Meer dan ... tekens de rest word dan 3 puntjes.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Lolz

Wouter Lolz

15/10/2011 18:29:49
Quote Anchor link
Hey,

Ik weet niet hoe ik dit kan maken.

Dus bijvoorbeeld ik heb dit:

Quote:
dsadasjkdhjaskhdjashjkdfhakjshdhwehqjkhejhqwkjhshduiqhwehqwjehkjehqwjkehjwqhejkhwqjkehqkjwheiuqwhufhdajsdfjaskhdkjqw


en dan word er dit van gemaakt:
Quote:
dsadasjkdhjaskhdjashjkdfhakjshdhwehqjkhejhqwkjhshduiqhwehqwjehkjehqwjkehjwqhejkhwqjkehqkjwheiuqwhufhd...


Is dat mogelijk?
Alvast bedankt.
Wouter
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:17:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2011 18:38:08
Quote Anchor link
kijk eens naar strlen(), daarmee kan je kijken of een string langer is dan xxx aantal tekens. En in dat geval kan je ze met substr() afkorten.
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

15/10/2011 18:43:30
Quote Anchor link
Jep, Werkt bedankt :D
Gebruik nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    if(strlen($nieuws['bericht']) > 100)
    {
        $bericht = substr($nieuws['bericht'], 0, 100);
        $bericht .= '...';
    }else{
        $bericht = $nieuws['bericht'];
    }
Gewijzigd op 15/10/2011 18:43:44 door Wouter Lolz
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/10/2011 18:47:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$long
= 'dsadasjkdhjaskhdjashjkdfhakjshdhwehqjkhejhqwkjhshduiqhwehqwjehkjehqwjkehjwqhejkhwqjkehqkjwheiuqwhufhdajsdfjaskhdkjqwkdgfgagfgfagfaggfagffgfaglaaggfalgafg';
$short = substr($long, 0, 35) . "...";
echo $short;
?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/10/2011 18:50:21
 
Fabian M

Fabian M

15/10/2011 19:17:30
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 08:06:43
Quote Anchor link
Dit kan iets netter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $long
= "Sony is opnieuw het slachtoffer geworden van een hack aanval op het populaire Playstation netwerk. Bij deze aanval";
    if(strlen($long) > 100)
    {

         $bericht = substr($long, 0, 100);
        echo $bericht . '...';
        $pos = strrpos($bericht, ' ');
        if ($pos !== false) {
            $bericht = substr($bericht, 0, $pos);
        }

        $bericht .= '...';
    }
else{
        $bericht = $long;
    }

    echo "<br>". $bericht;
?>


Sony is opnieuw het slachtoffer geworden van een hack aanval op het populaire Playstation netwerk. B...
Sony is opnieuw het slachtoffer geworden van een hack aanval op het populaire Playstation netwerk....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.