md5 terugzetten naar normale letters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SanderV

SanderV

17/01/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb bij het wijzigen van een gebruiker de mogelijkheid om hier ook het wachtwoord te wijzigen.
Het huidige wachtwoord wordt netjes onleesbaar weergegeven. Alleen dit is het md5 wachtwoord.

Nu zou ik graag willen dat hij md5 terugzet naar het oorspronkelijke wachtwoord.
Maar dan wel onleesbaar.

Kan iemand mij hierbij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="password" name="wachtwoord" value="<?php echo $row[werknemers_ww]; ?>"></td>

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:17:28
 
- wes  -

- wes -

17/01/2007 13:08:00
Quote Anchor link
niet mogelijk
 
Frank -

Frank -

17/01/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Om het huidige wachtwoord te wijzigen, heb je echt niet het oorspronkelijke wachtwoord nodig.

En wat Wes ook al zegt, het is niet (lees: niet binnen redelijke tijd) mogelijk.
 
- wes  -

- wes -

17/01/2007 13:16:00
Quote Anchor link
En als frank het met me eens is moet het wel kloppen

Er is een reden dat iets gecodeerd wordt. Wat zou de waarde van een gecodeerd wachtwoord zijn als je die zelf kan decoden...
 
SanderV

SanderV

17/01/2007 13:18:00
Quote Anchor link
Ja daar zit wat in.
Dan echo ik die variabele wel niet. Dan kan je gewoon keihard updaten.
Wel jammer ik vond het er leuk uitzien als het zou werken.
Toch bedankt.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

17/01/2007 13:20:00
Quote Anchor link
MD5 is hashen, niet encrypten. Daardoor kan je het (in theorie) dus ook niet meer 1-2-3 decrypten. Opzich zijn er wel redelijk grote databases met veel mogelijkheden waarmee je kunt gaan vergelijken maar dit is niet de richting die jij wilt.
 
- wes  -

- wes -

17/01/2007 13:20:00
Quote Anchor link
je kan wel zoiets doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?

// hierin in md5 je oorspronkelijke wachtwoord (of dus uit db)
$pass = 1215cj179o5h15ul158y121c512;

if ($_POST['passnew'] && !empty($_POST['passnew']))
{

    if (md5($_POST['passnew']) == $pass)
    {

        // voer je nieuwe password in, je check klopt!!
    }
}


?>
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

17/01/2007 14:04:00
Quote Anchor link
Wat je kan doen is een wachtwoord vinden die, nadat je um MD5't, dezelfde code genereerd als de MD5 code die je in je DB hebt zitten. Maar om een dergelijke code te berekenen is de processor van je server doorgaans zó lang bezig dat het eigenlijk geen optie is dit te doen.

Helaas
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2007 14:23:00
Quote Anchor link
@Pholeron: en dan zit je nog met het probleem dat meerdere strings dezelfde md5 hash kunnen hebben ;)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/01/2007 14:44:00
Quote Anchor link
idd, als het enkel een encryptie zou zijn zou de string toch altijd hetzelfde zijn? bij een hash toch niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Een hash van een bepaalde string is altijd hetzelfde zolang die string niet veranderd. Anders zou je het immers nooit kunnen gebruiken om ingevoerde wachtwoorden te vergelijken ;)

Het is wel zo dat er meerdere strings zijn die dezelfde md5 hash hebben. Een md5 hash is dus niet uniek.

ps. Sowieso zou ik liever een sha1 hash gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
SanderV

SanderV

17/01/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Tja het is toch iets ingewikkelder dan ik dacht. Ik heb nu een apart formulier hiervoor gemaakt. Eerst het huidige wachtwoord van deze gebruiker opgeven om vervolgens 2 keer een nieuw wachtwoord op te geven. Dit leek mij de veiligste en gebruikersvriendelijkste optie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.