Menu, bestaande uit 2 regels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim Willems

pim Willems

02/07/2010 19:16:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik zit met het volgende probleem. Ik wil een menu laten verschijnen, waarbij de eerste lijn de knop naam weergeeft, en de tweede een soort kleine beschrijving. Nu heb ik dit zelf geprobeert met <br /> en verschillende andere functies, maar dit allemaal werkt niet.

Nu was mijn vraag, hoe kan ik dit het best doen. Het menu is trouwens een horizontale.

Alvast bedankt,
Pim Willems
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:52:56
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

02/07/2010 19:51:17
Quote Anchor link
Misschien moet je gewoon een Dropdown menu downloaden... Als iemand dan over de bovenstaande link gaat moet je er voor zorgen dat je niet een lijstje links ziet, maar tekst... Misschien kan je het zelf maken en anders vraag je het maar, ik kan best ff helpen hoor.
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

02/07/2010 20:02:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<head>
<style>
body{font-family:verdana;}
table{font-size:70%;background:d20000}
a{color:black;text-decoration:none;font:bold}
a:hover{color:003366}
td.menu{background:d8e1e9}
table.menu
{
font-size:100%;
position:absolute;
visibility:hidden;
}
</style>
<script language="JavaScript">
function toonmenu(elmnt)
{
document.all(elmnt).style.visibility="visible"
}
function verstopmenu(elmnt)
{
document.all(elmnt).style.visibility="hidden"
}
</script>
</head>
<body>
<font face="arial" size="3"> <table width="100%"> <tr bgcolor="#d8e1e9"> <td onmouseover="toonmenu('site1')" onmouseout="verstopmenu('site1')">
    <a href="#.html" target=frame1>Home</a><br /><table class="menu" id="site1" width="100%"> <tr><td class="menu">      <td class="menu">Hallo! Wij eisen chocola met beroemde Coca Cola!</td>
</tr>
</table></td>
<td onmouseover="toonmenu('site2')" onmouseout="verstopmenu('site2')"> <a href="#.html" target=frame1>Menu-item</a><br />
  <table class="menu" id="site2" width="100%">
    <tr>
      <td class="menu">Hallo! Wij maken chocola met beroemde Coca Cola!</td>
    </tr>
  </table></td>
<td onmouseover="toonmenu('site3')" onmouseout="verstopmenu('site3')"> <a href="#.html" target=frame1>Titel</a><br />
  <table class="menu" id="site3" width="100%">
    <tr>
      <td class="menu">Hallo! Wij maken chocola met beroemde Coca Cola en Chips van Sieneke!</td>
    </tr>
  </table></td>
<td onmouseover="toonmenu('site4')" onmouseout="verstopmenu('site4')"> <a href="#.html" target=frame1>Titel</a><br />
  <table class="menu" id="site4" width="100%">
    <tr>
      <td class="menu">Hallo! Wij eten chocola met beroemde Coca Cola reclamepersoon!</td>
    </tr>
  </table></td>
<td onmouseover="toonmenu('site5')" onmouseout="verstopmenu('site5')"> <a href="#.html" target=frame1>Titel</a><br />
  <table class="menu" id="site5" width="100%">
    <tr>
      <td class="menu">Hallo! Wij poepen chocola met beroemde Coca Cola!</td>
    </tr>
  </table></td></table>
</body>


Voorbeeld: KLIK HIER!
Gewijzigd op 02/07/2010 20:03:29 door Jurrian Nijland
 
Pim Willems

pim Willems

02/07/2010 20:36:39
Quote Anchor link
Heel erg bedankt,
zoiets zocht ik, deze kan ik dan mooi aanpassen.
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

02/07/2010 20:59:27
Quote Anchor link
Pim Willems op 02/07/2010 20:36:39:
Heel erg bedankt,
zoiets zocht ik, deze kan ik dan mooi aanpassen.


Geen probleem hoor.
 
Mark L

Mark L

02/07/2010 21:48:03
Quote Anchor link
Ik zie de reden voor tabellen niet.
Waarom geen divs?
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

02/07/2010 21:51:32
Quote Anchor link
Mark L op 02/07/2010 21:48:03:
Ik zie de reden voor tabellen niet.
Waarom geen divs?


Tabellen vond ik even handig voor in mijn HTML editor... Met divs was weer een omweg, komt door m'n *blieb* editor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.