Meerdere databasen onder 1 adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen B

Jeroen B

05/02/2010 10:37:00
Quote Anchor link
Ik vroeg mij af of er de mogelijkheid bestaat om op 1 adres een phpmyadmin account aan te maken en daar al mijn databasen vanaf te beheren.

Dus bijvoorbeeld:

Ik heb een site: www.beheersite.nl en daar wil ik de database zetten van een aantal sites (www.test.nl , www.test2.nl )

Kan ik dan, als ik bezig ben met www.test.nl, connecten met de database van beheersite.nl ?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 04:29:44
 
Niels K

Niels K

05/02/2010 10:45:00
Quote Anchor link
Host je de site's bij dezelfde provider?
 
Jeroen B

Jeroen B

05/02/2010 10:54:00
Quote Anchor link
ja.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/02/2010 11:16:00
Quote Anchor link
Als alles op dezelfde server draait maakt het niet uit welke domein je pakt. Het kan allemaal bij dezelfde databases.
 
Jeroen B

Jeroen B

05/02/2010 11:27:00
Quote Anchor link
Oke, en hoe connect ik dan? Neem aan niet met localhost?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/02/2010 12:07:00
Quote Anchor link
Als alles op dezelfde server staat is het toch allemaal localhost?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
John D

John D

05/02/2010 12:08:00
Quote Anchor link
ipv localhost geef je dus de servernaam op waar je MySQL database zich bevindt. Het hangt van je proivder af of dit een fully qualified domain name moet zijn of niet en het hangt ook van de provider af (security issue) of hij het goed vindt dat er anders dan via localhost naar een MySQL db geconnect wordt...

Zoek je servernaam met $_SERVER['SERVER_NAME'];
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.