Map word als bestand gezien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap versloot

jaap versloot

29/11/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Heey iedereen,
Ik zit weer met een probleem, ik heb een map(producten)
waar ik de bestanden uit wil lezen en de mappen wil weergeven..
daarbij wil ik dat bij de bestanden de extentie(.html) weg word gehaald en dat de mappen via een ander code aangeklikt kunnen worden..
Dit zijn de bestanden in mijn map:
auto.html
fiets.html
en de map: loopband
Maar als ik mijn script uitvoer word loopband als een bestand gezien en worden ook daar de laatste 5 letters van geschrapt...
Hij geeft dit : 'Directory : aanpas/producten/
Files:
auto
fiets
loo'
Weet iemand wat mijn fout is?
Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$pad
= $_GET['pad'];
$dir="aanpas/producten/$pad";
if ($handle = opendir($dir)) {
    echo "Directory : $dir<BR>\n";
    echo "Files:\n <br>";
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
if(is_dir($file)){
 echo "<a href=../test.php?pad=$file>$file</a><br>\n";
        }
else{              
         $getal = strlen($file)-5;
$rest = substr ("$file",0, $getal);    
        echo "<a href=http://site.nl/index.php?show=products&p=$file>$rest</a><br>\n";
        }
    }  
    }

    closedir($handle);
}

?>
  
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:27:29
 
Joep

Joep

29/11/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Hoi Jaap, kijk voor de grap eens bij de functie pathinfo:

http://nl3.php.net/pathinfo

Hierdoor kun je extensie eruit filteren en die laten checken op html en zo de naam overhouden etc etc

edit: kijk ook even naar je is_dir(), deze vereist een relatief pad. Dus mapstructuur ervoor ook meegenomen)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

29/11/2007 10:55:00
Quote Anchor link
of kijk naar glob()
 
Jaap versloot

jaap versloot

30/11/2007 21:55:00
Quote Anchor link
Joep schreef op 29.11.2007 10:31:
edit: kijk ook even naar je is_dir(), deze vereist een relatief pad. Dus mapstructuur ervoor ook meegenomen)

Wat bedoel je met een relatied pad?
'/www/htdocs/producten/' ?
'http://www.site.nl/producten/'?
'producten/'?
 

30/11/2007 22:36:00
Quote Anchor link
relatief-> afhankelijk van anderen(gerelateerd aan anderen)

Dus de laatste, want dan ben je afhankelijk van waar je bent.
 
Jaap versloot

jaap versloot

30/11/2007 23:01:00
Quote Anchor link
thnx maar dan zou het tog goed moeten zijn... het script staat in de index(site.nl/index.php) en er staat een relatief adres aanpas/producten/
maar hij blijft het afkoretn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/11/2007 23:13:00
Quote Anchor link
Zo pak je alleen bestanden en geen mappen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    foreach (glob ('*.*') as $key => $val) {
        echo '<p>' . $key . ': ' . $val . '</p>';
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.