" value="naam" />
        <input type="text" name="bericht" value="bericht" />
        <input type="submit" value="Mail!" />
    </form>
    <?php
}
?>
En wat als je het zo probeert?

nee hoor ik krijg op m'n scherm : Bericht verzonden....
maar heb 'm niet ondvangen....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.