menu-items laten verschillen per rol

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Vries

Henk de Vries

25/02/2012 13:46:17
Quote Anchor link
hallo.

Ik ben bezig met een site en loop tegen het volgende probleem aan
Ik wil graag dat je per gebruikersrol verschillende menu-items krijgt in het menu.
Nu heb ik onderstaande manier gebruikt, maar als ik bijv inlog als beheerder, dan krijg ik het menu van de klant te zien. dit klopt natuurlijk niet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 session_start();
 if(isset($_SESSION['gebruikersrol']) == 'klant'){
    ?>

<ul>
<li><a href="index.php?content=home">Home</a></li>
<li><a href="index.php?content=producten">Producten</a></li>
<li><a href="index.php?content=winkelmandje">Winkelmandje</a></li>
<li><a href="index.php?content=favorieten">Favorieten</a></li>
<li><a href="index.php?content=bestelprocedure">Bestelprocedure</a></li>
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
elseif(isset($_SESSION['gebruikersrol']) == 'beheerder'){
?>

<ul>
<li><a href="index.php?content=home">Home</a></li>
<li><a href="index.php?content=producten">Producten</a></li>
<li><a href="index.php?content=bestelprocedure">Bestelprocedure</a></li>
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
elseif(isset($_SESSION['gebruikersrol']) == 'magazijnmedewerker'){
?>

<ul>
<li><a href="index.php?content=magazijn">magazijn</a></li>
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php    
}
else{
?>

<ul>
<li><a href="index.php?content=home">Home</a></li>
<li><a href="index.php?content=producten">Producten</a></li>
<li><a href="index.php?content=winkelmandje">Winkelmandje</a></li>
<li><a href="index.php?content=bestelprocedure">Bestelprocedure</a></li>
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php    
}
?>



Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen met wat ik fout heb gedaan (misschien typfout), of dat ik beter een andere manier kan gebruiken.

alvast thx!!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:08:18
 
Erwin H

Erwin H

25/02/2012 14:28:59
Quote Anchor link
Hmm niet de eerste keer dat ik dit zie. Staat zeker ergens helemaal fout in een boek of zo....

Bekijk deze regel nu eens en bedenk voor jezelf wat er links van het == teken komt te staan en wat er rechts staat en dan wat er dus niet klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_SESSION['gebruikersrol']) == 'klant'){
?>

Klik voor de grap ook even op isset, dat is namelijk een link die je meteen naar de php manual stuurt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:14:32
Quote Anchor link
Henk de Vries op 25/02/2012 13:46:17:
Nu heb ik onderstaande manier gebruikt, maar als ik bijv inlog als beheerder, dan krijg ik het menu van de klant te zien. dit klopt natuurlijk niet.


Klopt prima. Het is niet wat jij verwacht. Dat is wat anders ;-)

Plaats code volgende keer aub tussen [code.] [/code.] tags (zonder .)
 
Henk de Vries

Henk de Vries

25/02/2012 16:27:23
Quote Anchor link
bedankt ik heb hem voor elkaar thx :D
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 17:01:52
Quote Anchor link
Voor de helpers die geholpen hebben en voor toekomstige forum gebruikers die tegen problemen aanlopen in de zelfde aard. Is het misschien handig dat je de oplossing ook even er bij post. Zo kunnen we samen met alle forum gebruikers de topic netjes en compleet houden voor eventueel toekomstig gebruik.
 
Tim hartog

tim hartog

03/10/2012 09:17:34
Quote Anchor link
wat was de oplossing??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.